Gezondheid

Hennepbrood bij de bakker

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Zuid-Hollandse bakker heeft sinds kort een bijzonder brood in de schappen liggen. Hugo de Groot uit Oegstgeest bakt namelijk hennepbrood.

Het gaat om een zogenoemd desembrood, wat betekent dat er geen gist in zit. Desem is ook gezond en bevat minder fytaten dan volkorenbrood. Fytaten verminderen de opname van mineralen in het lichaam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Omroep West wordt de hennep voor het brood verbouwd in Zwitserland en is het volkomen legaal. Het betreft een speciale hennepsoort, aldus bakker De Groot.

De broden verkopen goed. Dagelijks gaan er al enkele tientallen over de toonbank. Hennepbrood is erg gezond. Zo is het onder meer goed voor de weerstand en de spieren. Bovenal is het met een wat pittigere smaak nog lekker ook.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x