Buitenland

Schok: giftige vloeistof in sneltesten ontdekt

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig worden getest op corona om lessen te kunnen volgen op school. Dat is niet alleen vervelend, maar blijkt nu ook nog eens gevaarlijk te zijn. Er is namelijk een zeer giftige vloeistof ontdekt in een test die in veel Europese landen wordt gebruikt.

Zeer zorgwekkende stof

De Duitse krant Die Welt meldt dat het gaat om sneltesten van het Koreaanse merk SD Biosensor die worden verkocht door farmareus Roche. De testen bevatten octylfenol, dat in de EU wordt beschouwd als ‘zeer zorgwekkende stof’. Roche heeft ook in Nederland een ontheffing gekregen voor het afleveren van deze test, waar nog geen CE-certificaat voor is afgegeven.

De website Corona-blog.net berichtte weken geleden al over mogelijk gevaarlijke stoffen in de sneltesten van verschillende fabrikanten, waaronder de test die door Roche wordt verkocht. In Hamburg is inmiddels besloten de test niet langer op scholen te gebruiken. Volgens Die Welt gaat het om een reagensvloeistof die niet in contact zou komen met het lichaam.

sneltest
Foto: Roche SD Biosensor-sneltest (Unsplash)
Roche vult zijn zakken

Follow The Money meldde vrijdag dat het ministerie van Volksgezondheid onlangs miljoenen coronazelftesten van Roche heeft ingekocht, zónder aanbesteding. Het ministerie bestelde in maart 46,5 miljoen zelftesten van onder meer Roche, waarmee naar schatting ruim 200 miljoen euro is gemoeid. Eind maart verleende het ministerie van Volksgezondheid ook de ontheffing aan Roche ‘inzake het voorhanden hebben en afleveren van SD Biosensor als zelftest’.

In de herfst van vorig jaar schafte het ministerie van De Jonge ook al tientallen miljoenen sneltesten aan bij onder meer Roche. De SD Biosensor-test behoorde tot vijf antigeensneltesten die door het RIVM en het ministerie van Volkgezondheid waren geselecteerd voor klinische validatie in Nederland.

Levensgevaar! Giftige stof in mondkapjes

Niet alleen in coronatesten, maar ook in mondkapjes zitten giftige stoffen. Zo werden in december mondkapjes teruggeroepen waarin de zeer giftige kleurstof aniline was aangetroffen.

[Wochenblick]

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
1 jaar geleden

De covidcriminelen deinzen nergens voor terug ?

Skywalker
Skywalker
1 jaar geleden

Toen ik dat bericht las, afgelopen week, vroeg ik me af hoe lang het zou duren voordat het in Nederland ontdekt zou worden. Zag er zojuist een bericht over. Gaat lekker haha.

Nina-
Nina-
1 jaar geleden

Nog meer schande, wanneer komt het eens op nu.nl ??

Vraagtekens?
Vraagtekens?
1 jaar geleden

Begrijp het allemaal niet meer. Net of de gezondheid van ons er nog toe doet. Zouden die metselaars hun echt druk maken om onze gezondheid, mij hebben ze in ieder geval niet kunnen overtuigen. Het volslagen waanzinnige beleid wat ze voeren sluit niet aan op dit bericht en zal ongetwijfeld een dubbele lading hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

58
0
We lezen graag je reactie!x