Homepagina » Bewustzijn » Bijna-doodervaring verpleegkundige ‘bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde’
Bijna-doodervaring verpleegkundige 'bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde'

Bijna-doodervaring verpleegkundige ‘bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde’

In 2011 werd Gerard Heijnen plotseling getroffen door een ernstige ziekte en raakte in coma. Tijdens die levensbedreigende situatie, die twee weken duurde, beleefde hij een bijna-doodervaring.

Heijnen is verpleegkundige van beroep en heeft in de afgelopen 30 jaar regelmatig stervende mensen begeleid. Zijn ervaring was dermate indrukwekkend dat hij er een boek over schreef, Voorbij vandaag.

“De ervaring heeft me enorm veranderd,” zegt Heijnen. “Dat zie je bij veel mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Hoe ik nu in het leven sta, hoe ik tegen de dingen aankijk, wat de ervaring betekende voor mijn naasten. Het zijn allemaal vragen die ik probeer te beantwoorden, vragen die mijn leven nog steeds bepalen.”

Bijna-doodervaringen kregen een aantal jaren geleden grote belangstelling door het boek Eindeloos bewustzijn van de Arnhemse cardioloog Pim van Lommel.

Op basis van ervaringen van zijn patiënten probeert hij een nieuwe theorie van bewustzijn te formuleren en botst daarbij herhaaldelijk met de gevestigde wetenschap, die een verschijnsel als de bijna-doodervaring niet kan verklaren.

“Ik zie het als een taak het te beschrijven en een glimp te laten opvangen van mijn bijna-doodervaring,” zegt Heijnen. “Het geheel is eens temeer de bevestiging dat er toch meer is tussen hemel en aarde.”

Soms weet Heijnen dingen die hij niet kan verklaren. Hij heeft aan die andere zijde dingen gezien, gevoeld en in zijn bewustzijn opgeslagen zonder dat hij ze bewust heeft ervaren. Toen hem gevraagd werd hoe hij de dingen weet die voortvloeien uit zijn bijna-doodervaring, antwoordde hij: “Ik heb geen idee waarom ik dingen weet. Ik weet ze gewoon.”

Bijna-doodervaring verpleegkundige 'bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde'De kans dat Heijnen zou ontwaken uit zijn coma was 5 procent. Een onbekende bacterie schakelde zijn longen uit. Ook andere vitale functies begaven het langzaam. Hij herinnert zich een vredig gevoel voordat de artsen hem in coma brengen.

Heijnen ziet zichzelf liggen in het ziekenhuisbed. “Het begon met een witte vlek die ik zag. Daaruit kwamen mijn moeder en mijn nicht. Ik wist dat er iets niet klopte, maar wist niet wat. Ineens besef ik: zij zijn dood.”

“Ik kwam vervolgens in een grote zandvlakte. In dat zand zaten de antwoorden op alles,” aldus Heijnen. “Ik zag ook water en velden met alleen gras, maar ik wilde met mijn handen door het zand blijven gaan. Daar voelde ik me fijn.”

Na een kunstmatige coma van twee weken wordt Heijnen langzaam teruggehaald. Hoewel hij tijdens zijn bijna-doodervaring duidelijk voelde dat hij terug wilde naar het leven, heeft hij nu heimwee. Naar de kleuren, naar het liefdevolle gevoel dat hij tijdens zijn ervaring had.

“Als ik mocht kiezen tussen een miljoen euro of een minuut terug naar waar ik was, dan kies ik het laatste. Geen seconde twijfel.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rini schreef:

  Ha ha ha dat laatse wat hij schrijft komt een beetje over een met wat mijn vader de laatste x zei tegen mij.
  Mijn vader en mijn broer hebben voor de eerste x Ayuashka gebruikt(onder begeleiding) en was SUPER zei mijn vader en broer 🙂
  Vorige week stond er wat geschreven over dat Amirieka tot eind dit jaar de tijd krijgt om de Aliens bekend te maken,waarop mijn pa antwoorde,pffffffoe ik hoop dat dat pas gebeurd na half Feb,want hij heeft een nieuwe afspraak voor de tweede x Ayuashka te gaan gebruike 🙂 🙂 🙂
  Dus ook mijn vader en mijn broer vonden het fantasties en niet uit te leggen hoe fijn mooie en rustgevend het is om aan die andere kant te zijn.
  Dus dat komt een beet je er op neer als wat die man schreef hier op het laatst,of een miljoen of ÉÉN min terug naar die mooie wereld.
  Mijn vader :laat ons nog even een paar maanden in deze shit leven,als ik maar even die Ayuashka kan gaan gebriuiken 🙂 🙂 🙂 zo mooi zo fijn en zo vreedsaam.
  Dus als alles goed verloopt met de centjes hier,dan vlieg ik half Feb naar NL en ga het samen met mijn vriendin en mijn vader en mijn broer eventjes naar die vredig kant toe,en zal mijn ervaring met jullie delen 🙂 🙂 🙂

  7 likes
  • Squenzy schreef:

   Gebruik geen “verhelderende middelen” lieve Rini. Ook je vader en je broer niet, adviseer hen daarin. Hierdoor stel je je open voor entiteiten die zich goed voor doen maar slecht zijn. Demonen kunnen zich op allerlei manieren manifesteren en doen zich vaak voor als een engel des lichts terwijl ze uit de diepte der duisternis komen. Wees alert.

