Binnenland

Verkiezingsprogramma VVD: ongevaccineerde kinderen uitsluiten

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorig jaar zei premier Rutte bereid te zijn om na te denken over een mogelijke ‘indirecte vaccinatieplicht’ vanwege het coronavirus. Bij zo’n indirecte plicht zou het kunnen dat niet-ingeënte mensen geen overheidsgebouw of concertzaal in mogen.

“Het kabinet zal niet voor dwang zijn, maar je kunt ook indirect nudgen, door mensen te stimuleren,” zei Rutte. “Dat is echt een medisch-ethisch standpunt, daar beraden wij ons op dit moment over.”

Geen bezwaar

VVD-Kamerlid Hayke Veldman zei dat hij het liefst wil dat mensen zich vrijwillig laten inenten, maar ‘is bereid consequenties te overwegen als iemand zich niet laat vaccineren’. Eind oktober stemde de VVD vrijwel als enige partij tegen een motie van Kamerlid Azarkan over geen coronavaccinatieplicht.

Afgelopen week zei premier Rutte dat hij geen bezwaar heeft tegen het invoeren van een Europees vaccinatiepaspoort, waarmee reizen of andere uitjes weer zouden kunnen. Een vaccinatiepaspoort ‘kan wel nut hebben in de toekomst’, aldus Rutte.

Uitsluiten

Zijn partij zet flink in op vaccineren, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma van de VVD. Op pagina 9 valt namelijk te lezen:

Bescherming van kwetsbare groepen door vaccineren tot norm te maken. Kinderopvangcentra krijgen de plicht ongevaccineerde kinderen te weigeren als er door een te lage vaccinatiegraad uitbraken dreigen.

Vaccineren de norm maken en ongevaccineerde kinderen uitsluiten. Dat is wat je krijgt als je op Rutte stemt.

4.7 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
185 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

De arrogantie van Rutte laat zien dat hij weer voor vijf jaar mp wordt, de VVD wordt in de peilingen kunstmatig hoog gehouden, dan zal de uitslag na 17 maart voor niemand als een verrassing komen, dan kan iedere burger voor de rest van zijn leven met een muilkorf rondlopen….

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

‘Building back better’. Stem VVD (NOT).

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

De fascist ruttler laat ten langen leste zijn ware aard zien.
Discriminatie bij wet verboden? Maakt niet uit, we creëren wel een klasse tweederangs burgers

johan
johan
1 jaar geleden

“Thans zijn we beland in de hel”

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

185
0
We lezen graag je reactie!x