Natuur en Milieu

Sarajevo voor het eerst in 50 jaar in mei bedekt met sneeuw

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Bosnische hoofdstad Sarajevo is voor het eerst in een halve eeuw rond deze tijd van het jaar bedekt met een dikke laag sneeuw.

Bosniërs staan versteld van het vreemde weer in de Balkan. De afgelopen weken was het er ongewoon warm waarna zich plotseling sneeuwstormen aandienden.

Weken nadat ze hun winterkleding hadden opgeborgen konden Bosniërs hun sneeuwruimer weer tevoorschijn halen toen ze maandagochtend wakker werden in een winterlandschap. Zo’n 50 afgelegen dorpjes in de bergen rond Sarajevo kwamen zonder stroom te zitten als gevolg van de sneeuwval.

50 jaar

“Er is negen centimeter sneeuw gevallen,” zei Dzenan Zulum van het nationaal meteorologisch instituut. “Het is voor het eerst in 50 jaar tijd dat we in Sarajevo sneeuw hebben in mei.”

De Bosnische hoofdstad werd in 1953 en 1962 voor het laatst in de maand mei bedekt met een pak sneeuw. Zulum voegde toe dat er in mei 2005 ook sneeuw viel, maar dat het toen gelijk smolt.

Weersomslag

In minder dan een dag kelderde de temperatuur van 28 graden Celsius naar 0,3 graden Celsius op maandag. Boeren meldden dat veel boomgaarden als gevolg van de plotselinge weersomslag zijn beschadigd.

De komende dagen zal de temperatuur naar verwachting weer boven de 20 graden Celsius uitkomen, alleen maakt de sneeuw dan plaats voor hevige regenval. Het was een zware winter voor Bosnië. Op plaatsen viel tot twee meter sneeuw.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x