Buitenland

Dit gebeurt er als je wilt meedoen aan een presidentieel debat

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse presidentskandidaat Jill Stein (Groene Partij) werd acht uur lang aan een stoel gebonden nadat ze dinsdag buiten het tweede presidentiële verkiezingsdebat was gearresteerd.

Ze was het grootste deel van de tijd alleen met haar running mate Cheri Honkala, maar toch vonden de agenten het nodig om haar aan een stoel te binden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Stein en Honkala werden gearresteerd toen ze in opstand kwamen tegen het feit dat ze waren uitgezonderd van deelname aan het presidentiële debat tussen Barack Obama en Mitt Romney. Ze probeerden de Hofstra-universiteit binnen te komen, waar het debat plaatsvond, maar werden geweigerd omdat ze niet de juiste accreditatie hadden.

Vrijlating

Toen ze werd gearresteerd bekritiseerde Stein de groep die het debat had georganiseerd, de Commission on Presidential Debates, die volledig bestaat uit Democraten en Republikeinen.

Stein diende een verzoek in tot vrijlating, maar dat werd geweigerd omdat de autoriteiten niet wilden dat ze tijdens het debat ‘vrij rondliepen’.

Derde partij

Pas een half uur na het debat tussen Obama en Romney werd het tweetal vrijgelaten. Ze kregen te horen dat ‘hun auto’ klaarstond. Het bleek een wagen te zijn van de Secret Service. Stein mocht niemand bellen, maar wist uiteindelijk toch haar advocaat te bereiken.

“Ze vertelden onze campagnemedewerkers dat ze gearresteerd zouden worden als ze op het terrein zouden blijven wachten,” zei Stein. De Groepe Partij is een zogeheten derde partij in de Verenigde Staten.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Een mooi voorbeeld van een democratie waar je alles zeggen mag, en doen mag, maar wel met een pistool op je hoofd gericht!!America your illness is killing you!!En deze dame,s lieten u zien,wat niemand wil zien, maar breken open wat opengebroken moet worden.En vele oogjes werden door de dame,s open gemaakt.Een goed denker, gebruikt zijn denkvermogens,over HOE mensen wakker te maken.

BB
BB
11 jaren geleden

Deze partij kan nog wel eens heel groot gaan worden … publiciteit!
Dank je wel politie. Je bereikte precies het tegenovergestelde.

Ik wist niet eens dat je op meer partijen dan de democraten en republikeinen kon stemmen 🙂

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

Hoezo democratie? Je kunt ook niet anders verwachten in dat land dat al decennia kapot wordt gemaakt door democraten en republikeinen. En zij die wel hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken word de mond gesnoerd. Van Ron Paul hebben we ook nooit meer iets vernomen of van die andere kandidaat die bij de vorige verkiezingen mee deed als onafhankelijk kandidaat. En in NL is het niet veel beter getuigen de laatste verkiezingen waar de kleintjes en nieuwe partijen dood werden gezwegen.

Paulussie
Paulussie
11 jaren geleden

Krankjorum, wat glijden ze daar af, zeg.
Maar inderdaad goed voor het wakker schudden.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x