Homepagina » Innovatie » VIDEO: Slimme ‘zonnewegen’ kunnen revolutie ontketenen
VIDEO: Slimme 'zonnewegen' kunnen revolutie ontketenen

VIDEO: Slimme ‘zonnewegen’ kunnen revolutie ontketenen

Er is momenteel veel te doen rond een populair filmpje over ‘zonnewegen’. Een stel uit de Amerikaanse staat Idaho heeft een innovatief idee bedacht: alle wegen voorzien van slimme zonnepanelen. Het idee kan rekenen op buitengewoon veel steun.

Het bedrijf Solar Roadways wil wegen bouwen van zonnepanelen. Speciale zonnepanelen zouden het asfalt op autowegen kunnen vervangen. De panelen bestaan uit zonnecellen en glas en kunnen naar schatting 7,6 kilowattuur aan energie per dag leveren. In 2009 kreeg het bedrijf van het Amerikaanse ministerie van Transport een subsidie van 100.000 dollar om het eerste prototype van een ‘zonneweg’ te bouwen.

Als het hele Amerikaanse wegennetwerk wordt uitgerust met de zonnepanelen, kan in theorie zelfs gemakkelijk worden voldaan aan de totale energievraag in de Verenigde Staten. De ‘zonnewegen’ bevatten volgens het ontwerp ook lampjes, waarmee lijnen en verkeerstekens op de panelen kunnen worden getekend.

Verder kan de weg met behulp van verwarmingselementen worden verhit om problemen met ijzel en sneeuwval te voorkomen. In de toekomst zou het zelfs mogelijk zijn om elektrische auto’s op te laden met de zonnewegen.

“Dit systeem zal uitgroeien tot een intelligente snelweg die ook dienst kan doen als een stroomnetwerk,” zei directeur Scott Brusaw van Solar Roadways. “Het zal ons helpen om langzaam afstand te nemen van fossiele brandstoffen.”

Door middel van crowdfunding hopen Scott en zijn vrouw Julie de productie van zonnewegen te financieren. Op Indiegogo hebben al meer dan 43.000 mensen hun steun uitgesproken voor het project. Inmiddels heeft het stel ruim 1,8 miljoen dollar opgehaald, een absoluut record op de crowdfundingsite. De campagne loopt nog tot 21 juni aanstaande.

[Indiegogo]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Hoe dom kan je zijn.Er is al 140 jaar zero point energie kost niets en is zowel uit de aarde te onttrekken dan uit de lucht creeer een bliksem licht veld en energie tappen maar.Zelf vele malen getuige geweest hier op open terrein. En op open zee Ruimte schepen die zich op deze manier voor jaren van energie voorzien.en nogmaals geen vervuiling en kosteloos.De enige vraag die overblijft hoe krijg je de slapende kudde schapen wakker.En zelf begin ik er tegen over mensen hier niet eens meer over ,Want achter je rug zeggen zij dan toch die kerel spoort niet.

  9 likes
  • Maak je zelf dan al gebruik van die energie?

   8 likes
   • Natuurlijk gebruikt hij geen zero point energie, laat hem eerst maar met een link komen waar dat concept even duidelijk uitgelegd wordt. O nee dat kan niet, de boeken van de gebr. Grimm bevatten geen links

    5 likes
    • Zielig e reactie het gehele consept is door jp morgen de vuilnis en de ijzer pers in gegooid want daar konden de heren bankiers niets aan verdienen.En dat is zo,n dikke honderd jaar geleden .Op dit moment is Thaiwan het proces in massa productie aan het uitvoeren .En is niet meer tegen te houden.De macht hier heeft het schip van wubbo Ockels wat voledig op vrije energie werkte laten zinken.En de z,g sprookjes van de gebr Grimm berusten allemaal op waarheid.maar dat snapt de slapende massa niet.

     1 likes
 2. Klink allemaal wel mooi, maar hoelang gaat zoiets mee? Als alles na 10j moet vervangen worden zoals andere zonnepanelen dan gaat dat voor het milieu meer kwaad doen als goed.Alleen de fabrikant wordt er rijker van en wij kunnen dan nog meer wegentaks betalen….

  2 likes
  • ik zit zelf in de civiele energie techniek en deze platen gaan langer mee als asfalt plus dat het losse panelen zijn die dus individueel vervangen kunnen worden. als ik geld had dan had ik hier zeker in geïnvesteerd. ik ben alleen bang dat de oliebazen dit niet zo`n leuk idee vinden maar dat is een ander verhaal……..ik ben voor!!!

