Buitenland

Maleisisch tribunaal acht Bush schuldig aan oorlogsmisdaden

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse oud-president George W. Bush en diverse andere leden van zijn regering zijn door een symbolisch tribunaal in Maleisië schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Het oorlogstribunaal in Kuala Lumpur is een initiatief van de Maleisische oud-premier Mahathir Mohamad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het tribunaal was unaniem in haar oordeel. Bush en zeven van zijn oud-collega’s waaronder oud-vicepresident Dick Cheney en oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld zijn schuldig bevonden aan marteling en oorlogsmisdaden.

Zwak orgaan

De rechtbank hoorde diverse getuigen die werden vastgehouden in Irak en Guantanamo Bay. In de rechtszaal waren tevens hooggeplaatste oud-medewerkers van de Verenigde Naties aanwezig. Zij uitten hun frustratie over de gang van zaken: “De VN is een zwak orgaan en gecorrumpeerd door lidstaten die de VN-Veiligheidsraad gebruiken uit eigenbelang,” zei voormalig assistent van de VN-secretaris-generaal Denis Halliday. “Ze respecteren het Handvest van de VN niet. Ze respecteren de internationale wetten niet. Ze respecteren de Geneefse Conventies niet.”

annanlagergren9234723948342In de periode dat George W. Bush zich president van de VS mocht noemen was Kofi Annan secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Annan is getrouwd met advocate Nane Maria Lagergren van de Zweedse tak van de Rothschild-familie. Lagergren is de nicht van Raoul Wallenberg.

De Wallenbergs oefenen nog altijd een grote invloed uit op de Zweedse maatschappij omdat leden van de familie belangrijke aandeelhouders zijn van grote banken en corporaties waaronder Saab en Scandinavian Airlines (SAS).

Corrupte organisatie

“Zolang zij de VN gebruiken is het een gevaarlijke en corrupte organisatie,” ging Halliday verder. Mahathir is vastbesloten Bush en zijn handlangers te berechten.

In november 2011 begon de symbolische rechtbank de eerste zitting in de zaak Bush. Toen werden Bush en de Britse oud-premier Blair schuldig bevonden aan misdaden tegen de vrede tijdens de Irakoorlog.

Bron: Presstv.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x