Homepagina » Financieel » Geld komt uit het niets (interview)
Geld komt uit het niets

Geld komt uit het niets (interview)

Econoom, oud-bankier en schrijver Ad Broere is ruim 30 jaar actief in bedrijfsleven en onderwijs.

Hij legt op begrijpelijke en niet-academische wijze uit waarom het essentieel is voor de toekomst van aarde en mens om te breken met het huidige financiële stelsel.

Broere doet de financiële goocheltrucs van de geldelite uit de doeken en geeft tevens de richting aan waarin oplossingen voor de huidige crisis kunnen worden gevonden.

Hij analyseert waarom onze race om eeuwige groei onhaalbaar en niet duurzaam is. Daarnaast laat hij zien welke haalbare alternatieven er zijn en hoe we deze zelf lokaal kunnen implementeren.

Jesse van Freeskool Nederland interviewt de auteur van ‘Geld komt uit het niets’ in onderstaande video’s. Onderwerpen: geld, waar het vandaan komt, de rol van de banken, de crisis, een nieuwe economie en liefde. Wat vindt Ad Broere dat kinderen zouden moeten weten over banken?

Bron: Freeskoolnederland.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. En daar betaal je dan vervolgens rente over.
  Geen wonder dat alles naar de kl***n gaat..

  0 likes
 2. Ik probeer mensen ook wel eens uit te leggen dat geld uit niks komt maar ervaar nogal eens weerstand van mensen die ervoor KIEZEN een plaat voor de kop te houden.

  0 likes
 3. De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.

  0 likes
 4. Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

  Wat hij zegt klopt, maar is veel te kort door de bocht en dan wordt het door mensen die er niet zoveel van weten als hij al snel verkeerd uitgelegd. Het geld komt uit het niets, maar geld is niet meer dan een middel om waarde in uit te drukken. Het gaat om de waarde die je aan het geld hangt, en die komt echt niet uit het niets.

  Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

  Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?

  0 likes
 5. [quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Ja…klopt!

  Maar dan verder…

  0 likes
 6. [quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Eerst moet je zien wat er fout gaat en dat psychospelletje van “slachtofferrol” noemen lijkt wel of dat slachtoffer zijn een “keuze” is en dat is het niet. Dat is geen “keuze”. Dat is zo de wereld op zijn kop zetten “optie slachtoffer te zijn”. Je bent slachtoffer of je bent het niet. En vrijwel iedereen is slachtoffer van bankengedoe en dat is niet optioneel of zo.

  0 likes
 7. [quote name=”Wesley”]Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

  Wat hij zegt klopt, maar is veel te kort door de bocht en dan wordt het door mensen die er niet zoveel van weten als hij al snel verkeerd uitgelegd. Het geld komt uit het niets, maar geld is niet meer dan een middel om waarde in uit te drukken. Het gaat om de waarde die je aan het geld hangt, en die komt echt niet uit het niets.

  Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

  Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?[/quote]
  Het valt me op dat afgestudeerde economen het allemaal altijd beter weten. Als jullie afgestudeerde economen het allemaal zo goed weten, waarom zitten we dan met een geldsysteem opgescheept dat meer armoede veroorzaakt dan rijkdom?

  Zoals ik het zie worden ‘afgestudeerden’ allemaal gehersenspoeld door de ‘opleiders’ om hetzelfde spelletje van roof, inflatie en corruptie te kunnen blijven spelen.

  Ik luister niet meer naar wetenschappers, afgestudeerden, professoren en andere betweters. Dat heb ik jarenlang gedaan en zie nu in welk een domme mensen het zijn. Als alle hersencapaciteit en kwaliteit van deze mensen zou worden ingezet ten goede van het menselijk ras, dan leefden we nu wereldwijd in een harmonieuze en liefdevolle wereld. In plaats van een aardbol vol armoede, honger, ellende en oorlog. Veroorzaakt door o.a. banken en economen.

