Buitenland

Schokkend interview: EU wordt zonder toestemming van de burgers veranderd in ondemocratische superstaat

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Zonder dat mensen het doorhebben, wordt er een coup gepleegd, waarbij de Europese Unie als een verzameling soevereine staten wordt afgebroken en zonder toestemming van de burgers veranderd in een superstaat. Dat zegt de Poolse Europarlementariër Jacek Saryusz-Wolski in een schokkend interview.

Tot voor kort was hij lid van de zogenaamde Verhofstadt-groep onder leiding van Guy Verhofstadt, die verregaande voorstellen wil doordrukken. Op 22 november, de dag dat Nederland naar de stembus gaat, wordt er over deze voorstellen gestemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De voorstellen, waaronder afschaffing van het vetorecht, zijn onderdeel van een poging om de Europese Unie te veranderen in een ondemocratische superstaat, waarschuwt het Europarlementslid.

Communistisch manifest

Saryusz-Wolski merkt op dat het Europees Parlement op 25 oktober een resolutie heeft aangenomen met een verslag waarin de voorstellen staan. De auteurs van die resolutie verwijzen naar het Manifest van Ventotene van de Italiaanse politicus Altiero Spinelli.

Hij stond aan de wieg van het moderne Europa en was een communist. Dit laat volgens de Europarlementariër zien dat men een communistisch en marxistisch Europa voor ogen heeft, waarbij natiestaten zijn afgeschaft en democratie vrijwel niet meer bestaat.

In het Manifest van Ventotene valt te lezen: door de dictatuur van de revolutionaire partij zal een nieuwe Staat worden gevormd en rond deze Staat zal een nieuwe, echte democratie opbloeien.

Europa is gekaapt, gestolen

“Dat is puur bolsjewisme,” benadrukt de Poolse Europarlementariër.

Het Manifest zegt verder dat het een stabiele federale staat zal zijn met een Europees leger, stelt hij.

“Een groepje fanatici wil op de ruïnes van de natiestaten een superstaat bouwen. Het probleem is dat Europa is gekaapt, gestolen.”

[Zero Hedge via Remix News]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
6 maanden geleden

Er staat hier: EUROPA is gekocht, is gestolen!

IK heb er nog één: EUROPA is verkocht en verraden. En door WIE? Door onze eigen “gekozen” leiders.

WAT EEN FARCE!!!!

Minder dan 40 jaar geleden bestond Europa uit TWEE delen: een West Europa en een Oost Europa.

WAT was het een feest, toen het communistisch geleide Oost Europa het juk van zich afgooide en EINDELIJK een “vrij” leven kon gaan leiden.

En WAT gebeurt er nu, anno 2023? Nu MOGEN wij binnen afzienbare tijd ALLEMAAL, wonende in het zogenaamd “democratisch” geleide Europa een dictatuur binnenglijden.

Uiteraard ben ik helemaal niet verbaasd, dat dat nu gebeurt. Om een zogenaamde Wereldregering te gaan vormen, moet je af van allemaal afzonderlijke natiestaten, met hun eigen normen, waarden en cultuur.

Vandaar ook dat “ze” al jarenlang bezig zijn om volkeren uit Afrika en het Midden-Oosten en inmiddels natuurlijk ook vele Oekraïners hier binnen te halen.

ALLES bedoeld om ons los te weken van onze “roots”.

Dat gaat met ons, de ouderen, ZEKER niet lukken. Maar met de jeugd en jong volwassenen is dat natuurlijk al lang een feit.

Kijk maar om je heen op straat: HOEVEEL gemengde stelletjes zie je wel niet langskomen? IK in ieder geval wel.

ECHT verbaasd ben ik hier trouwens niet over, want ECHTE stoere Nederlandse kerels moet je tegenwoordig met een lantaarntje zoeken.

IK denk dat dat komt door de experimentele gentechinjecties, maar ook water, voedsel en alle troep die via de lucht over ons wordt uitgestort.

Dat heeft ervoor gezorgd, dat er veel “Brammetjes” rondlopen.

En welke ECHTE vrouw wil nou zoiets?

Verzetskabouter
Verzetskabouter
6 maanden geleden

Als je al denkt dat je niks kunt doen..en je wilt graag iets doen om van de zittende macht, de kartelratten af te komen dan..
Stem FvD! Ze verdienen het! Laat ze niet in de steek.
Het partijkartel wil niet voor niets van ze af. Ze zijn alsnog een flink obstakel voor hen.

Andre
Andre
6 maanden geleden

Als hij lid was van de Guy Verhofstadtgroep (gluiperd Rutte zit hier ook bij) dan werkte hij daar met Donald Tusk. In Polen heeft de zittende PiS gewonnen. Tusk is 2e geworden en alle andere kleine parijen hebben al aangegeven dat ze niet willen samenwerken met PiS. Net als in Nederland dat politieke partijen al vooraf aangeven niet met andere partijen te willen samenwerken zoals met FvD.

De Verhofstadtgroep was partij Alde en ze gaan door het leven als kameleons want nu heet het Renew Europe.

Anja
Anja
6 maanden geleden

Welke democratie heeft hij het over? Sowieso moet je geen democratie willen natuurlijk. Want dat betekent dat er altijd afhankelijkheid is van politiek, of dat nu landelijk is of regionaal/lokaal. Het hele idee van politiek die bepaalt wat er goed is voor mensen is middeleeuws en moeten we niet meer willen. Ik heb geen politici nodig die mij de wet voorschrijven. Wij kunnen als mensen prima samenleven en zorgen voor veiligheid, recht, welzijn, etc. Daar hebben we de politiek niet voor nodig!

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x