Buitenland

Rutte stellig: ‘Onzin’ dat Amerika achter sabotage Nord Stream zit

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!

FVD-leider Thierry Baudet wil dat de Nederlandse regering tijdens de Europese Raad bepleit dat de Amerikanen niet betrokken zullen zijn bij het onderzoek naar de sabotage van de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.

“Omdat in mijn overtuiging hoogstwaarschijnlijk de Amerikanen het hebben gedaan. En je kunt natuurlijk niet als meest belangrijke verdachte ook betrokken zijn bij het onderzoek daarnaar. Het is mijn overtuiging dat het eigenlijk alleen van de Britten en de Amerikanen kan komen. Daarom moeten zij niet betrokken zijn bij het onderzoek naar wie het gedaan heeft,” zei Baudet in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij diende daartoe een motie in, maar die werd ontraden door Rutte. “Ik mis een onderbouwing van het oordeel van de minister-president over mijn motie,” reageerde Baudet. “Omdat het echt onzin is. Dat weet u zelf toch ook wel?” antwoordde de premier.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onzinnige attributie

Baudet vroeg hem wat naar zijn oordeel onzin is. “Ik ga er nu niet op in. We moeten ook een keer naar bed. Volgens mij weet u wat ik bedoel,” zei Rutte kortaf.

Voorzitter Vera Bergkamp vroeg hem of hij een hele korte zakelijke uitleg kan geven aan Baudet. ‘Terwijl Amerika een mogelijke dader is’: wat is dat nou voor onzinnige attributie naar Amerika? Daarom ontraad ik de motie, aldus Rutte.

Collaboratie met de echte machthebbers

De uitspraken van de premier doen wenkbrauwen fronsen. “Deze reactie van Rutte zegt alles. Alleen al de veronderstelling dat de VS achter de aanslag op de Nord Stream zou zitten, is voor hem zo onzinnig dat hij er niet eens bij wil stilstaan. Dat heet een gesloten denkraam,” stelt journalist Joost Niemoller.

Journalist Eric van de Beek vraagt: “Rutte sluit de mogelijkheid uit dat de VS de Nord Stream-gaspijpleidingen hebben opgeblazen. Is dit totale ideologische verblinding van de premier? Of is dit collaboratie met de echte machthebbers van ons land?”

Handelt hij bewust

“Wet een domme en arrogante reactie van Rutte. Zou hij nou écht denken dat de Amerikanen nooit iets fout kunnen doen? Of handelt hij bewust om hen de hand boven het hoofd te houden?” schrijft Baudet op Twitter.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

De Amerikanen zaten ook achter 9/11, overal waar zij zich mee bemoeien ontstaat dood en verderf.

TéDé
TéDé
1 jaar geleden

De man is compleet van het padje af. Wegwezen!

philippe vdf de coensel
philippe vdf de coensel
1 jaar geleden

het lijkt of die politiekers van bij ons echt een oorlog willen,een bende solopsistische psychopaten zijn het

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Rutte heeft duidelijk stront in zijn ogen en gebrek aan hersencapaciteit, en dat is dan de leider van Nederland!

Back to top button
221
0
We lezen graag je reactie!x