BuitenlandCorona

Noorwegen: je hebt meer kans om te sterven door het AstraZeneca-vaccin dan door corona

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Noorwegen heeft besloten om AstraZeneca-vaccins aan landen te geven die ze ondanks de risico’s willen gebruiken. In Noorwegen heb je meer kans om te sterven door het coronavaccin van AstraZeneca dan door corona, zo heeft het FHI, het Noorse equivalent van het RIVM, geconcludeerd.

Door het vaccin niet te verstrekken, kunnen er mogelijk 10 sterfgevallen worden voorkomen als gevolg van bijwerkingen, citeert de krant Verdens Gang het FHI. Het instituut heeft becijferd dat in Noorwegen per 100.000 gevaccineerden 2,3 mensen zijn overleden door het AstraZeneca-vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Onredelijk veel risico

Als we doorgaan met prikken, stellen we jongere vrouwen bloot aan ‘onredelijk veel risico’. Het instituut is bovendien tegen het aanbieden van een AstraZeneca-vaccin op vrijwillige basis. Het FHI vindt een dergelijk alternatief onethisch. “De kans is groot dat mensen de risico’s waar ze aan bloot worden gesteld niet volledig begrijpen.”

Het FHI denkt dat het vertrouwen in vaccinatieprogramma’s zal afnemen als het AstraZeneca-vaccin in de roulatie blijft. Uit een peiling van het instituut blijkt dat 76 procent van de respondenten sceptisch staat tegenover tenminste één van de vaccins.

Te vroeg

De Noorse overheid vindt het nog te vroeg om helemaal te stoppen met AstraZeneca en heeft nu een nieuwe expertgroep gevormd die zowel het AstraZeneca- als het Janssen-vaccin moet onderzoeken. Wel gaan de prikken die het land nog op de plank heeft liggen naar omringende landen. Er gaan 200.000 doses naar Zweden en 16.000 naar IJsland.

Het Zweedse gezondheidsagentschap heeft geoordeeld dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin opwegen tegen de risico’s.

[Sputniknews]

4.7 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan
jan
3 jaren geleden
  1. Murder bij vaccin genocide vaccin
Skywalker
Skywalker
3 jaren geleden

Ik ben er gisteren achtergekomen dat iets vergelijkbaars in 1976 is gebeurd in de USA. Was vaccin tegen varkensgriep. Binnen 6 weken 25 mensen overleden en 362 mensen met Guilian-Barre.
Wat denk je? Ze zijn toen gestopt met vaccineren.
En nu prikken ze gewoon door..

Elise
Elise
3 jaren geleden

Experts? Aandeelhouders en of belangenverstrengeling bedoel je. Elke dode door het vaccin is er 1 teveel. Punt.

W Appie??
W Appie??
3 jaren geleden

En dan doorschuiven naar andere landen?een beetje nadenkend mens moet ze laten vernietigen ipv anderen met de problemen opzadelen Ben je niet zuiver bezig in mijn ogen??

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x