Bewustzijn

Bijna-doodervaring verpleegkundige ‘bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde’

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2011 werd Gerard Heijnen plotseling getroffen door een ernstige ziekte en raakte in coma. Tijdens die levensbedreigende situatie, die twee weken duurde, beleefde hij een bijna-doodervaring.

Heijnen is verpleegkundige van beroep en heeft in de afgelopen 30 jaar regelmatig stervende mensen begeleid. Zijn ervaring was dermate indrukwekkend dat hij er een boek over schreef, Voorbij vandaag.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De ervaring heeft me enorm veranderd,” zegt Heijnen. “Dat zie je bij veel mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Hoe ik nu in het leven sta, hoe ik tegen de dingen aankijk, wat de ervaring betekende voor mijn naasten. Het zijn allemaal vragen die ik probeer te beantwoorden, vragen die mijn leven nog steeds bepalen.”

Bijna-doodervaringen kregen een aantal jaren geleden grote belangstelling door het boek Eindeloos bewustzijn van de Arnhemse cardioloog Pim van Lommel.

Op basis van ervaringen van zijn patiënten probeert hij een nieuwe theorie van bewustzijn te formuleren en botst daarbij herhaaldelijk met de gevestigde wetenschap, die een verschijnsel als de bijna-doodervaring niet kan verklaren.

“Ik zie het als een taak het te beschrijven en een glimp te laten opvangen van mijn bijna-doodervaring,” zegt Heijnen. “Het geheel is eens temeer de bevestiging dat er toch meer is tussen hemel en aarde.”

Soms weet Heijnen dingen die hij niet kan verklaren. Hij heeft aan die andere zijde dingen gezien, gevoeld en in zijn bewustzijn opgeslagen zonder dat hij ze bewust heeft ervaren. Toen hem gevraagd werd hoe hij de dingen weet die voortvloeien uit zijn bijna-doodervaring, antwoordde hij: “Ik heb geen idee waarom ik dingen weet. Ik weet ze gewoon.”

Bijna-doodervaring verpleegkundige 'bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde'De kans dat Heijnen zou ontwaken uit zijn coma was 5 procent. Een onbekende bacterie schakelde zijn longen uit. Ook andere vitale functies begaven het langzaam. Hij herinnert zich een vredig gevoel voordat de artsen hem in coma brengen.

Heijnen ziet zichzelf liggen in het ziekenhuisbed. “Het begon met een witte vlek die ik zag. Daaruit kwamen mijn moeder en mijn nicht. Ik wist dat er iets niet klopte, maar wist niet wat. Ineens besef ik: zij zijn dood.”

“Ik kwam vervolgens in een grote zandvlakte. In dat zand zaten de antwoorden op alles,” aldus Heijnen. “Ik zag ook water en velden met alleen gras, maar ik wilde met mijn handen door het zand blijven gaan. Daar voelde ik me fijn.”

Na een kunstmatige coma van twee weken wordt Heijnen langzaam teruggehaald. Hoewel hij tijdens zijn bijna-doodervaring duidelijk voelde dat hij terug wilde naar het leven, heeft hij nu heimwee. Naar de kleuren, naar het liefdevolle gevoel dat hij tijdens zijn ervaring had.

“Als ik mocht kiezen tussen een miljoen euro of een minuut terug naar waar ik was, dan kies ik het laatste. Geen seconde twijfel.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Squenzy
Squenzy
9 jaren geleden

De hemel en hel bestaan weldegelijk. Ik hoop dat mensen dat nu eens in gaan zien. Maak de keuze voor Jezus voordat het te laat is.

Tim
Tim
9 jaren geleden

Is gelijkaardig met de ervaring van Eben Alexander, een neurochirurg.
Ik heb het boek ‘Na dit Leven’, echt wel interresant.

Rini
Rini
9 jaren geleden

Ha ha ha dat laatse wat hij schrijft komt een beetje over een met wat mijn vader de laatste x zei tegen mij.
Mijn vader en mijn broer hebben voor de eerste x Ayuashka gebruikt(onder begeleiding) en was SUPER zei mijn vader en broer 🙂
Vorige week stond er wat geschreven over dat Amirieka tot eind dit jaar de tijd krijgt om de Aliens bekend te maken,waarop mijn pa antwoorde,pffffffoe ik hoop dat dat pas gebeurd na half Feb,want hij heeft een nieuwe afspraak voor de tweede x Ayuashka te gaan gebruike 🙂 🙂 🙂
Dus ook mijn vader en mijn broer vonden het fantasties en niet uit te leggen hoe fijn mooie en rustgevend het is om aan die andere kant te zijn.
Dus dat komt een beet je er op neer als wat die man schreef hier op het laatst,of een miljoen of ÉÉN min terug naar die mooie wereld.
Mijn vader :laat ons nog even een paar maanden in deze shit leven,als ik maar even die Ayuashka kan gaan gebriuiken 🙂 🙂 🙂 zo mooi zo fijn en zo vreedsaam.
Dus als alles goed verloopt met de centjes hier,dan vlieg ik half Feb naar NL en ga het samen met mijn vriendin en mijn vader en mijn broer eventjes naar die vredig kant toe,en zal mijn ervaring met jullie delen 🙂 🙂 🙂

Piedro
Piedro
9 jaren geleden

Als je de film ‘Powder’ bekijkt (http://www.imdb.com/title/tt0114168/) dan besef je dat alles uit energie bestaat. In het lichaam gaan de signalen via licht. De synapsen zenden licht uit en de receptoren vangen spectrums op. In de cellen, de Mitochondriën, zijn licht lichamen, soort energiecentrales die alles dat binnen de cel binnenkomt omzet in licht. die zenen het weer uit.
Het lichaam van de mens is een grote stad waarin allerlei wezens wonen die alleen kunnen bestaan als jij de energie goed laat verlopen.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x