Homepagina » Het Complot » 10 ‘complotten’ die in 2017 zijn uitgekomen. Lees hier het overzicht
10 'complotten' die in 2017 zijn uitgekomen. Lees hier het overzicht

10 ‘complotten’ die in 2017 zijn uitgekomen. Lees hier het overzicht

Och, die arme mainstream media. Ze hebben het maar zwaar. Het vertrouwen in de media blijft kelderen en mensen gaan steeds vaker elders (lees: op internet) op zoek naar het echte nieuws.

Overal waar ik kom is het beeld hetzelfde: mensen weten dat we via de reguliere pers veel verzinsels krijgen voorgeschoteld, maar dat zou je niet zeggen als je iedere dag naar de tv kijkt.

Advertenties lopen terug, banen worden geschrapt, de mogelijkheid tot reageren verdwijnt en nieuws wordt nu zelfs gecensureerd. Dat doen ze onder het mom van ‘algoritmes aanpassen’.

Techreuzen zoals Facebook en Google bepalen vandaag de dag wat u onder de neus gedrukt krijgt. Zij keuvelen geregeld met onze politici over de noodzaak om nepnieuws (lees: het echte nieuws) terug te dringen.

Men is als de dood dat de waarheid bij het grote publiek terechtkomt. Autofabrikant Henry Ford zei eens: “Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, dan breekt morgen de revolutie uit.”

Ik ben nu zo’n 10 jaar actief in de wereld van het alternatieve nieuws. Het grappige is dat de mainstream media ons zo’n 10 jaar geleden nog helemaal niet zagen staan.

Toen ze ons als een bedreiging begonnen te zien, werden er verschillende strategieën uitgewerkt. Allereerst werd geprobeerd de alternatieve media van binnenuit kapot te maken.

Daarna werden de alternatieve media belachelijk gemaakt. Websites werden door het slijk gehaald en mensen achter websites zwart gemaakt.

Waar ze geen rekening mee hielden was dat wij op deze manier alleen maar meer exposure kregen en veel nieuwe lezers alternatief nieuws gingen consumeren. Mensen zien zoals gezegd ook wel dat bepaalde dingen niet kloppen.

Toen was het enkele jaren stil en na enkele Bilderbergconferenties over het aansturen van ‘de informatiestromen’ was daar ineens het gevaar van nepnieuws.

Techreuzen werden in de media beschuldigd van het promoten van fake news, werden op het matje geroepen en moesten hun algoritmes aanpassen.

Het zijn nu Orwelliaanse gedrochten die alternatief nieuws proberen af te knijpen. YouTube-accounts van alternatieve nieuwssites worden zonder pardon uit de lucht gehaald, alternatieve nieuwssites worden om hele knullige redenen uit Google verwijderd en ga zo maar door.

Uiteindelijk overwint de waarheid altijd.

Dit jaar zijn 10 ‘complotten’ uitgekomen en hebben samenzweringstheoretici op een aantal punten gelijk gekregen. We zetten ze op een rij:

Seksueel misbruik door de elite

Eenieder die tot voor kort claimde dat de elite zich schuldig maakt aan seksueel misbruik werd belachelijk gemaakt door de mainstream media.

En ineens was daar Harvey Weinstein, de Hollywood-baas die van zijn voetstuk viel. Het schandaal maakte veel los. Slachtoffers begonnen terug te vechten en daders werden ontmaskerd.

Weersbeïnvloeding

In november hield een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de eerste hoorzitting over iets wat altijd werd gezien als een ‘complottheorie’.

Tijdens de hoorzitting werden experimenten besproken om het weer te beïnvloeden. Vanaf nu zijn mensen die ontkennen dat de overheid betrokken is bij geo-engineering de complottheoretici.

Giftige stoffen

De Poison Papers onthulden dit jaar dat de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA en chemiereuzen onder één hoedje spelen.

De EPA verzekerde bedrijven als Dow, Monsanto en DuPont er tijdens geheime bijeenkomsten van dat zij hun giftige rommel konden blijven verkopen aan nietsvermoedende consumenten.

Mediagigant

Mediagigant Sally Quinn heeft dingen gezegd waardoor ze normaal gesproken zou worden weggezet als complotgekkie.

Maar haar geliefde krant de Washington Post prees haar alleen maar. In een recente publicatie onthulde Quinn dat ze in haar leven tenminste drie mensen heeft gedood.

Ze claimde dat ze niemand ooit fysiek iets heeft aangedaan en dat ze sterk gelooft in het occulte en mensen die zich tegen haar keerden heeft vervloekt.

Haar man Ben Bradlee, van 1968 tot 1991 hoofdredacteur van de Washington Post, overleed in 2014 en was goede vrienden met president John F. Kennedy.