  0 likes
 8. Kennedy tekende executive order 11110 en 5 maanden later is hij vermoord. Zal wel toeval zijn.
  http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/5-executive-order-11110.html

  0 likes
 9. [quote name=”Wesley”]Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

  Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

  Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?[/quote]

  Is dit een retorische vraag? Volgens mij is het wel goed om te onderscheiden dat wij nog geen ervaring hebben met een goudstandaard in de digitale tijden. Volgens mij kwam het geld toen ook vaak bij banken vandaan, de overheid controleerde de hoeveelheid geld in de markt en de drukkers waren de Joh. Enschede’s van toen.

  De creatie van geld door de historie heen wel eens van de ene partij naar de andere is verschoven, banken, steden, overheden, etc. etc.

  Wat mij betreft begint het probleem bij de (belangen)verstrengeling tussen bedrijfsleven en de overheid. Breng daar eerst maar eens een strikte scheiding in aan en borg dat politici handelen in het belang van de burger!

  0 likes
 10. Dit zou zeker standaard gegeven moeten worden op scholen, inplaats van al die fabels.
  En Wesley wat is het nut van een econoom.
  Henk Westbroek van die bekende popgroep, is ook econoom en die zei altijd dat het eigenlijks een nutteloze studie was.

  0 likes
 11. Geld is slechts een motivator voor menselijke activiteit en boekhouding is slechts de voodoo die de geloofwaardigheid ervan moet garanderen. M.a.w. het is een geloof systeem maar geloven evalueren, al is het langzaam…

  De huidige economische situatie had in de jaren 50/60 allang tot een grote crash geleid. Het systeem is gammel, maar niemand wil de crisis, dus gaat het maar door.

  Er zijn echter ook andere motivatoren, zoals inspiratie, de honger naar kennis en altruisme.

  Albert Einstein ontwikkelde zijn relativiteitstheorie puur uit inspiratie en niet omdat hij ervoor betaald kreeg. En dit geldt voor de vele andere Willie Wortels uit onze beschaving. Ook dat zit in onze genen.

  Zouden we daarop een goede toekomst kunnen bouwen? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Misschien kunnen we geleidelijk aan nieuwe fascetten daarvan implementeren. In feite gebeurt dit al, kijk maar eens naar de vele opensource implementaties voor computers.

  Ook dit stukje heb ik onder het vrije Linux ingetikt.

  0 likes
 12. Mensen bekijk de doc op deze link, het geeft je een goed beeld hoe het anders kan, al zo kon zijn. Doc heet The Venus Project en gaat over een samenleving ZONDER geld.

  http://www.youtube.com/watch?v=bBHibsjZDOQ

  0 likes
 13. Goed hoor, deze video’s, dit initiatief. Bedankt, makers.
  Even lekker heenstappen over alle vervuiling die er achter zit en heel direct nadenken over de vraag ‘wat is geld eigenlijk’.
  En dan kom ik tot de conclusie: wij mensen zijn uitgeschakeld. Onze kwaliteiten zijn uitgeschakeld. En vooral: onze vrijheid is uitgeschakeld, vooral door de houding van de belastingen, waar iedereen op voorhand verdacht is.
  Ik hoorde van een vriendin die zich met haar diensten ook(!) wilde aansluiten bij Lets, een initiatief waar diensten worden geruild ipv betaald. Kreeg meteen het verwijt van belastingontduiking.

  Het gaat natuurlijk wat verder. Er zijn genoeg mensen die niet veel terug kunnen doen. Onze ouderen en zwakkeren. Die moeten ook een plek krijgen. Maar waar een wil is, is een weg.

  Days, waar ben je? Volgens mij heb jij daar ook wel de nodige ideeën over.
  Samen serieus nadenken over de totaal andere weg naar een betere samenleving.
  Mocht daar een initiatief van ontstaan, dan doe ik graag mee. Mooie uitdaging.

  0 likes
 14. [quote name=”ReneH”][quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Ja…klopt!

  Maar dan verder…[/quote]

  Inderdaad Biko: hoe kijken we zelf dan tegen alles aan is de grote vraag.

