Mens en Dier

Uitspraak Pieter van Vollenhoven over Europees leger wekt verontwaardiging: ‘Ga zelf vechten dan!’

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Meer mensen willen dat Europa een verenigd leger krijgt, blijkt uit ‘onderzoek’ van EenVandaag. Bijna de helft (48 procent) van de ondervraagden zou de invoering van een Europees leger als een goed plan zien.

Pieter van Vollenhoven is blij verrast. “Ben zéér verheugd dat de komst van een Europees leger wordt besproken. Europa kan alleen een vijand verslaan als de legers dezelfde systemen hanteren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Zijn uitspraak leidt tot veel verontwaardiging. “Stuur jouw prinsesjes maar het leger in. Oorlogen zijn neanderthaler-praktijken. Verre van beschaafd. Dierlijk,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Voor alle duidelijkheid: Van Vollenhoven heeft vier zonen.

Heftige, antidemocratische oproep

Oud-advocaat Carine Knapen reageert: “Hebben we een vijand dan? Eentje waarvan u zo bang bent dat u uw blijdschap over de inrichting van een Europees leger wereldkundig moet maken? Of is het omdat u niets anders te zeggen hebt dat de moeite van het vermelden waard is?”

Financieel journalist Arno Wellens vindt het een ‘heftige, antidemocratische oproep’. Hij richt zich tot Van Vollenhoven: “Ga zelf vechten dan!”

Dat reserveren we voor de kinderen van het klootjesvolk

Waarop emeritus hoogleraar Kees de Lange zegt: “Zijn relaties zullen ongetwijfeld verhinderen dat zijn kinderen en kleinkinderen in de loopgraven belanden. Dat reserveren we voor de kinderen van het klootjesvolk.”

Recentelijk werd een motie van Pepijn van Houwelingen over het uitsluiten van de oprichting van een Europees leger aangenomen door de Tweede Kamer.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
27 dagen geleden

Gevalletje naar iedere druiloor luisteren die denkt wat hij wat te zeggen heeft.

T.a
T.a
27 dagen geleden

Het Europees leger bestaat al jaren .

Alleen ze komen er nu pas mee naar buiten

Annette
Annette
27 dagen geleden

Die ouwe zak van een Pieter van Vollenhoven laat OOK weer eens wat van zich horen.

Inderdaad…. deze nietsnut heeft, althans zover als ik weet, nog NOOIT wat betekend voor de Nederlandse bevolking.

En NU wordt hij ineens super enthousiast over de vorming van een Europees leger?

Dan is het misschien een goede zaak, als hij, als vader van VIER zonen, het goede voorbeeld geeft en zijn zonen naar de loopgraven van de Oekraïne stuurt.

Zoiets als: Goed voorbeeld doet goed volgen.

Maar nee…. hij behoort natuurlijk inmiddels, sinds jaren, bij de happy few, en dan ben jij zelf en je nageslacht natuurlijk gevrijwaard van zoiets banaals als vechten.

In ieder geval hoop ik toch van harte, dat ALLE ouders en grootouders in Nederland, zich tot het uiterste zullen verzetten om het meest kostbare in een mensenleven, je KINDEREN, voor die superrijken op te offeren.

Een oorlog is alleen dán gerechtvaardigd, als je land wordt aangevallen. Dan is er het recht op zelfverdediging. Daar is in dit geval geen sprake van.

Ondertussen worden wij hier in Europa wel degelijk op een zeldzaam stiekeme manier aangevallen. En dan ZONDER dat de meesten van ons dat in de gaten hebben.

Vanochtend las ik een gezegde, dat ik nog niet eerder had gezien:
Het kwam erop neer, dat als VLUCHTELINGEN eisen van het land, dat hen heeft opgenomen, dat de bewoners van dat land zich moeten aanpassen aan HUN, dat het dan geen vluchtelingen zijn, maar BEZETTERS.

Ron Swart
Ron Swart
27 dagen geleden

Pieter – 666 – van Vollenhoven en zijn zonen Maurits + Pieter-Christiaan (links van hem in uniform op de foto zichtbaar) hebben nadat zij de dienst (Pieter + Maurits) en werkkring (Pieter-Christiaan) hebben verlaten opvallend snel carrière gemaakt bij respectievelijk de Luchtmacht, Korps Mariniers & Marechaussee.
Zoals gebruikelijk weigert het ministerie van Defensie ieder commentaar.

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x