VS steunt terroristen in Syrië

In november publiceerde de BBC een stuk waarin werd bevestigd dat de VS en de door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten duizenden IS-strijders hebben gesteund.

De Amerikaanse coalitie bleek geheime deals te hebben gesloten met honderden IS-terroristen zodat ze de stad Raqqa konden ontvluchten.

Federal Reserve

De Amerikaanse autoriteiten krijgen geregeld inzage in geheime accounts binnen de Fed om de activa van de centrale banken van Rusland, China, Irak, Turkije, Jemen, Libië en andere landen te analyseren.

De Amerikaanse centrale bank fungeert daarmee eigenlijk als een soort verlengstuk van het inlichtingenapparaat.

Staatsgreep in Iran

Uit vrijgegeven documenten is gebleken dat de CIA de staatsgreep in Iran in 1953 heeft gepland en uitgevoerd.

CIA-directeur Allen Dulles schreef op 1 maart 1953 in een memo aan president Eisenhower dat Mossadeq uit de weg was geruimd om banden met Iran te herstellen en de onderhandelingen over olie te hervatten.

Kinderbloed

Vroeger schreven alleen complotwebsites over elites die kinderbloed gebruikten om jong te blijven. Miljardairs geven het nu gewoon openlijk toe.

Vanity Fair meldde dat Ambrosia, dat bloed koopt van bloedbanken, nu zo’n 100 betalende klanten heeft, waaronder Bilderberger en PayPal-medeoprichter Peter Thiel.

Drugshandel

A&E Networks onthulde in een vierdelige documentaireserie op History Channel de rol van de Amerikaanse overheid bij drugssmokkel.

De serie laat zien hoe de CIA samenwerkt met de maffia en buitenlandse drugshandelaars. In ruil voor steun tegen vijanden mochten de groepen hun drugshandel in de VS uitbreiden.

Vitamine C bestrijdt kanker

Nog iets wat jarenlang werd afgedaan als een complot, larie en pseudowetenschap. Toch hebben wetenschappers van de Universiteit van Iowa aangetoond dat vitamine C het gehalte aan waterstofperoxide in kankercellen doet toenemen, waardoor ze afsterven terwijl normale cellen onaangetast blijven.

De onderzoekers concludeerden dat vitamine C mogelijk dodelijk is voor sommige kankers.

We zijn erg benieuwd wat 2018 voor ons in petto heeft.

Elke waarheid doorloopt 3 stadia. Eerst wordt ze belachelijk gemaakt. Dan wordt ze hevig bestreden. Tenslotte wordt ze vanzelfsprekend aangenomen. – Arthur Schopenhauer

Bekijk ook onderstaand filmpje:

Foto: ÁI Wikimedia Commons

[Natural News via The Free Thought Project]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Er hoort tegenwoordig nog een vierde fase bij, die vooraf gaat aan het belachelijk maken, dat is het verzwijgen het negeren van de waarheid…

  Over verzwegen informatie gesproken, zie ook eens op de site van de stichting van Jozef Rulof: https://rulof.org

  by the way:
  In een boekje van Jakob Lorber kwam ik een opmerkelijke tekst tegen van Jezus:
  het is je plicht als mens de waarheid te onderzoeken!!!! [neem van niemand, maar dan ook van niemand iets aan!] Deze tekst zou van de Christus kunnen zijn 😉
  Dit gaat al veel verder dan de bijbel schrijft…

  16 likes
  • Ja klopt Lichtwezen. Ook in 1 Tessalonicenzen 5:21 werd het al gezegd : Onderzoek alles, behoud het goede en vermijd elk kwaad, in welke vorm het zich ook voordoet.

   8 likes
 2. Is dit ook nepnieuws?

  Als mensen goddeloos worden
  Zijn de regeringen radeloos,
  De leugens grenzeloos,
  De schulden talloos
  De beloften zinloos,
  De verklaringen hersenloos,
  De politici karakterloos,
  De kerken krachteloos,
  Het volk vredeloos,
  De zeden teugelloos,
  De mode schaamteloos,
  De misdaden maatloos
  De conferenties eindeloos,
  De toekomst troosteloos.

  Antoine de Saint-Exupery 29.6.1900 bis 31.7.1944

  Zalig Kerstfeest allemaal.

  20 likes
  • Nu rijst natuurlijk de vraag, wanneer zijn mensen goddeloos?!
   Hopelijk niet als zij een bepaald persoon met een lange baard en een groene lange jas niet dienen.

