Buitenland

Inval bij moederbedrijf AD, Volkskrant en Trouw: ‘Mooi zo, sloop de mediamacht’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft huiszoekingen uitgevoerd bij DPG Media. Het vermoeden bestaat dat er verboden afspraken zijn gemaakt in de aanbestedingsprocedure voor een nieuw contract om kranten en tijdschriften te leveren.

DPG Media is onder meer uitgever van de kranten AD, de Volkskrant en Trouw, en regionale kranten als Het Parool en het Brabants Dagblad. Er zijn nog maar twee distributeurs van ochtendkranten in Nederland: DPG en Mediahuis, dat onder andere De Telegraaf en NRC uitgeeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Onbegrijpelijk

“Mooi zo. Sloop de mediamacht,” reageert columnist Marianne Zwagerman. “Onbegrijpelijk dat de ACM nooit ingreep.”

Zwagerman zei eerder op de radio dat op het FD na alle grote landelijke kranten in handen zijn van twee Belgische bedrijven. Dat komt de kwaliteit volgens haar niet ten goede. “Aan de achterkant is het allemaal hetzelfde, waardoor er niet meer een enorme pluriformiteit is.”

Ook Arnold Karskens wees er in zijn column voor Ongehoord Nieuws op dat de Nederlandse media vrijwel volledig in handen van Belgische mediahuizen zijn. “Er bestaan nauwelijks nog Nederlandse dagbladen.”

Wie betaalt, bepaalt

“Geen normaal land op de wereld staat toe dat zijn kranten bijna volledig in buitenlands bezit zijn,” benadrukte Karskens. “Nederland wel.”

“Wie betaalt, bepaalt. De buiging naar de Belgische broodheren kent een zeer hoge prijs, namelijk verlies van controle op de macht,” merkte Karskens op. “Zo leest u in uw lijfblad nooit kritische stukken over de alsmaar uitbreidende invloed van de Europese Unie, of de onvermijdelijke val van de euro. De Belgische uitgevers steken daar subiet een stokje voor. Zij hebben namelijk een belastingvoordeel van honderden miljoenen euro’s bedongen bij de Belgische overheid. En die heeft haar ziel en zaligheid nou net weer verbonden aan de eenheidsmunt en de Europese superstaat.”

Ook zijn serieuze verhalen over de onbetaalbare klimaatgekte en de absurditeit van het communistische gedachtegoed van woke taboe, vervolgde hij. “De rigide Europese eenmaking vereist nu eenmaal dat de neuzen van politiek en media dezelfde kant op staan. Misschien snapt u nu ook waarom de dagbladen zo unaniem tegen een omroep als Ongehoord Nederland zijn.”

4.9 190 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
semper amici
semper amici
1 jaar geleden

died suddenly, will open the eyes. The satanists are in trouble.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

En het gewone, niet nadenkende en onwetende volk wordt niet alleen telkens weer voor de gek gehouden, maar ook m.m.v. van dit soort conglomeraten om zeep geholpen.

In feite wordt iedereen in de wereld voor de gek gehouden en voor de geteste en “gevaccineerde” geldt dat zij dubbel voor de gek zijn gehouden, m.m.v. de voltallige commerciële media, dat betreft dus ook de radio en TV.

De media werkt dus mee aan het wereldwijde democide/genocide-programma en speelt daarin een cruciale rol.

Nu nog even naar Hilversum en daar orde op zaken stellen en vervolgens door naar Den Haag.

spyro
spyro
1 jaar geleden

Laten ze die troep maar boycotten of anders verplichten wel zeer critische artikelen te plaatsen, met name of dat hele fake corona gebeuren of al die verkiezingen die doorgestoken kaart zijn of dat onze regering vuist diep in het WEF zitten en dat ze alles moeten doen wat Klaus zwabberkop zegt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

ALLE media en polltieks zijn allang overgenomen door een GEVAARLIJKE BENDE !!

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x