  En hoe dan verder..? De structurele fout die in alles ligt opgeslagen herstellen: in plaats van geen waarde toe te kennen aan samen in leven zijn, nu WEl daar waarde aan toe kennen.

  Er is er maar 1 programmeer regel nodig, en we hebben allemaal onze vrije Levenstoegang weer terug. Kost niets.

  Want precies zoals iemand hier zegt: Ja natuurlijk wordt geld uit het niets gemaakt. Dat is nou juist de essentie van geld: het MOET uit het niets aangemaakt worden, want het groeit niet zelf in het leven.

  Het is juist de bedoeling dat geld iets anders uitdrukt dan ‘zichzelf’.

  Ons in leven zijn (we gaan naar de bakker en zo) is AL de bronwaarde van de economie. Druk die financiele ruimte in de creatie van geld uit: ieders banksaldo maandelijks met 750 verhogen, wat we dus vanzelf direct de economie inbrengen, want we geven het aan eten, huur, etc…

  en alles is opgelost. Alle belastingen lossen dan ook vanzelf op. Kost niets. niet eens tijd: just one programming rule.

  Kan je alles over lezen in het vrij beschikbare e-boek op astridvantriet.nl

  0 likes
 15. Ik blijf erbij, dat WIJ de macht hebben om het systeem op korte termijn te veranderen. Maar wie is er nog bereidt te offeren?
  Zelfs de meest geduchte niburu lezer en sopn aanhanger is niet bereidt om tot het ultieme te gaan en ik, ja je raad het al….als jullie het ook niet doen……en dat, DAT is macht

  0 likes
 16. [quote name=”Wesley”]Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

  Wat hij zegt klopt, maar is veel te kort door de bocht en dan wordt het door mensen die er niet zoveel van weten als hij al snel verkeerd uitgelegd. Het geld komt uit het niets, maar geld is niet meer dan een middel om waarde in uit te drukken. Het gaat om de waarde die je aan het geld hangt, en die komt echt niet uit het niets.

  Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

  Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?[/quote]
  Legt u het verschil eens uit tussen de austrian vs keynesian school. Hebt u vast voorbij zien komen. Laat we daar eens mee beginnen om te zien wat er aan de hand is. Ik zie u reactie graag tegemoet.

  0 likes
 17. Het is een mooi praatje.”Hoe moeten we dan beginnen ons onafhankelijk te maken van de banken, was de vraag” Toen gaf de meneer een voorbeeld (best aardig)Maar n.a.v de vraag van de mevrouw kwam alweer het vervolg op het goede plan n.l dat de regering daar weer gauw een stokje voor gaat steken. Terug bij af.

  0 likes
 18. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Eerst moet je zien wat er fout gaat en dat psychospelletje van “slachtofferrol” noemen lijkt wel of dat slachtoffer zijn een “keuze” is en dat is het niet. Dat is geen “keuze”. Dat is zo de wereld op zijn kop zetten “optie slachtoffer te zijn”. Je bent slachtoffer of je bent het niet. En vrijwel iedereen is slachtoffer van bankengedoe en dat is niet optioneel of zo.[/quote]

  Dit soort geklaag is precies wat ik bedoel. Na bewustwording is het een keuze, of je erin blijft zitten of eruit stapt en het heft in eigen hand neemt.
  Ik zei niet dat het makkelijk is, maar wel een mogelijkheid ipv onmogelijkheid.