   Namaste

   2 likes
 3. Oeps nog een namelijk de overheid die verhalen over de schadelijkheid van drugs en bij name Cannabis manipuleert en daar werk mee genereert voor ordediensten zoals politie ,om en leger want dat zijn de consequenties van liegen over de schadelijkheid van drugs.Extra geweld in de maatschappij door de hoge door vervolging veroorzaakte prijzen en door alle rommel die de buurt psychopaat er doorheen mengt of op spuit meer aanslagen op de gezondheid dan nodig zou zijn bij schone spullen bij de apotheek gekocht met bij sluiter.We hebben de ordediensten veel meer nodig voor terrorisme dan beteugeling van de genots industrie ,er staat ook geen agent bij de slijter of sigarenwinkel of drogist.Ook zou de overheid pathologische leugenaars die angst en agressie moedwillig verspreiden moeten weren uit de ambtenarij en orde diensten omdat zij de maatschappij ontwrichten met verzonnen redenen voor vervolging.Die heel makkelijk te ontzenuwen zijn met een bezoek aan de bibliotheek en het lezen van vakliteratuur of informeren bij specialisten .Of de wel dit gebeurd expres en dat zou nog veel erger zijn ethisch en wettelijk gezien.
  P.S. met dank aan ivo opstelten met een kleine letter voor duidelijkheid in voorgenoemde kwesties.

  5 likes
  • *Ook zou de overheid pathologische leugenaars die angst en agressie moedwillig verspreiden moeten weren uit de ambtenarij en orde diensten omdat zij de maatschappij ontwrichten met verzonnen redenen voor vervolging.*

   De overheid bestaat uit pathologische leugenaars. Op enkele uitzonderingen na. Dat is mijn mening.

   4 likes
   • En de Ordediensten dienen de mensen niet met bestrijden van terrorisme.
    Want terrorisme wordt georganiseerd en of toegelaten door overheden.
    Door elite. etc.
    Ordediensten zijn minimaal nodig.
    hoe meer leger inde straat hoe meer ik mij onveilig voel. Omdat ze de voorloper zijn van een evt NWO.
    Maar ja gelukkig komt die NWO er niet.

    3 likes
 4. Wie zich bewust is van de waarheid , lacht om de leugens van de geruchten…..
  Het gaat niet om de waarheid , maar wat je wil geloven……
  Voor redactie en kritische lezers, gewoon doorgaan in 2018…. Fijne dagen en gezond weer verder…..🎄🌟

  5 likes
 5. En zo is het maar net! Dank je wel 9forNews en alle andere collega websites die zich al vele jaren sterk maken voor de waarheid.

  En ongeacht de vraag, wat we in deze video nu precies zien, is het in ieder geval een mooi verschijnsel om je over te verwonderen (geluid uitzetten).

  THIS JUST HAPPENED IN THE SKY!…Alleged Space-X Sighting Kind of Freaked Me Out! 12.22.2017 OC
  https://www.youtube.com/watch?v=UFhxwIdWJq0

  4 likes
 6. Het enige belangrijke in het leven is:
  -Blijf altijd menselijk naar jezelf toe, naar anderen en naar de omgeving
  -Blijf in je kracht
  -Blijf eenvoudig
  -Werk aan je bewustzijn
  Als iedereen daarnaar zou streven zou de wereld er al heel anders uitzien en zou de elite het nakijken hebben.

  4 likes
 7. vergeet men niet de nummer 11 van de lijst ??

  DE MH 370 en MH17 !!
  Complot alom, lekker weggejorrist onder de blubber door de modderfiguren die we als regering hebben ( op Omtzigt na, want die is geframed en monddood verklaart door zijn eigen leider, die man met die stoffige kerkdeurneus)
  sorry. moest het even kwijt, ook al ihet ” kerst “.. die steen MOET naar boven en snel!
  Ook de steen van demmink en dat bonnetje.. waar zijn die figuren NU mee bezig ?? van 1 weten we dat hij graag busje tjoekt.. dat is tenminste iets wat o p e n b a a r is.. wat een lacher is dit land aan het worden zeg..
  Laten we hopen dat 2018 een GAT slaat in de leugens waar we in dienen te ` geloven `

  Fijne dagen allen hier en moois en goeds voor komende jaar
  namaste

  3 likes
 8. Mooi top 10 overzicht. En allemaal veroorzaakt door de Deep State of schaduw regering. Een georganiseerde machinerie die middels Banken, multinationals, denktanks, en mainstream media, op de achtergrond parasiteert en de koers bepaald. Maar dat zijn natuurlijk hun zaken en word de volgende quote begrijpelijk,

  ”During my senior year I joined Skull and Bones, a secret society, so secret, I can’t say anything more.”

  – George W. Bush in zijn autobiografie, ‘A Charge To Keep’.

  2 likes
 9. De ellfde complot: ook de complottisten zijn handlangers van de elite. Geloof niemand toch?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben ...

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

Google gebruikt zwarte lijsten om onwelgevallige zoekresultaten weg te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.