Homepagina » Gezondheid » Lippenstift bevat zware metalen
Lippenstift bevat zware metalen

Lippenstift bevat zware metalen

Amerikaanse wetenschappers hebben in lippenstiften een cocktail van stoffen gevonden die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ze troffen onder meer lood, cadmium, chroom, aluminium en nog vijf andere metalen aan.

Er werden in totaal 32 verschillende soorten lippenstift en –balsem getest die worden verkocht door de meeste Amerikaanse drogisten en warenhuizen.

Hoogleraar milieu en gezondheidsstudies Katharine Hammon van de Universiteit van Californië legde uit dat ze vooral de concentraties van de zware metalen wilde bepalen. “Sommige van de metalen komen in concentraties voor die op de lange termijn de gezondheid kunnen schaden.”

Mangaan

Lippenstift wordt langzaam opgenomen door het lichaam. Bij gemiddeld gebruik wordt er ongeveer 24 milligram geabsorbeerd. Wie verschillende keren per dag lippenstift gebruikt kan tot 87 milligram binnenkrijgen.

Chroom wordt in verband gebracht met maagkanker. In het geval van mangaan kan een lange blootstelling schadelijk zijn voor het zenuwstelsel.

Richtlijnen

In 24 van de 32 onderzochte lippenstiften en –balsems werd ook lood gevonden. De concentratie bleek niet hoog genoeg om van een risico te spreken voor volwassenen, maar de onderzoekers maken zich wel zorgen over het gebruik van de lippenstiften door kinderen.

De wetenschappers pleiten voor strengere regels. Op dit moment zijn er geen richtlijnen die een limiet stellen aan de concentratie zware metalen in cosmetica in de VS. In de Europese Unie zijn cadmium, chroom en lood inmiddels verboden in schoonheidsproducten.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Topje van de ijsberg.Lees eens wat er in dag en nacht creme zit??Gewoon Nivea de blauwe pot doet hetzelfde,maar heeft deze toevoegingen niet.Centjes uit de zakjes kloppen, is de farmaceut een lust!!

Rene Strobos
Rene Strobos
8 jaren geleden

Mooi dat cadmium, chroom en lood in Europa zijn verboden ..
In hoeverre houd men zich aan de geldende regels en is daar ook al eens onderzoek naar gedaan ??

iep
iep
8 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Topje van de ijsberg.Lees eens wat er in dag en nacht creme zit??Gewoon Nivea de blauwe pot doet hetzelfde,maar heeft deze toevoegingen niet.Centjes uit de zakjes kloppen, is de farmaceut een lust!![/quote]
Ik vond je al zo strak Wolf!:))

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

[quote name=”iep”][quote name=”Hunting Wolf”]Topje van de ijsberg.Lees eens wat er in dag en nacht creme zit??Gewoon Nivea de blauwe pot doet hetzelfde,maar heeft deze toevoegingen niet.Centjes uit de zakjes kloppen, is de farmaceut een lust!![/quote]
Ik vond je al zo strak Wolf!:))[/quote]
[quote name=”iep”][quote name=”Hunting Wolf”]Topje van de ijsberg.Lees eens wat er in dag en nacht creme zit??Gewoon Nivea de blauwe pot doet hetzelfde,maar heeft deze toevoegingen niet.Centjes uit de zakjes kloppen, is de farmaceut een lust!![/quote]
Ik vond je al zo strak Wolf!:))[/quote]
Nou, de rimpeltjes komen anders al aardig.:)En ze beginnen al mij na te roepen van, he dag ouwe:)Maar mijn vrouw gebruikt gewoon nivea, na dat we er achter kwamen, hoe een troep,(chemicaliën) er in die dag en nachtcreme,s zitten.

x

Check Also

hart

Explosie aantal hartaandoeningen weggewuifd als ‘postpandemische stressstoornis’

Britse ‘experts’ zeggen dat de explosie in ...

nieuw-zeeland

Advocaat haalt snoeihard uit naar Nieuw-Zeelandse premier: ‘Die mensen lijden echt aan waanbeelden’

Zolang er mensen zijn die in aanmerking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x