  0 likes
 19. @biko steve: Ben het eens dat mensen niet in een slachtofferrol moeten vallen, maar toen bijv. Tom staal met Geen Stijl de schandalige geldverspilling van de EU bloot legde, was er blijkbaar niemand die daar wakker van lag. Ik heb de links toen naar de SP en rtl-nieuws gestuurd. Geen reactie terug gehad en geen items hier over. En men gaat gewoon op dezelfde voet verder. We leven nog zo in een schapen maatschappij dat het denk ik alleen zin zou hebben als er eens meer aandacht aan zou worden besteed in de politiek of een ‘grote’ zender… Maar die doen dat niet. Wat kun je als normale burger doen? Het is zo’n web waar ieder afhankelijk van is(of denkt te zijn) en daarom ook nooit meeloopt met dat kleine groepje die staat te demonstreren.
  De politiek lijkt ook al voorgekauwd. Toen de SOPN mee deed in de verkiezingen… Hoeveel media aandacht hebben ze gekregen? En de andere kleine partijen? Vrijwel geen. In mijn beleving zijn verkiezingen pas echt democratisch als alle partijen gelijke kansen hebben. Dat was er gewoon niet.(ongeacht de inhoud van de partij programma’s). Zo wordt alles toch eigenlijk al bepaald? Ze spelen in op de gemiddelde burger die geen tijd heeft (of wil maken) om zich te verdiepen in zaken, dus die vormen hun mening door een kort debat op een zender… Mijn vraag: Hoe zou jij dat aanpakken? Of wat doe je er al aan?

  0 likes
 20. [quote name=”Wesley”]Ik ben ook afgestudeerd econoom (en ingenieur, maar dat terzijde) dus ik mag ook wat zeggen.

  Wat hij zegt klopt, maar is veel te kort door de bocht en dan wordt het door mensen die er niet zoveel van weten als hij al snel verkeerd uitgelegd. Het geld komt uit het niets, maar geld is niet meer dan een middel om waarde in uit te drukken. Het gaat om de waarde die je aan het geld hangt, en die komt echt niet uit het niets.

  Veel mensen zeggen weleens dat we terug moeten naar de goudstandaard (dat vind ik ook maar om een andere reden waar ik jullie niet mee zal vervelen).

  Mijn vraag aan die mensen is: waar kwam geld vandaan toen de waarde van het geld nog was gekoppeld aan de goudschat?[/quote]
  U vind zichzelf nogal belangrijk, de manier waarop u anderen als zijnde onwetend neerzet is erg ongepast.
  Hiermee verlaagt u zich echter naar het narcistische betweter oppervlak..

  0 likes
 21. Z´n manier van praten..let maar eens goed op..doet mij aan Louis v Gaal denken, alleen hij praat zo over geld en banken etc zoals Louis v Gaal over voetbal praat..viel mij gewoon op, meer heb ik er niet over te zeggen, vond het een interessant onderwerp!

  0 likes
 22. [quote name=”biko steve”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Eerst moet je zien wat er fout gaat en dat psychospelletje van “slachtofferrol” noemen lijkt wel of dat slachtoffer zijn een “keuze” is en dat is het niet. Dat is geen “keuze”. Dat is zo de wereld op zijn kop zetten “optie slachtoffer te zijn”. Je bent slachtoffer of je bent het niet. En vrijwel iedereen is slachtoffer van bankengedoe en dat is niet optioneel of zo.[/quote]

  Dit soort geklaag is precies wat ik bedoel. Na bewustwording is het een keuze, of je erin blijft zitten of eruit stapt en het heft in eigen hand neemt.
  Ik zei niet dat het makkelijk is, maar wel een mogelijkheid ipv onmogelijkheid.[/quote]

  Iedereen moet zijn rekeningen betalen en alleen stammen ergens in het Amazonegebied of zo hebben niks met geld te maken. Het allergrootste deel van de mensheid heeft met geld te maken want het betaald hun rekeningen. Daarom is dat allergrootste deel van de mensheid afhankelijk van geld. Dat is een feit !

  0 likes
 23. [quote name=”biko steve”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Eerst moet je zien wat er fout gaat en dat psychospelletje van “slachtofferrol” noemen lijkt wel of dat slachtoffer zijn een “keuze” is en dat is het niet. Dat is geen “keuze”. Dat is zo de wereld op zijn kop zetten “optie slachtoffer te zijn”. Je bent slachtoffer of je bent het niet. En vrijwel iedereen is slachtoffer van bankengedoe en dat is niet optioneel of zo.[/quote]

  Dit soort geklaag is precies wat ik bedoel. Na bewustwording is het een keuze, of je erin blijft zitten of eruit stapt en het heft in eigen hand neemt.
  Ik zei niet dat het makkelijk is, maar wel een mogelijkheid ipv onmogelijkheid.[/quote]

