Financieel

Geld komt uit het niets (interview)

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Econoom, oud-bankier en schrijver Ad Broere is ruim 30 jaar actief in bedrijfsleven en onderwijs.

Hij legt op begrijpelijke en niet-academische wijze uit waarom het essentieel is voor de toekomst van aarde en mens om te breken met het huidige financiële stelsel.

Broere doet de financiële goocheltrucs van de geldelite uit de doeken en geeft tevens de richting aan waarin oplossingen voor de huidige crisis kunnen worden gevonden.

Hij analyseert waarom onze race om eeuwige groei onhaalbaar en niet duurzaam is. Daarnaast laat hij zien welke haalbare alternatieven er zijn en hoe we deze zelf lokaal kunnen implementeren.

Jesse van Freeskool Nederland interviewt de auteur van ‘Geld komt uit het niets’ in onderstaande video’s. Onderwerpen: geld, waar het vandaan komt, de rol van de banken, de crisis, een nieuwe economie en liefde. Wat vindt Ad Broere dat kinderen zouden moeten weten over banken?

Bron: Freeskoolnederland.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spectral
Spectral
9 jaren geleden

En daar betaal je dan vervolgens rente over.
Geen wonder dat alles naar de kl***n gaat..

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Ik probeer mensen ook wel eens uit te leggen dat geld uit niks komt maar ervaar nogal eens weerstand van mensen die ervoor KIEZEN een plaat voor de kop te houden.

biko steve
biko steve
9 jaren geleden

De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

Wat hij zegt klopt, maar is veel te kort door de bocht en dan wordt het door mensen die er niet zoveel van weten als hij al snel verkeerd uitgelegd. Het geld komt uit het niets, maar geld is niet meer dan een middel om waarde in uit te drukken. Het gaat om de waarde die je aan het geld hangt, en die komt echt niet uit het niets.

Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x