Homepagina » Financieel » ‘Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel’
Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel

‘Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel’

Spanje is kapot en zal vanaf de grond herbouwd moeten worden. Een bailout gaat niet helpen. Daarnaast moeten de schulden van Griekenland worden kwijtgescholden en de banken worden ontdaan van rommel.

Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit. Hij voegt toe dat de regering Rajoy onmiddellijk moet aftreden vanwege falend crisisbeleid.

Hij acht het echter waarschijnlijker dat de trojka binnenkort op bezoek gaat komen en dan zal het volgens hem snel van kwaad tot erger gaan. Volgens Tissen gaat de situatie in Spanje de aankomende tijd verder verslechteren. Hij baseert zich onder meer op de afwaardering van de kredietwaardigheid van vijf Spaanse regio’s, te weten Andalusië, Murcia, Castillië-La Mancha, Catalonië en Extremadura.

Overeind houden

Daarnaast staat de Europese Centrale Bank op omvallen, als er tenminste sprake zou zijn van een eerlijke beoordeling. Maar dat deert de Europese regeringsleiders niet, aldus Tissen.

Met een torenhoge staatsschuld, een torenhoog begrotingstekort, een torenhoge werkloosheid en een torenhoge onverkochte huizenvoorraad, is het volgens Tissen duidelijk dat het land kapot is en vanaf de grond herbouwd moet worden. Een bailout zal dan ook niet helpen, zo stelt hij.

We moeten volgens hem af van het dwangmatige streven van Europa naar het oeverloos overeind houden van de banken. Burgers doen er in Europa niet toe en dat is volgens Tissen verkeerd.

Schuldentrein

Terwijl Spanje op het punt van omvallen staat en Cyprus zich heeft aangemeld voor een bailout, wordt Europa klaargestoomd om Griekenland voor de derde keer noodsteun te bieden.

Het land werkt nu al met schuldbriefjes. Dergelijke schuldbewijzen aan toonder worden door failliete ondernemingen gebruikt om problemen voor zich uit te schuiven. Eerst had Griekenland 150 miljard euro nodig, toen nog eens 31,5 miljard euro en inmiddels is er sprake van een derde tranche van tenminste 15 miljard euro.

Volgens Tissen moet de schuldentrein stoppen. De treinwagon moet worden losgekoppeld van de locomotief zodat de schulden kunnen worden kwijtgescholden en de banken worden schoongemaakt door ze van allerlei rommel te ontdoen.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Dank u wel mijnheer Tissen, voor die altijd enorm postitieve bijdrage van u. Ik woon in Spanje; Catalonië om precies te zijn, waar we ons te pletter werken om de Catalaanse economie draaiende te houden.
  Onze business doet het hartstikke goed en dit jaar eindigen we, zoals het er nu naar uitziet, met winst.
  Wij komen er wel. Verkoopt u die negatieve prietpraat van u maar aan een ander.

  1 likes
 2. Zoveel helderheid en zoveel blindheid.De politiek, recht op de afgrond af en opzij blijven kijken,…’dan bestaat het niet als je naar een andere visie kijkt’.

  0 likes
 3. eerste video: http://www.smoothparadigmshift.net/
  3,5 minuten

  Meer is het niet.

  0 likes
 4. ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.

  0 likes
 5. [quote name=”mike”]ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.[/quote]

  Beste Mike.

  Ik ben het helemaal met je eens maar vraag me wel direct af aan welke demonstraties je zelf hebt deelgenomen. Niet dat je jezelf tegenover mij hoeft te verantwoorden natuurlijk. Maar ik merk te vaak dat mensen teksten zoals de jouwe uitspreken en zelf niets ondernemen.

  0 likes
 6. (Vervolg)

  Ik heb zelf vorig jaar aan diverse demonstraties meegedaan, de meeste gerelateerd aan Occupy. Ik had graag gezien dat die beweging groter was geworden. Dan zou ik er naast mijn prima full-time baan nu nog steeds actief bij betrokken zijn. Maar tot mijn grote frustatie is de mentaliteit van de gemiddelde Nederlander te triest voor woorden. Men komt niet verder dan thuis op de bank zitten klagen. Helaas.

  0 likes
 7. Ik verheug mij er al op, dat heel Europa totaal ineen stort. Ik weet zeker dat je die rotkoppen nooit meer op tv ziet!