  Iedereen heeft met geld te maken en de meesters op “het gebied van geldmaken” maakt het geen ene moer uit of die “overmaking” van hun krediet van geld op een rekening terugbetaald kan worden (de huurprijs van uit niks gemaakt geld heet rente). Dan hebben de meesters van de geldcreatie namelijk iets tastbaars om te verkopen (als voorbeeld een huis, jachtwerf of een stuk land). En jawel er zijn nogal wat mensen en midden en kleinbedrijven slachtoffer van dit soort praktijken. De dekking vanuit dat uit niks gemaakte geld is het feit dat mensen ervoor willen werken zodat die hun rekeningen kunnen betalen. Ja we zijn allemaal in min of meerdere mate slachtoffer van dat systeem wat de geldmakers hebben opgezet. Heb dat nu maar eens in de gaten meneer Biko !

  0 likes
 24. Ge-wel-dig eindelijk iemand die het bewustzijn aanspreekt op zijn verantwoordelijkheid. Als genoeg mensen dit aannemen komt vanzelf ook het collectieve bewustzijn, en dan zal het veranderen, maar we moeten er collectief opstaan.

  0 likes
 25. [quote name=”Jeff”]Ik blijf erbij, dat WIJ de macht hebben om het systeem op korte termijn te veranderen. Maar wie is er nog bereidt te offeren?
  Zelfs de meest geduchte niburu lezer en sopn aanhanger is niet bereidt om tot het ultieme te gaan en ik, ja je raad het al….als jullie het ook niet doen……en dat, DAT is macht[/quote]
  Ik doe mee!

  0 likes
 26. [quote name=”Artist”]@biko steve: Ben het eens dat mensen niet in een slachtofferrol moeten vallen, maar toen bijv. Tom staal met Geen Stijl de schandalige geldverspilling van de EU bloot legde, was er blijkbaar niemand die daar wakker van lag. Ik heb de links toen naar de SP en rtl-nieuws gestuurd. Geen reactie terug gehad en geen items hier over. En men gaat gewoon op dezelfde voet verder. We leven nog zo in een schapen maatschappij dat het denk ik alleen zin zou hebben als er eens meer aandacht aan zou worden besteed in de politiek of een ‘grote’ zender… Maar die doen dat niet. Wat kun je als normale burger doen? Het is zo’n web waar ieder afhankelijk van is(of denkt te zijn) en daarom ook nooit meeloopt met dat kleine groepje die staat te demonstreren.
  De politiek lijkt ook al voorgekauwd. Toen de SOPN mee deed in de verkiezingen… Hoeveel media aandacht hebben ze gekregen? En de andere kleine partijen? Vrijwel geen. In mijn beleving zijn verkiezingen pas echt democratisch als alle partijen gelijke kansen hebben. Dat was er gewoon niet.(ongeacht de inhoud van de partij programma’s). Zo wordt alles toch eigenlijk al bepaald? Ze spelen in op de gemiddelde burger die geen tijd heeft (of wil maken) om zich te verdiepen in zaken, dus die vormen hun mening door een kort debat op een zender… Mijn vraag: Hoe zou jij dat aanpakken? Of wat doe je er al aan?[/quote]
  Ik ben bijna een jaar me steeds gekker gaan voelen. Af en toe een linkje op Nu.Jij proberen te plaatsen, wat niet lukte. Af en toe een voorzichtige opmerking naar iemand, die me a la minute verdacht vond.
  Ik weet nu het hoe en waarom, de gevolgen van mind-control. Ben nu een nieuwe burger, dezelfde dingen doend met een 180 graden andere achtergrond. Eén burger winst. En langzaamaan komen er toch wel mensen bij:)))

  0 likes
 27. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”biko steve”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”biko steve”]De eerste stap naar een ‘nieuw’ systeem is uit de slachtofferrol stappen en ophouden met klagen over banken andere instellingen en wat ze allemaal ‘fout’ doen.[/quote]