   8 likes
   • Rini schreef:

    Squezy(pffffffoe echt geen makelijke naam 🙂 thnx voor je bezorgtheid maar ik heb me hier al zolang in verdiept en nooit een slechte ervaring gehoord of gelezen.
    Het pakt alle verslavingen van je af en reinigt je lever en nieren en je ziel,dus wat houd me tegen :-).
    Weet je waar ik een beetje bang voor ben is dat jij disinformatie op het internet moet gooien
    Net zoveel als dat er info is 🙁
    I hoop dat ik er naast zit en dat je het uit bezorgtheid doe,als dat zo is dan vergeet wat ik je zonet schreef over mijn angst 🙂
    Want weet je,als je mij een bericht over Ayuashka kunt laten lezen,dan zal ik het in overweging brengen van wat je zei,zoniet 🙂 🙂 🙂 dan ga ik mijn centjes bij elkaar sparen om zo snel mogelijk te vertreken naar NL.
    grtjes van uit hier,en die gelden alleen als je hart op de goede plaats zit 🙂 🙂 😉

    5 likes
   • Rini schreef:

    Ik zie dat ik iets niet goed heb geschreven,en dat is dat stukje over.
    Als hij mijn iets kan laten lezen dt Ayuashka iets slecht bij een mens doet,dat ik het dan eens zou overwegen …………………..

    0 likes
 • Squenzy schreef:

  De hemel en hel bestaan weldegelijk. Ik hoop dat mensen dat nu eens in gaan zien. Maak de keuze voor Jezus voordat het te laat is.

  6 likes
 • Tim schreef:

  Is gelijkaardig met de ervaring van Eben Alexander, een neurochirurg.
  Ik heb het boek ‘Na dit Leven’, echt wel interresant.

  2 likes
  • Het boek van Eben Alexander is alles behalve interessant. Je krijgt alles over zijn leven en zijn carrière te weten, maar nauwelijks iets over de astrale wereld. Ik weet niet, wat iemand aan dit boek zal hebben, het levert echt niets op. Voor mij was het een reusachtige teleurstelling. Wil je een kijkje in het hiernamaals doen, ben je met de film “What dreams may come” van Robin Williams duizend keer beter aan toe als met dit boek.

   3 likes
   • Padja schreef:

    @patricia…mooiste film ooit!

    0 likes
   • anny schreef:

    Op 4 december is het boek .Sterven en herboren worden in Liefde gepresenteerd.. dit boek bevat verhalen die zijn geschreven door 21 mensen die een bde ervaring hebben gehad..mooie verhalen en er staat ook duidelijk beschreven wat de ervaring voor impact heeft gehad op hun verdere leven…. misschien dat dit boek jou meer aanspreekt ..ik heb het gelezen en ik vind het een aanrader!

    0 likes
 • Padja schreef:

  @rini…
  Had zijn zoontje ook gebruikt?
  Als ik het goed begrijp was het het zoontje die bijzonder gevoelig was toch?

  Als je dit soort verhalen leest krijg je d’r bijna zin in hè? Een bde…of andere bewustzijnsverruimende ervaring.
  Dat maakt het voor mij een beetje zorgelijk. Het kan altijd beter, mooier, anders. Heb je het eenmaal beleefd wil je meer.
  Waar houdt dat verlangen naar meer dan op?
  Als je bij jezelf denkt “ik ben goed zo. Ik ben allemachtig prachtig” heb je dan behoefte aan dat soort dingen?
  Ik denk het niet. Dus ik denk dat het te maken heeft met een gevoel van ontevredenheid.
  Dat vind ik jammer. Alleen al om hier als mens te mogen rondhuppelen zou voldoende moeten kunnen zijn voor een diepe staat van verwondering en eerbied.
  Misschien heb ik het mis…weet ik veel!
  Knuf

  2 likes
  • Faith schreef:

   Tuurlijk heb jij het mis en dat weet jij ook wel lieve Padja. Waarom zouden de uitgebuite mensen in 3e wereldlanden en de uitgezogen, dom en kortgehouden medemens in het ‘welvarende’ westen alleen maar dankbaar en in staat van diepe staat van verwondering en eerbied moeten zijn terwijl anderen zich heel achterbaks over hun ruggen verrijken? Je zou denken dat je hier wel wat geleerd had maar nee. En dat is jammer.