  0 likes
 8. Ik mag aannemen dat dan ook alle schulden van particulieren worden kwijtgescholden…

  0 likes
 9. Rene Tissen zie ik hier wel vaker voorbijkomen, en van wat hij beweert is in al die jaren gelukkig nog niet veel uitgekomen.
  Veel geschreeuw weinig wol noemen we dat.
  Gevalletje “als we maar genoeg doemdenken en dat de werled insturen wordt het vanzelf een keertje waar?”

  0 likes
 10. [quote name=”mike”]ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.[/quote]

  Mike, in hoeverre onderneem jijzelf dan langdurige acties en ga je de barricades op?

  0 likes
 11. Ik heb het idee dat protesteren niet echt helpt.
  “wij zijn het er niet mee eens!” kom je niet verder mee.

  Als er nou een goed alternatief/of plan op tafel ligt dan zullen steeds meer mensen die kant op bewegen.
  Bij protestacties zie je vaak mensen die het ergens niet mee eens zijn maar ze hebben geen gezamenlijk doel of plan over hoe het dan wel moet. (of wel..maar dan komt dat m.i. niet goed uit de verf).

  Dus ik geloof niet in protesteren, wel in demonstreren!

  Thrive..vind ik een mooi voorbeeld van laten zien hoe het wel kan.

  0 likes
 12. Simpel. Een failiete bank moet ook failiet gaan. Daar ging het fout en nu wordt het alleen maar erger. Zolang we grote banken weg laten komen met mis managment zal het van kwaad naar erger gaan. De politiekers die dit toelieten moeten ook eens ter verantwoording geroepen worden. Nog een klein feit. Als ik in mijn huishouden een 3% deficiet loop ben ik na 10 jaar failliet. Hoe kan de politiek dan een situatie van permanent 3% of meer deficiet verkopen.Zijn we dom of worden we dom gehouden?

  0 likes
 13. [quote name=”Westbound”][quote name=”mike”]ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.[/quote]

  Mike, in hoeverre onderneem jijzelf dan langdurige acties en ga je de barricades op?[/quote]
  Het is niet dat je de barricade op moet om te ‘vechten’ Ik herinner mij nog een mooi gezegde die luid: “The only way to deal with an unfree world is to become so absolutly free, that your very existence is an act of rebellion” (Albert Camus)…Het is dus juist het niet (lijfelijk) vechten wat de overwinning brengt want ze zouden graag zien dat het volk dat deed want dat zijn namelijk nog meer redenen om onze vrijheid te ontnemen.

  0 likes
 14. [quote name=”mike”]ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.[/quote]
  Als u zich irriteerd aan de mentaliteit van mensen in zijn algemeenheid stelt u zich dan wel eens de vraag waar dit door komt?Volgens mij kun je beter daar iets aan doen.Het begint bij de hersenspoeling van de leugenaars politici de angstkwekers etc.Ik wil ook wel eens iets van de daken schreeuwen,maar de troepen staan klaar om je de kop in te drukken.En daar zouden we met z’n allen iets tegen moeten doen, want nu zien we slaafs gedrag!Mensen vinden dit zeker lekker voelen of zo, maar ik zeg WAKKER worden en knokken tegen de zwakte, die ons klein maakt.

  0 likes
 15. Paquita,je zegt het zelf al, je werkt je te pletter en je hoopt eindelijk dit jaar op een beetje winst, is dat het leven wat je wil leiden, je kapot werken voor een beetje rotgeld en zelf geen eigen leven meer hebben, zou zeggen veel plezier.

  0 likes
 16. Rajoy heeft via een vrouwelijke collega nauwe banden met de Bilderberggroep, een flinke klap dus als hij aftreden moet.

  0 likes
 17. [quote name=”Jan W”]Ik verheug mij er al op, dat heel Europa totaal ineen stort. Ik weet zeker dat je die rotkoppen nooit meer op tv ziet![/quote]

  Dan verheug je je er ook op dat bijstands moeders hun bijstand kwijt raken.
  Ouderen geen pensioenen meer uitgekeert krijgen.
  Zieken hun toekomst zien vervliegen.

  Wat ga jij aan hun situatie doen als Europa totaal in een stort???????

  0 likes
 18. Protesteren helpt niet hiermee leg je de schuld bij iemand of iets anders. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. Dus weiger om een lening af te sluiten en heb je een lening los hem dan zo snel als je kan af. Hier wordt je zowel letterlijk als figuurlijk heel zelfstandig (lees onafhankelijk) van.