  Eerst moet je zien wat er fout gaat en dat psychospelletje van “slachtofferrol” noemen lijkt wel of dat slachtoffer zijn een “keuze” is en dat is het niet. Dat is geen “keuze”. Dat is zo de wereld op zijn kop zetten “optie slachtoffer te zijn”. Je bent slachtoffer of je bent het niet. En vrijwel iedereen is slachtoffer van bankengedoe en dat is niet optioneel of zo.[/quote]

  Dit soort geklaag is precies wat ik bedoel. Na bewustwording is het een keuze, of je erin blijft zitten of eruit stapt en het heft in eigen hand neemt.
  Ik zei niet dat het makkelijk is, maar wel een mogelijkheid ipv onmogelijkheid.[/quote]

  Iedereen moet zijn rekeningen betalen en alleen stammen ergens in het Amazonegebied of zo hebben niks met geld te maken. Het allergrootste deel van de mensheid heeft met geld te maken want het betaald hun rekeningen. Daarom is dat allergrootste deel van de mensheid afhankelijk van geld. Dat is een feit ![/quote]

  Uiteindelijk is dat ook een keuze, je zou ervoor kunnen kiezen om ook in het Amazonegebied te gaan wonen.

  Wat ik bedoel is dat geen enkel systeem perfect zal ‘werken’ en je dus keuzes moet maken waardoor je IIG geen last hebt van ‘het systeem’.

  Ik besteed er heel weinig tijd en energie aan en moet zeggen dat ik sindsdien geen ‘last’ heb van het systeem.

  Klagen helpt niet IIG, je kan je energie beter besteden aan een persoonlijke oplossing. Zolang je je ‘afhankelijk’ voelt zul je dat ook zijn.

  0 likes
 28. @ steve biko; Je moet wel je rekeningen betalen. Geniet van geld en doe er leuke dingen mee. Dat doe ik dus maar allemaal zijn we afhankelijk van geld of je dat nu zo voelt of niet en verder sluit ik deze discussie door te zeggen dat u aan zelfbedrog doet als u dekent niet afhankelijk bent van geld om de rekeningen te betalen. Ik hou niet van zelfbedrog. Oh ja en nog iets als u zich los wil maken van geld geef het dan maar aan mij zodat ik er plezier mee kan maken. Plezier maken kost vaak geld !

  0 likes
 29. [quote name=”Linda”]
  Days, waar ben je? Volgens mij heb jij daar ook wel de nodige ideeën over.
  Samen serieus nadenken over de totaal andere weg naar een betere samenleving.
  Mocht daar een initiatief van ontstaan, dan doe ik graag mee. Mooie uitdaging.[/quote]

  Ik heb geen oplossing voor dit probleem, maar deel absoluut je zorgen hierover.

  Wat mij verbaast is dat voor de huidige crisis (en daaruit afgeleide problemen) de verantwoordelijke politieke partijen nooit zijn afgestraft. Drie partijen (CDA, VVD en PvdA) hebben in de afgelopen 30-40 jaar meegelopen in de trend van globalisering en doen dat nu nog steeds. Dat bij de laatste verkiezingen wederom 2 van deze nutteloze pluchevullers de grootste worden, daar kan ik nog steeds met m’n verstand niet bij. En hun maatregelen zijn nog steeds gericht op het in stand houden/laten terugkeren van de gekte van 5-10 jaar geleden. Wat niet gaat gebeuren.

  Of andere partijen het beter zouden doen, is natuurlijk maar de vraag, maar dat de huidige ‘grote drie’ incompetent zijn, is ondubbelzinnig aangetoond. Mijn advies: stem nooit op CDA, VVD of PvdA.

  0 likes
 30. Rente, het grootste kankergezwel van de economie. De economie, het grootste kankergezwel van deze aarde. Wanneer gaan we met zoveel miljoenen/miljarden laten weten aan het handjevol dat we het niet meer pikken? En hoe? Benieuwd hoe de komende 20/30 jaar eruit zal zien. Ik voorspel binnen 2 jaar een wereldoorlog.