   1 likes
   • Faith schreef:

    Hij blijft geweldig om te lezen lieve Padja! ‘Alleen al als mens hier te mogen rondhuppelen zou voldoende moeten kunnen zijn voor een staat van verwondering en eerbied’…Hoe verzin je het lieve Padja! Knuf!

    1 likes
  • Faith schreef:

   @ Padja: waarom zouden arme uitgebuite volkeren in 3e wereldlanden en uitgezogen, dom en kort gehouden tot slaaf gemaakte medeburgers in het ‘welvarende’ westen in staat van verwondering en eerbied moeten zijn? Zou dat echt voldoende moeten zijn terwijl anderen heel achterbaks de kluit belazeren en bakken met geld over hun ruggen binnen harken? Je bent nog dommer dan ik dacht! Je zou denken dat je wel wat opgestoken had hier maar nee. En dat is jammer. Het zou zomaar kunnen dat mensen met die typische krampachtige kortzichtigheid, kenmerkend voor mensen die het maar niet willen weten, juist door hun geweten, in een bad trip belanden.

   1 likes
 • Piedro schreef:

  Als je de film ‘Powder’ bekijkt (http://www.imdb.com/title/tt0114168/) dan besef je dat alles uit energie bestaat. In het lichaam gaan de signalen via licht. De synapsen zenden licht uit en de receptoren vangen spectrums op. In de cellen, de Mitochondriën, zijn licht lichamen, soort energiecentrales die alles dat binnen de cel binnenkomt omzet in licht. die zenen het weer uit.
  Het lichaam van de mens is een grote stad waarin allerlei wezens wonen die alleen kunnen bestaan als jij de energie goed laat verlopen.

  2 likes
 • Rini schreef:

  En …………… Met die moeilijke naam 🙂
  Ik zit nu net op Skype weer over die Ayuashka(ook een moeilijke naam 🙂 ervaring te praten met mijn vader
  En die kwam met het volgende,kijken of jij dit postief vind of niet oke ? 🙂
  Mijn broer zat met het probleem of dat hij verder moest gaan met zijn vrouw (en pas een kind van een jaar)
  Of dat hij moest stopen(teveel probleemen van anders denken)
  Hij had gelezen dat twee( of 3 dat mag ik even kwijt zijn)kickboxers kende(dus ruige jongens)in een klap niet meer konden vechten(naar een ervaring Ayuashka)dat zette mijn broer aan om het ook te gaan doen(maar ook eerst veel info gewonen).
  Nu is er bijna 4 weken verstreken na de eerst ervaring,en hoor net van mijn pa dat hij gisteren met mijn broer en uur heeft zitten praten,en hij zei het volgende.
  Ik ben zo blij dat ik deze ervaring heb mogen mee maken,ben 4 kilo aangekomen en voel me heel erg op mijn gemak,en weet waar de fout zit,kan niet wachten tot dat ik de volgende kan gaan doen 🙂 🙂 🙂 super toch?
  En het mooie van alles is is dat zijn vrouw ook niet graag wilde dat hij dit ging doen,maar ziet(en vooral voeld)dat er wel degelijk iets is gebeurd met mijn broer 🙂 🙂 :-)op een hele positiefe manier:-) 🙂 🙂
  Daar komt bij dat nu zijn vrouw ook een beetje aan het twijfelen is om zelf ook te gaan 🙂 🙂 🙂
  En daar komt nog bij wat mijn broer me zelf heeft verteld ,is dat hij twee weken na de secie,een heel raar iets mee maakten met zijn zoon.
  Hij was bij mijn moeder aan het eten en kreeg een raar gevoel in zijn keel,waarop zijn zoontje omdraaide met het gezicht naar hun toe en zie,papa prikel keel,beetje drinken oma)terwijl dat hij met zijn rug naar hun toe stond(en mijn broer niets zei)
  Toffe ervaring toch,na die Ayuashka. 🙂 🙂 🙂
  Na wat is daar op jou reactie …………….met die moeilijke naam 🙂 🙂 🙂

  1 likes
 • Rini schreef:

  Hoi padja.
  Nee alleen mijn broer heeft het gedaan met mijn vader,het zoontje is pas een en dan mag je dat nog niet gebruiken,dat staa je nogsteets open voor de trillingen van god(of hoe je dat ook mag noemen)
  Men mag het pas gebruiken na je achtste,er word door mensen gezegd dat die bij de opvoeding van de mens hoord,en als iedreen dit zou gebruiken er geen oorlog op de wereld kon zijn.
  En het is zeker niet verslavend,het helpt je juist van je verslaving af ,en het geeft je hele grote wijshied,elke rit is anders.
  Kijk ook maar eens op youtube naar Iboga wortel,dat is nog heftiger.je hebt nu het ibogahouse.com dat is super kijk het maar na en laat je niet overtuigen door mij maar ga zelf op onderzoek uit 🙂
  Mij houd niemand meer tegen om het te doen,ik ga er voor,en hoopelijk volgen er meer.
  Trouwns het is nog niet eens makelijk om een afspraak te maken,het zit giganties vol,dat zegt ook al iets he 🙂
  Na veel plezier op de ondekings tocht naar de planten en wortels van god,want die meneer heeft alles op deze bol neer gezet om te onderzoeken en te proberen neem ik aan.
  En het is al duizende jaren oud en het word al duizende jaren gebruikt,wat let je en wat welke bewijzen wil je nog meer?????wachten tot de regering je het nieuws geeft van het is oke,na geloof me dat gaat NOOIT GEBEUREN.
  ALS JE HUN MOET GELOVEN DAN BLIJF JE ZEKER IN DEZE KOUDE EN EGOISTIESE HEBBERIGE ZOMBIE WERELTJE LOPEN.
  En wie ben ik om te zeggen dat dat niets is,als men fijn vind om met je vriend op de bank te ziten,en lekker op je Ipad bezig te zijn en geen normaal menselijk contact te hebben(daar gaat het steets meer naar toe in deze electro wereld)dan zou ik zeggen,blijf lekker door gaan en geef de regering lekker meer voeding,
  Grtjesssss aan iedereen.

  1 likes
 • Rini schreef:

  En nee Padja,het is niet dat je ontevrede bent het is als je met problemen zit en er geen weg mee weet dat is dit echt de oplosing en niet de psigoloog die de dokter voorscrijft met pillen en zo voort snap je,
  En wat is er verkeerd aan om verlanges te hebben naar je echte ik 🙂 🙂 🙂
  Want dat is wat je ze zien krijgt je ware en echte ik,denk dat daar niets op tegen is toch
  Iets mooiers kun je je niet wensen,geloof me niet maar onderzoek het zelf 🙂 🙂 🙂

  1 likes
 • Rini schreef:

  Die pland en wortel komt van Jesus Squenzy,ik denk dat je niet dichter bij god kunt komen dan dat te gebruiken 🙂
  Daar komt nog bij 🙂 🙂 🙂 ja ja het houd niet op,kijk maar eens op youtube naar iboga wortel.
  72% van de mensen die het in nemen is genezen van heeeeele zware drugs,in 36 uur,dat is niet goed dat zijn wonderen.
  Metadon word gemaakt door de regering,om van Metdon af te komen is veele maale moeilijker dan van alle andere soorte drug(fijne regeringe hebben we he.
  Deze meneer die dat gaat gebruiken zegt dat Metadon veel meer pijn geeft dan andere drug als men er mee stopt,daarbij zegt hij ook nog iets opvallend,hij zegt als hij met Metadon stop ook heel veel lichtflitsen en DRIEHOEKEN ziet(komt mij een beetje bekend voor als de illuminati niet)het is lenslote de Illuminati die over de regering reageerd toch 🙂
  Zoek het zelf op op youtube en kijk naar de reacties van mensen,en vertel me dan nog maar eens of het slecht is(de pland van GOD)

  0 likes
 • Squenzy schreef:

  @Rini
  Het staat je vrij te gebruiken wat je wilt. Ik zeg alleen dat je ervoor moet oppassen, het is goed bedoeld. Ik hoop dat je jouw beslissingen zult maken met verstand. Ik wens je het allerbeste en Gods zegen toe.

  0 likes
 • peter schreef:

  droom of werkelijkheid? Ik was ook jong en weet wel zeker dat ik niet aan het hallucineren was maar dat ik deze ervaring had vroeg ik me ook af of er iets meer was .ik droomde en zag een fel wit licht verschijnen dat langzaam maar zeker naar mij toekwam. naarmate het dichter bij kwam zag ik dat het een witte poort was die begroeid was met rode rozen en dan opeens open ging waarna in het felle witte licht kwam deze verschijning van een vrouw in een mooi gewaad die met uitgestrekte handen naar mij toekwam. ik kon niet anders dan mijn armen ook uit te strekken en toen bij aanraking een zo een zaligheid door mijn lichaam en geest ging dat ik me
  zo gelukzalig voelde alsof ( ik weet niet precies hoe) maar omschrijf het alsof ik door god zelf werd aangeraakt! Dit duurde maar enkele momenten en we lieten onze handen rustig los waarbij deze verschijning weer terug wegging van waar het kwam . op dat moment werd ik wakker recht op zittend in mijn bed met zo een gelukzalig gevoel dat je nooit meer vergeet en tot nu toe ook nooit meer meemaakt wat ik wel zou willen ! wat was het ? Kan iemand mij dat verklaren ?
  r

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >