Financieel

‘Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Spanje is kapot en zal vanaf de grond herbouwd moeten worden. Een bailout gaat niet helpen. Daarnaast moeten de schulden van Griekenland worden kwijtgescholden en de banken worden ontdaan van rommel.

Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit. Hij voegt toe dat de regering Rajoy onmiddellijk moet aftreden vanwege falend crisisbeleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij acht het echter waarschijnlijker dat de trojka binnenkort op bezoek gaat komen en dan zal het volgens hem snel van kwaad tot erger gaan. Volgens Tissen gaat de situatie in Spanje de aankomende tijd verder verslechteren. Hij baseert zich onder meer op de afwaardering van de kredietwaardigheid van vijf Spaanse regio’s, te weten Andalusië, Murcia, Castillië-La Mancha, Catalonië en Extremadura.

Overeind houden

Daarnaast staat de Europese Centrale Bank op omvallen, als er tenminste sprake zou zijn van een eerlijke beoordeling. Maar dat deert de Europese regeringsleiders niet, aldus Tissen.

Met een torenhoge staatsschuld, een torenhoog begrotingstekort, een torenhoge werkloosheid en een torenhoge onverkochte huizenvoorraad, is het volgens Tissen duidelijk dat het land kapot is en vanaf de grond herbouwd moet worden. Een bailout zal dan ook niet helpen, zo stelt hij.

We moeten volgens hem af van het dwangmatige streven van Europa naar het oeverloos overeind houden van de banken. Burgers doen er in Europa niet toe en dat is volgens Tissen verkeerd.

Schuldentrein

Terwijl Spanje op het punt van omvallen staat en Cyprus zich heeft aangemeld voor een bailout, wordt Europa klaargestoomd om Griekenland voor de derde keer noodsteun te bieden.

Het land werkt nu al met schuldbriefjes. Dergelijke schuldbewijzen aan toonder worden door failliete ondernemingen gebruikt om problemen voor zich uit te schuiven. Eerst had Griekenland 150 miljard euro nodig, toen nog eens 31,5 miljard euro en inmiddels is er sprake van een derde tranche van tenminste 15 miljard euro.

Volgens Tissen moet de schuldentrein stoppen. De treinwagon moet worden losgekoppeld van de locomotief zodat de schulden kunnen worden kwijtgescholden en de banken worden schoongemaakt door ze van allerlei rommel te ontdoen.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rakker
rakker
11 jaren geleden

Zoveel helderheid en zoveel blindheid.De politiek, recht op de afgrond af en opzij blijven kijken,…’dan bestaat het niet als je naar een andere visie kijkt’.

astrid van triet
astrid van triet
11 jaren geleden

eerste video: http://www.smoothparadigmshift.net/
3,5 minuten

Meer is het niet.

mike
mike
11 jaren geleden

ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.

Rijst
Rijst
11 jaren geleden

[quote name=”mike”]ik vind het nederlands volk zo slap. protesten duren maar voor korte duur. we leggen alles maar weer neer op onze ”nuchterheid”. wanneer gaan we onze standvastigheid eens aarden? wij behoren ook gewoon hevig te protesteren in den haag. slappe hap dit allemaal. maar evengoed ben wel blij dat ik hier geboren ben.. tis alleen de mentaliteit van de meeste mensen waar ik me mateloos aan irriteer.[/quote]

Beste Mike.

Ik ben het helemaal met je eens maar vraag me wel direct af aan welke demonstraties je zelf hebt deelgenomen. Niet dat je jezelf tegenover mij hoeft te verantwoorden natuurlijk. Maar ik merk te vaak dat mensen teksten zoals de jouwe uitspreken en zelf niets ondernemen.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x