  0 likes
 19. [quote name=”Jan W”]Ik verheug mij er al op, dat heel Europa totaal ineen stort. Ik weet zeker dat je die rotkoppen nooit meer op tv ziet![/quote]
  [quote name=”Jan W”]Ik verheug mij er al op, dat heel Europa totaal ineen stort. Ik weet zeker dat je die rotkoppen nooit meer op tv ziet![/quote]

  Als Europa ineen stort zal men die supercrisis benutten om mensen het laatste beetje vrijheid af te pakken. In het kader van probleem reactie oplossing.

  0 likes
 20. [quote name=”silversurfer”][quote name=”Jan W”]Ik verheug mij er al op, dat heel Europa totaal ineen stort. Ik weet zeker dat je die rotkoppen nooit meer op tv ziet![/quote]

  Dan verheug je je er ook op dat bijstands moeders hun bijstand kwijt raken.
  Ouderen geen pensioenen meer uitgekeert krijgen.
  Zieken hun toekomst zien vervliegen.

  Wat ga jij aan hun situatie doen als Europa totaal in een stort???????[/quote]

  Het zal alleen maar beter worden, niet slechter!

  0 likes
 21. beste jan we , ik ben het met je eens , het kan niet anders om het systeem te laten neerhalen ook al is dit door de elite zelf gedaan wij zouden beter een handje mee helpen want eens ze een ander corupt systeem naar voor brengen zal dit veel malen erger zijn . dus gewoon niet aanvaarden vanaf nu . ik zie het ook liever neergaan en zal ook neergaan omdat het zo bedoelt is nu al zouden we gemeenschappen moeten vormen onafhankelijk van de overheid punt , dat is de enige weg maar hebben mensen nodig met bepaalde kennis om dit vlot te doen laten verlopen . op de overheid wachten heeft geen nut ook al zitten er tussen die verandering willen maar niet kunnen realiseren door de enorme tegenwerking van hun zogezegde collegas . weet dat het zover is dat dit voor allen zichtbaar zal worden , weet ook dat ze in staat zijn satalieten en stroom kunnen uitzetten en de schuld geven aan de 2012 senario .

  0 likes
 22. [quote name=”kengai”]Paquita,je zegt het zelf al, je werkt je te pletter en je hoopt eindelijk dit jaar op een beetje winst, is dat het leven wat je wil leiden, je kapot werken voor een beetje rotgeld en zelf geen eigen leven meer hebben, zou zeggen veel plezier.[/quote]
  Beste Kengai,
  Met hard werken hebben we een bedrijf van werkelijk niets van de grond gekregen en de zaak loopt nu goed, ondanks de crisis. Je te pletter werken staat niet synoniem voor er geen plezier aan beleven! En voor wat de uitspraken van de heer Tissen betreft: Ik geloof niet in langs de kant meekijken en negatieve kritiek hebben. Daar heeft nog nooit iemand een florissante toekomst mee opgebouwd.

  0 likes
 23. paquita, ik ken de heer Tissen niet en weet ook niet wat hij doet, maar het moet toch duidelijk zijn dat we op deze manier niet verder kunnen, dat U nu een goed lopend bedrijf hebt in deze tijd is knap, maar heel veel mensen willen eens van de slavernij af.

  0 likes
 24. Het wordt tijd dat iedereen wakker wordt.
  De banksters moeten verdwijnen.Ze willen hun plan uitvoeren.Eerst een crisis veroorzaken en dan de macht weer uitbreiden.Het is zo simpel dat niemand het wil geloven.Wie trekt er aan de touwtjes ?Simpel> follow the money.Ik voorspel dat hun plan gaat falen.
  We weten dat er ergens op het pad een grote muur staat.We komen steeds dichter bij een knooppunt.Of we chrashen of we schuiven echte leiders naar voren die wakker zijn en opkomen voor de gehele wereldbevolking
  Luister naar deze wijze mensen:
  Chief Oren Lyon
  VALUE CHANGE for SURVIVAL
  http://youtu.be/10Mm8nWTKv4
  Grandma Aggie and the Water
  http://www.youtube.com/watch?v=AT2pigH5Z3Q&feature=share&list=PL6B951C7F29116BE1
  Deze mensen weten waarom het gaat.
  Hun voorvaderen krijgen gelijk. Al deze zaken zijn eeuwen geleden al voorspelt.
  Al jaren roepen deze wijze mensen:Wake up

