Homepagina » Mens en Dier » Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

Vorige week werden de 27 EU-leiders het eens over het coronaherstelfonds. Premier Mark Rutte was ‘de grote dwarsligger’. Er komt 750 miljard euro beschikbaar voor de landen die het meest getroffen zijn door de coronapandemie. Maar liefst 209 miljard daarvan gaat naar Italië.

“Een historische dag voor Europa en voor Italië, twitterde de Italiaanse premier Conte. Italië krijgt 81 miljard van de EU om het land na de corona-epidemie weer op te bouwen en mag ook nog eens 127 miljard lenen tegen een zeer gunstige rente. Italië krijgt daarmee zelfs 36 miljard meer dan in het eerste voorstel van de EU.

Nederlandse miljarden stromen richting Italië. Dat is opmerkelijk, aangezien uit cijfers van de ECB blijkt dat de gemiddelde Italiaan twee keer zo rijk is als de gemiddelde Nederlander of Duitser. Waarom moet Nederland of Duitsland de portemonnee trekken voor Italië terwijl de rijkere Italianen gemakkelijk hun eigen overheid kunnen ondersteunen?

We staan bijna helemaal onderaan!

“Na 10 jaar Rutte is het gemiddeld vermogen per Nederlander spectaculair gedaald tot het niveau van Kroatië en Slowakije. Hij heeft met zijn Partij van, voor en door Ondernemers (VVD) het land gesloopt en al het geld via brievenbusfirma’s weggesluisd naar belastingparadijzen,” stelt Ed Roodbeen vast.

FvD-Statenlid Eelco van Hoecke voegt toe: “Tot dusverre het sprookje van Rutte en de VVD dat de EU heeft gezorgd voor meer rijkdom en banen in Nederland! We staan bijna helemaal onderaan!”

“Nederland geeft geld weg aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens onderaan bungelen qua vermogen. Nederland is inmiddels een tweedewereldland. Schande! Huishoudens zijn steeds minder vermogend onder andere door verhoging van de btw en energiebelasting,” zegt zijn collega Martin Bos.

Ook FvD-voorman Thierry Baudet is boos:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
6 maanden geleden

Voor ons als reaguurders op deze site eigenlijk niets nieuws. We schreven dit al jaren terug trouwens, nee dit soort berichten moeten uitgezonden worden door de NOS, RTL of geplaatst worden door het media kartel Telegraaf, AD, VK, NRC. Het liefst in verkiezingstijd.

Rob
Rob
Reactie op  Bas van Stapelberg
6 maanden geleden

Er zijn zaken die gezegd worden en er zijn zaken die niet gezegd worden. Zuid Europa heeft een enorme banken crisis en Italië heeft de één na grootste schuldenberg. Alleen Deutsche Bank heeft grotere problemen. Ik denk dan ook dat het geld dat naar Italië gaat eerder gebruikt zou kunnen worden om de banken overeind te houden. Als in Italië de banken omvallen, volgt de rest. Volgens eerdere berichten las ik dat Italië grote schulden aan Frankrijk heeft. Frankrijk zou daarmee de eerste zijn na Italië waar dan de banken omvallen. Ik geloof er niets van dat het geld is bedoeld voor de effecten van de corona crisis. Het interesseert de elite geen donder dat alles instort. Sterker nog, ze zijn zelf bezig alles versneld in te laten storten. Dat met de corona bs als hulpmiddel. Doelgericht het oude systeem in laten storten en vervangen door een nieuw technologisch en digitaal systeem. De EU liegt net zo hard want die voert ook die agenda uit. Ze hebben het ode systeem alleen wel nog nodig totdat het nieuwe systeem klaar is anders zijn ze de macht kwijt. Het enige wat daarvoor overeind moet blijven is het banken systeem en daarvoor hebben ze geld nodig. Dat gaat Italië natuurlijk niet van zijn eigen bevolking afpakken want dan valt daar de boel stil. Het Italiaanse volk is ook veel actiever dan het Nederlandse volk. En als ik me sommige berichten herinner dan gooit de Italiaanse politiek ook niet zijn eigen volk onder de bus zoals de politiek in Nederland dat wel doet.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Baudet boos, nou dat zal indruk maken, voorlopig spelen ze het spelletje gewoon mee en verandert er niets. Partij met de meeste leden, hij is al een maand nergens meer te vinden en de rest van de partij ook niet. We moeten het zelf doen, ben druk bezig geweest de laatste maanden maar ja, ik heb geen tractor of tank. Rutte geeft weg, ja iets wat niet van hem is, als hij nou zijn bij elkaar gestolen kapitaal weg zou geven aan verzorgingstehuizen waar veel mensen onnodig stierven doordat hij zich liet en laat sturen door een criminele smerige bende die maar een ding willen en dat is totale controle en uitroeiing dan zou hij het nog een beetje kunnen goedmaken en dan niet op de knieën voor Blm maar voor al die oudere mensen en kleine kinderen die nooit meer hetzelfde worden.

