Homepagina » Mens en Dier » ‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’
rutte
Foto: EU2016 NL CC BY 2.0

‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’

Geert Wilders confronteert premier Mark Rutte op Twitter met een aantal van zijn leugens. In een filmpje van amper 20 seconden noemt hij er 4. Niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek, zo zei onze premier steeds. Die ‘stond als een huis’ bij de VVD. Toch werd de hypotheekrenteaftrek onder Rutte afgebouwd.

Geen cent meer naar Griekenland, beloofde hij ons. Rutte gaf al vrij snel toe dat hij die verkiezingsbelofte ‘niet helemaal meer gestand kon doen’. De eurolanden, inclusief Nederland, stemden er in 2012 mee in dat de rente op de Griekse leningen zou worden verlaagd. Dat kost Nederland ongeveer 1 miljard euro per jaar.

Wilders twitterde destijds: “Rutte weer soft voor Grieken, maar keihard voor Nederland. Griekse deal kost ons 1 miljard extra. Niet Marx Rutte, maar Markos Ruttos.” Hij beschuldigde de minister-president van ‘liegen’ over Griekenland.

Spijt

“Hij pakt de Nederlanders en geeft het geld aan de Grieken. Dit is te triest voor woorden en is in strijd met wat eerder is beloofd. Markos Ruttos is de nieuwe premier van Griekenland. Hij denkt en droomt in het Grieks. Ongehoord dat de Nederlanders hier voor moeten bloeden.”

Ruttos beloofde ook 1000 euro voor iedere werkende Nederlander. Van die belofte had hij in 2016 spijt. Hij bood dat jaar zijn excuses aan voor de verkiezingsbeloftes die hij die kabinetsperiode niet had kunnen waarmaken. “Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor,” zei de bewindsman in een interview met De Telegraaf.

Eén van de grootste leugenaars

Wilders noemde Rutte ‘één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’ vanwege de gebroken verkiezingsbeloftes.

Tot slot. Rutte bleef erbij: geen giften naar Zuid-Europa. We weten inmiddels hoe dat is afgelopen.

4.8 12 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne aakster
jenne aakster
1 jaar geleden

Rutte is een zieke man, vergroeide ruggegraat gezichtshuid als leer, lacht te uitgelaten, hij is als was in de handen van Ollogren Bilderberg, een zieke psychopatische leugenaar en hij vindt het nog leuk ook, voor al zijn gebroken beloftes aan de ingezetenen van een land, mensen die op hem hebben gestemd, verdiend hij gestraft te worden, eenvoudig aftreden is niet genoeg !

Reliable Liar
Reliable Liar
1 jaar geleden

Een? Je bedoelt De grootste…..

Jan Geerink
Jan Geerink
1 jaar geleden

Het zal totaal geen indruk maken wat jullie hier schrijven over Rutte. Hij weet immers dat de oppositie in Nederland totaal is uitgeschakeld en dat hij alleen het voor het zeggen heeft. Natuurlijk minacht hij ook de Nederlander.

Tony
Tony
1 jaar geleden

Rutte is kutte.

x

Check Also

advocaat

Topadvocaat start procedure om coronapas van tafel te vegen – ‘Ons doel: de staat op haar knieën dwingen’

Vrijheidsjurist en topadvocaat Bart Maes gaat een ...

ic-verpleegkundige

Nederlandse IC-verpleegkundigen zien mensen na inenting op IC belanden: ‘Men lijkt het maar normaal te vinden’

Minister Hugo de Jonge heeft geregeld gezegd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x