   4 likes
   • Ik heb ervaring als gebruiker met de laatste generatie zonnepanelen, en die zijn niet in die komen in de verste verte niet in de buurt van de gecommuniceerde capaciteiten, daarbij woon ik nog eens in een zonnig land en heb ik heel veel zonuren, maar de panelen zitten op mijn dak ook nog eens in de meest gunstige situatie voor deze panelen. In de meest gunstige situatie(indien ze niet zoals bij mijn buurman eerder moeten worden vervangen), verdien ik net mijn investering terug, maar winst maak je er niet mee. Lijkt mij als je ze voor zwaar industrieel gebruik gaat gebruiken, dat de levensduur enkel maar tegenvalt en dus prijsverhogend werkt.

    2 likes
 3. Waar laten ze dan al dat asfalt?

  3 likes
 4. Nog even en dan zijn deze mensen ook ” per ongeluk verongelukt” !!!!! Dit gaat nooit toegestaan worden door de Elite dan verliezen ze geld ! Dan valt er weinig nog te verdienen maarja ….dan nog maar een ander oorlogje ergens in verweggistan of nog wat virussen ronstrooien voor de farma IND. Want ja als je veel geld hebt wil je ook steeds meer ! Ik vrees voor deze ondernemende mensen met goede bedoelingen !

  4 likes
 5. Hoeveel zonnepanelen moet je dan niet bouwen? Zal dit niet een aanslag op het milieu zijn?

  3 likes
 6. Ik heb al tegen mijn wil in geïnvesteerd in zonnepanelen en vind ik dit een goed idee; laat de wereld er maar voor gaan.

  3 likes
 7. Ja Pietje bell is waa,r die mensen eindigen in de goot zoals Tesla of ze worden afgemaakt (zgn. verongelukt) Het is nu de tijd om onze vuist omhoog te steken en niet op onze stoel te blijven zitten ! Maar ja wat gaan we doen ???? Het is zo ontzettend moeilijk ! Een protestje in den haag maakt ook geen indruk zou ook echt niet weten wat te doen en wil zo graag wat doen !

  0 likes
 8. Het is beter om de auto,s af te schaffen door naar naar de gaven uit de natuurwetten te reizen ipv dat jachtige en vluchtige gedeelte door te blijven voedden, laten we samen recreatief en zelf doen, van A naar B reizen tesamen, is beter voor de mensheid en goed voor ons internationale communiceren , want dat pad daar is pas behoefte aan , andere zienswijzen aldus nieuwe wijsheid, die ontwikkeling doen we namelijk samen !

  0 likes
 9. Denk even verder .. het leven moet niet ingewikkeld meer zijn… maar juist andersom , dat is het ware en heilige streven omdat dat nu en op den duur altijd werkt !

  0 likes
 10. Ik heb ooit op discovery volgens mij iemand bezig gezien, met wat hij noemde : Quantum dots ..
  Hetgeen zou je dan moeten zien als zonnepanelen in vloeibare vorm. Volgens mij was het zelfs op plantaardige olie basis. De bedoeling zou dan zijn, dat je al je apperaten kan coaten met dit spul, en dit spul zou dan ook in staat zijn energie onder apperaten onderling te verdelen. Hij suggereerde toen zelfs, (als ik het goed heb) dat als hij het hele amerikaanse wegennetwerk ermee zou coaten. Er meer dan genoeg energie zou zijn voor de hele wereld.Klonk toen heel heel interresant.Maar ik heb er nooit meer wat van gehoord…. Als iemand hier iets over weet hoor ik het graag.. Ben namelijk heel nieuwsgierig hoe ver die vent is gekomen in zijn onderzoek
  PLEASE alleen feiten, ik weet nu wel dat de illuminatie seks heeft met de bilderberggroup. En dat de aliens het witte huis bezitten samen met de paashaas. En alleen de new world order nog over is. om naar de laatste hollywoodfilm the gaan. Die vol sublieme boodschappen zit, of ze alstjeblieft met satan wil trouwen. Echt ik heb al die complotten gezien, en zie nog dagelijks theorieen voorbij schieten. Dit jaar ga ik voor feitjes, tijd om te filteren wat feit is en wat theorie…HAAA lekker die frisse wind in me hoofd .

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrisch rijden

Deutsche Post DHL experimenteert met elektrisch rijden. Dit zijn de desastreuze gevolgen

Elektrisch rijden begint voor Deutsche Post DHL ...

elektrische auto

Accupakket van uw elektrische auto vervangen? Dat is dan 35.000 euro

Een elektrische auto is duur in aanschaf, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.