Willem
Willem
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

iK keek gister op de site van Forum het is schrikbarend stil daar , ze posten veel minder dan normaal terwijl er zo veel gebeurt momenteel , allemaal lekker op vakantie ook een vorm van controlled opposition begin hier ook steeds meer in te geloven ….

walter
walter
6 maanden geleden

En ze worden dankzij corrupte npo weer de grootste partij

H.J.
H.J.
6 maanden geleden

Waarom lees ik dit niet, in de door de club van Opa Bernhard, gecontroleerde Nederlandse media.

Deze media is zo Links dat ze zelfs ieder ander geluid negeren.

Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

RUTTUP en NEXIT.

Adriaan W
Adriaan W
6 maanden geleden

Iedereen die een beetje geïnteresseerd is in politiek doet zichzelf een plezier om opzoek te gaan naar meer gegevens/info op de alternatieve media, zoniet dan blijft men in mijn opinie een NON-Journaal zombie welke bijna alle halve waarheden en fikse leugens geloofd.

Mark Rutte onze grote leider, de rechtvaardige kameraad, hij die de zon doet verbleken houd zich precies zoals “Deep State” van hem verlangt aan het concept, volgens de Gerogia Guidstones moeten zich 3 overbevolkte landen zich als eerste zich consolideren aan de Nieuwe Wereld Orde, deze zijn; Haïti, Japan en Nederland, zoek het zelf uit en huiver als je een zwakke maag hebt.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Ze zijn al jaren bezig de middeninkomens gelijk te trekken met de rest van Europa , als die superstaat er straks toch komt . dan hebben ze de middenklasse over heel Europa gereduceerd tot een soort van minima klasse net genoeg om rond te komen en te weinig verdienen om zich enige vorm van luxe te permitteren .

Al die extra belastingen verdwijnen rechtstreeks in de zakken van de elite de kloof tussen arm en rijk zal nog veel groter worden in de toekomst ….

Adriaan W
Adriaan W
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Klopt.

H.J.
H.J.
Reactie op  Willem
6 maanden geleden

Inderdaad Willem, deze Linkse Rutte Clan, jaagt de Nederlandse bevolking gewoon weer de bedstee in en weer de klompjes aan en weer de boer op.
Schandalige politiek.
De bedrijfspensioenen ca 1600 Miljard is al verdwenen richting Brussel.
RUTTUP en NEXIT.

Jeff
Jeff
6 maanden geleden

Wat NL nodig heeft is een Trump; die houdt z’n poten tenminste stijf als het erop aankomt. Die ligt gewoon werkelijk in een deuk om die brilsmurf uit NL

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 maanden geleden

LS…

Italië heeft al eens gedreigd uit de EU te stappen en de Russen onder Putin nemen de zaak graag over ! Dus, dus, dus, de Rusland fobie speelt hier een rol ?!

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Maakt niet uit.
Gelet op de peilingen, VVD 45 zetels, kan het volk zich hierin wel vinden.

kuus
kuus
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

Het stemmen hier in Nederland is ook corrupt.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
6 maanden geleden

Italië heeft als derde land ter wereld de grootste goudvoorraad van ruim 2400 ton met een waarde van minstens 12.000.000.000.000 euro.

Waarom moeten wij hun dan helpen ? Het land is meer dan rijk genoeg.

x

Check Also

rutte

Kijk: Rutte grijnst terwijl hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn beleid

Kamerlid Wybren van Haga en premier Rutte ...

grote reset

Symbool van het kwaad: het Agenda 2030/Grote Reset-speldje

Talloze ondernemers klagen steen en been over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x