Innovatie

VIDEO: Slimme ‘zonnewegen’ kunnen revolutie ontketenen

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel te doen rond een populair filmpje over ‘zonnewegen’. Een stel uit de Amerikaanse staat Idaho heeft een innovatief idee bedacht: alle wegen voorzien van slimme zonnepanelen. Het idee kan rekenen op buitengewoon veel steun.

Het bedrijf Solar Roadways wil wegen bouwen van zonnepanelen. Speciale zonnepanelen zouden het asfalt op autowegen kunnen vervangen. De panelen bestaan uit zonnecellen en glas en kunnen naar schatting 7,6 kilowattuur aan energie per dag leveren. In 2009 kreeg het bedrijf van het Amerikaanse ministerie van Transport een subsidie van 100.000 dollar om het eerste prototype van een ‘zonneweg’ te bouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als het hele Amerikaanse wegennetwerk wordt uitgerust met de zonnepanelen, kan in theorie zelfs gemakkelijk worden voldaan aan de totale energievraag in de Verenigde Staten. De ‘zonnewegen’ bevatten volgens het ontwerp ook lampjes, waarmee lijnen en verkeerstekens op de panelen kunnen worden getekend.

Verder kan de weg met behulp van verwarmingselementen worden verhit om problemen met ijzel en sneeuwval te voorkomen. In de toekomst zou het zelfs mogelijk zijn om elektrische auto’s op te laden met de zonnewegen.

“Dit systeem zal uitgroeien tot een intelligente snelweg die ook dienst kan doen als een stroomnetwerk,” zei directeur Scott Brusaw van Solar Roadways. “Het zal ons helpen om langzaam afstand te nemen van fossiele brandstoffen.”

Door middel van crowdfunding hopen Scott en zijn vrouw Julie de productie van zonnewegen te financieren. Op Indiegogo hebben al meer dan 43.000 mensen hun steun uitgesproken voor het project. Inmiddels heeft het stel ruim 1,8 miljoen dollar opgehaald, een absoluut record op de crowdfundingsite. De campagne loopt nog tot 21 juni aanstaande.

[Indiegogo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
benhur
benhur
9 jaren geleden

Klink allemaal wel mooi, maar hoelang gaat zoiets mee? Als alles na 10j moet vervangen worden zoals andere zonnepanelen dan gaat dat voor het milieu meer kwaad doen als goed.Alleen de fabrikant wordt er rijker van en wij kunnen dan nog meer wegentaks betalen….

Jan Doedel
Jan Doedel
9 jaren geleden

Hoeveel zonnepanelen moet je dan niet bouwen? Zal dit niet een aanslag op het milieu zijn?

sg4berrut
sg4berrut
9 jaren geleden

Waar laten ze dan al dat asfalt?

pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

Hoe dom kan je zijn.Er is al 140 jaar zero point energie kost niets en is zowel uit de aarde te onttrekken dan uit de lucht creeer een bliksem licht veld en energie tappen maar.Zelf vele malen getuige geweest hier op open terrein. En op open zee Ruimte schepen die zich op deze manier voor jaren van energie voorzien.en nogmaals geen vervuiling en kosteloos.De enige vraag die overblijft hoe krijg je de slapende kudde schapen wakker.En zelf begin ik er tegen over mensen hier niet eens meer over ,Want achter je rug zeggen zij dan toch die kerel spoort niet.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x