  0 likes
 31. Drs. John Consemulde

  HealingSoundMovement TV-interview met Ad Broere over ‘Geld Komt uit het Niets’ (november 2012). http://www.youtube.com/watch?v=-1N-tmDqgZw

  0 likes
 32. [quote name=”Jeff”]Ik blijf erbij, dat WIJ de macht hebben om het systeem op korte termijn te veranderen. Maar wie is er nog bereidt te offeren?
  Zelfs de meest geduchte niburu lezer en sopn aanhanger is niet bereidt om tot het ultieme te gaan en ik, ja je raad het al….als jullie het ook niet doen……en dat, DAT is macht[/quote]

  Ik ben bereid, jij bent bereid veel mensen zijn bereid maar vertel mij eerst wat je denkt te kunnen doen tegen een grootmacht die er alles aan doet om de massa klein te houden. Dit zijn geen che quevara praktijken op een bootje met 50 man onderweg naar Cuba om het over te nemen. Wat je doet is de mensen om je heen jouw licht geven zodat zij de weg uit het donker vinden naar het licht. Wat zij daar verder mee doen is hun keuze. Hoop niet op een Utopia want wij gaan een zware tijd tegemoet… help de mensen om je heen..

  You can have all my shine ill give you the light.

  0 likes
 33. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Linda”]
  Days, waar ben je? Volgens mij heb jij daar ook wel de nodige ideeën over.
  Samen serieus nadenken over de totaal andere weg naar een betere samenleving.
  Mocht daar een initiatief van ontstaan, dan doe ik graag mee. Mooie uitdaging.[/quote]

  Ik heb geen oplossing voor dit probleem, maar deel absoluut je zorgen hierover.

  Wat mij verbaast is dat voor de huidige crisis (en daaruit afgeleide problemen) de verantwoordelijke politieke partijen nooit zijn afgestraft. Drie partijen (CDA, VVD en PvdA) hebben in de afgelopen 30-40 jaar meegelopen in de trend van globalisering en doen dat nu nog steeds. Dat bij de laatste verkiezingen wederom 2 van deze nutteloze pluchevullers de grootste worden, daar kan ik nog steeds met m’n verstand niet bij. En hun maatregelen zijn nog steeds gericht op het in stand houden/laten terugkeren van de gekte van 5-10 jaar geleden. Wat niet gaat gebeuren.

  Of andere partijen het beter zouden doen, is natuurlijk maar de vraag, maar dat de huidige ‘grote drie’ incompetent zijn, is ondubbelzinnig aangetoond. Mijn advies: stem nooit op CDA, VVD of PvdA.[/quote]

  Er is maar 1 programmeer regel voor nodig. Alle collectieve problemen, belastingen en 90% van alle structuren lossen dan vanzelf op.

  Alles te vinden in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl

  0 likes
 34. [quote name=”Astrid van Triet”]

  Er is maar 1 programmeer regel voor nodig. Alle collectieve problemen, belastingen en 90% van alle structuren lossen dan vanzelf op.
  Alles te vinden in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl[/quote]

  Kun je die ene programmeer-regel even duidelijk maken s.v.p.? Dat is wat handiger dan je boek van 90+ blzn doornemen toch?
  Dank je wel Astrid voor je inzichten !

  0 likes
 35. [quote name=”Astrid van Triet”]
  Er is maar 1 programmeer regel voor nodig. Alle collectieve problemen, belastingen en 90% van alle structuren lossen dan vanzelf op.

  Alles te vinden in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl[/quote]

  Op een topic over dat geld creëren uit het niets kwalijke gevolgen kan hebben, en wat adviseert u? Om er nog een schepje bovenop te doen!

  De oplossing heeft niets met meer, minder of geen geld te maken. Ik heb, zoals gezegd, geen oplossing, maar denk wel dat de oplossing in een verandering van mentaliteit schuilt. Een eerlijker verhaal dan uw naïeve “oplossing”.