  0 likes
 25. [quote name=”kengai”]Paquita,je zegt het zelf al, je werkt je te pletter en je hoopt eindelijk dit jaar op een beetje winst, is dat het leven wat je wil leiden, je kapot werken voor een beetje rotgeld en zelf geen eigen leven meer hebben, zou zeggen veel plezier.[/quote]

  De vraag zou moeten zijn, wanneer je jezelf kapot werkt, en je hebt maar een klein beetje winst, wie maakt het dan zo onmogelijk om te ondernemen in Nederland… Juist ja de Overheid met haar herverdelingplannen, en de hoge belastingen die het met zich meebrengt. Niemand die ziet dat wanneer commerciële bedrijven winst niet meer belangrijk vinden dat er niets meer is om her te verdelen. Wat nog meer armoe inhoudt. Immers onbeperkt geld voor de `arme` is namelijk onmogelijk zonder mensen die winst willen maken.

  0 likes
 26. http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/10/112917/#more-112917

  Nog een leuke link om de andere zijde van het wegstrepen te belichten. Wie gaat de verliezen compenseren. Maar wat meer geld bijdrukken misschien??

  0 likes
 27. [quote name=”M. Brandenburg”]
  wie maakt het dan zo onmogelijk om te ondernemen in Nederland… [/quote]

  Toch behoort het Nederlandse ondernemingsklimaat sinds 2007 tot de top-10 volgens de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum.

  Bron: http://www.rijksbegroting.nl/2012/voorbereiding/begroting,kst160374_9.html

  0 likes
 28. [quote name=”patries”][quote name=”M. Brandenburg”]
  wie maakt het dan zo onmogelijk om te ondernemen in Nederland… [/quote]

  Toch behoort het Nederlandse ondernemingsklimaat sinds 2007 tot de top-10 volgens de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum.

  Bron: http://www.rijksbegroting.nl/2012/voorbereiding/begroting,kst160374_9.html%5B/quote%5D
  Kan je nagaan hoe goed het zou gaan met minder regels en belastingdruk.
  Voorlopig zie ik enkel maar maatregelen om die positie tegen te gaan. En indien we echt in die positie zaten hoe komt het dan dat het maar niet beter gaat in Nederland. Hoe komt het dat andere landen het aantoonbaar toch veel beter doen? En leuk een WC-eend link te plaatsen, zijn dit dezelfde mensen die roepen dat het rotte Nederlandse pensioenstelsel het beste van de wereld is?? Dezelfde mensen die bv nooit naar het Chileens pensioen hebben gekeken wat het vele malen beter doet zelfs in slechte tijden…

  0 likes
 29. [quote name=”M. Brandenburg”]
  hoe komt het dan dat het maar niet beter gaat in Nederland. Hoe komt het dat andere landen het aantoonbaar toch veel beter doen?[/quote]

  Ik ben op dit gebied een totale leek.
  Maar een paar dingen die me te binnen schieten zijn de euro crisis. En de opkomende industrie landen als China waar het inderdaad economisch beter gaat. Wat een feit is. Maar hoe dat precies komt heb ik verder geen behoefte om dat allemaal in de diepte uit te gaan zoeken.

  0 likes
 30. De vraag zou moeten zijn, wanneer je jezelf kapot werkt, en je hebt maar een klein beetje winst, wie maakt het dan zo onmogelijk om te ondernemen in Nederland… Juist ja de Overheid met haar herverdelingplannen, en de hoge belastingen die het met zich meebrengt.

  Ondernemen in Nederland is een hele onderneming geworden … Juist, ja, moeilijk dus. Het bedrijf waar ik het over heb is in Spanje gevestigd. Toen we begonnen, ruim tien jaar geleden, was het ook dáár een hele (burocratische) klus om van de grond te komen.
  Ik ben geschrokken van het grote aantal faillisementen dat momenteel in Nederland plaatsvindt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

royals

Mensen zijn het zat om continu uitgemaakt te worden voor racist. Hoe de politieke klasse en royals de massa demoniseren

Er was de afgelopen weken veel te ...

coronavirus

Heeft China het coronavirus gestolen van Canada en er een wapen van gemaakt?

Vorig jaar werd een verdachte lading onderschept ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.