  0 likes
 36. [quote name=”HansStil”][quote name=”Astrid van Triet”]

  Er is maar 1 programmeer regel voor nodig. Alle collectieve problemen, belastingen en 90% van alle structuren lossen dan vanzelf op.
  Alles te vinden in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl[/quote]

  Kun je die ene programmeer-regel even duidelijk maken s.v.p.? Dat is wat handiger dan je boek van 90+ blzn doornemen toch?
  Dank je wel Astrid voor je inzichten ![/quote]

  Hallo Hans, het nieuwe is heel kort en eenvoudig:
  – maandelijks iedereen levenstoegang door ieders saldo met 750 te verhogen (kost niks), en bij iedere transactie weer 1/1000 op laten lossen. Dit brengen we direct de economie in, want we kopen er eten voor, drinken, gas & licht, etc. De bakker werkt en dus verdient er bij, en koopt er een auto voor. Klaar. De economie leeft zichzelf helemaal.
  – sociale dienst is direct opgelost, en alle belastingen die daar naar toe gaan ook, want iedereen heeft zo al levenstoegang. Maar nog veel meer lost op.
  – en meer hebben we niet nodig, dan in leven zijn, want de rest doe je samen met wie je maar wilt op wat voor manier je maar wilt.

  Aangezien alles van het oude, echt iedere mm hiermee begint te verschuiven,’denken’ mensen dat ze het nieuwe niet snappen. Maar het nieuwe is heel eenvoudig (zie de 3 vorige streepjes).

  Het is het (onbewuste) oude in iedereen dat mensen niet begrijpen. Dat zijn de 90 vervolgpagina’s in het e-boek. Valt nogal mee 😉 voor een paradigma wijziging na duizenden jaren onderdrukking, van geen levenstoegang, naar wel levenstoegang (wat niks kost).

  Groet, en ik wens je veel inspiratie bij het lezen van het boek. De schellen zullen van je ogen vallen.

  0 likes
 37. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Astrid van Triet”]
  Er is maar 1 programmeer regel voor nodig. Alle collectieve problemen, belastingen en 90% van alle structuren lossen dan vanzelf op.

  Alles te vinden in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl[/quote]

  Op een topic over dat geld creëren uit het niets kwalijke gevolgen kan hebben, en wat adviseert u? Om er nog een schepje bovenop te doen!

  De oplossing heeft niets met meer, minder of geen geld te maken. Ik heb, zoals gezegd, geen oplossing, maar denk wel dat de oplossing in een verandering van mentaliteit schuilt. Een eerlijker verhaal dan uw naïeve “oplossing”.[/quote]

  Wat grappig dat je datgene wat er in het filmpje gezegd wordt, meteen maar als een waarheid aan neemt, waar niet aan getornd mag worden.

  Het hele principe van geld IS nou juist, dat het aangemaakt moet worden. Je begrijpt blijkbaar nog steeds niet wat geld is.

  De maandelijkse aanmaak van 750 is niet ‘boven op het doorgaan van het huidige’ natuurlijk. Het huidige stopt natuurlijk. Had je zelf ook nog wel kunnen bedenken.

  Ben je in staat om na te denken?
  Dit vraag ik zonder enig sarcasme.

  Plattitudes als ‘mentaliteitsverandering’ hebben we nou wel gezien.

  Als je in staat bent om na te denken, en ook bereid bent om na te denken, dan zal het e-boek op astridvantriet.nl je de schellen van je ogen doen vallen.

  Die 750 wordt AL aangemaakt. Met the one programming rule wordt er voor gezorgd dat die naar de rechtmatige eigenaren gaat: naar ons dus. Die 750 IS namelijk de financiele ruimte die wij AL creeren: bakker, slager, gas&licht. Etc. Deze ruimte wordt AL aangemaakt… maar…. gaat niet naar ons. Pure roof, onderdrukking, anderen kunstmatig rijk maken en ga zo maar door. Naieveling die om een mentaliteitsverandering vraagt….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest ...

trump

Trump strikes again: ‘Extreemlinkse fascisten hebben onze scholen, redacties en bedrijven overgenomen’

President Trump heeft in een toespraak aan ...