Homepagina » Gezondheid » Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven
ua nfn kinderobesitas
Foto: Wiki Commons CC2 - Tony Alter

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die we niet in de gaten hebben. In tegenstelling tot Corona is dit een werkelijk gevaar.

Volgens de grootste analyse ooit, lijden wereldwijd ruim 124 miljoen kinderen aan obesitas, een zeer ernstige vorm van overgewicht. Alleen al de afgelopen 40 jaar is het aantal kinderen met obesitas meer dan vertienvoudigd. Hierdoor lopen miljoenen mensen het risico op een slechte gezondheid en een vroege dood.

Waar echter geen onderzoek naar gedaan is, is de werkelijke achterliggende oorzaak van overgewicht en obesitas. Er wordt vooral aan symptoombestrijding gedaan en experts doen dan ook wereldwijd een oproep om ongezond voedsel links te laten liggen.

Dat er een ware obesitas-epidemie heerst is duidelijk. Alleen is het zeer de vraag of ongezond eten vermijden voldoende is om het probleem op te lossen.

Gevaarlijke toevoegingen

Natuurlijk heeft verkeerd voedsel te maken met het ontwikkelen van overgewicht. Maar het zijn vooral de toevoegingen als E621, suiker en glucose-fructosestroop (GFS). Wanneer je dat een enkele keer binnenkrijgt is er weinig aan de hand. Maar als dat stelselmatig gebeurt, dan ontwikkel je snel overgewicht en obesitas.

Wat er vervolgens gebeurt is dat een kind op dieet gezet wordt. En dan heb je de poppen aan het dansen. Want wanneer je op dieet gaat, wordt je stofwisseling afgeremd en uiteindelijk gesloopt. Bij kinderen vaak voor de rest van hun leven!

Dit is dan ook de reden dat dikke kinderen, vaak dikke volwassenen worden. Zij komen heel moeilijk af van hun overgewicht en ontwikkelen al op vroege leeftijd problemen en aandoeningen die direct gerelateerd zijn aan obesitas, zoals sociaal isolement, hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, en meer.

Patroon

Dit patroon zie je de afgelopen 4 decennia overigens ook bij volwassenen. Voedselproducenten zijn steeds meer toevoegingen, suiker en GFS gaan toevoegen in je dagelijkse voeding, waardoor de kans zeer groot is (meer dan 50%) dat je als volwassene ook langzaam steeds dikker bent geworden.

Deze toevoegingen hebben een slopend effect op je lichaam en gezondheid, omdat ze de verbinding tussen maag en brein verstoren. Hierdoor consumeer je meer dan normaal. Je brein krijgt niet tijdig meer het signaal van de maag dat je genoeg gegeten hebt. En dus eet je te veel, zonder het in de gaten te hebben.

Een dieet? Vergeet het!

Een dieet zal niet, of slechts tijdelijk, werken. Het jojo-effect slaat je onmiddellijk om de oren, zodra je stopt met je dieet, waardoor je vaak zwaarder wordt dan wat je was voor je dieet.

Het is al meer dan 75 jaar bekend en wetenschappelijk bewezen dat een dieet één van de gevaarlijkste en slechtste manieren is om af te vallen. Tóch lapt de afslankindustrie deze kennis en wetenschap aan hun laars.

De reden is dat wanneer algemeen bekend wordt dat een dieet niet werkt en zelfs schadelijk is, een groot deel van deze afslankindustrie failliet zou gaan.

Als je wilt afvallen met een dieet zul je dat levenslang moeten volhouden. Een onmogelijke en extreem gevaarlijke opgave.

Dus wat moet je dan wel doen als je wilt afvallen?

Je zult als eerste moeten leren welke toevoegingen je beslist moet vermijden. Dat vergt een klein beetje kennis. Er zijn zat goede alternatieven. Vervolgens zul je de schade die ontstaan is moeten herstellen.

De verstoorde verbinding tussen maag en brein zal hersteld moeten worden. Door de verdovende werking van de toevoegingen werd deze functie beschadigd.

Het herstel is overigens meer een mentale kwestie dan een fysieke. Alle lichaamsfuncties staan namelijk onder regie van je brein. Het is de onbewuste programmering in je brein dat dit herstel aanstuurt.

Gratis online workshop: “Afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe”

Michel Lejeune is expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Hij hielp al duizenden mensen herstellen van obesitas en overgewicht. Zijn cliënten vallen af op de juiste manier, zonder dieet of ander moeilijk gedoe. Met de methode die je ontdekt in de gratis online workshop val je af zonder jojo-effect. Elke kilo die je daarmee kwijtraakt blijft definitief weg.

De online workshop wordt gehouden op donderdag 29 oktober, 20:00 uur. Aanmelden kan hier

Je leert hoe je zonder dieet, zonder meer te moeten bewegen en zonder moeilijk gedoe kunt afvallen en daarna slank kunt blijven. Mensen verloren er tot 70 kilo mee.

Met de methode die je leert, wordt het kinderspel om een van nature mooi slank lijf (terug) te krijgen.

De toegang tot deze online workshop is gratis. De plaatsen zijn echter beperkt en vol=vol.

Ben je benieuwd naar deze revolutionaire methode om zonder dieet en zonder moeilijk gedoe van je overgewicht af te komen en weer mooi slank te worden? En hoe je dat kunt doen zonder honger lijden, dieet of meer te moeten bewegen?

Meld je dan nu aan voor de gratis online workshop die gegeven wordt op donderdag 29 oktober, 20:00 uur.

Klik hier om je nu aan te melden

[The Guardian, Gezondheid & voeding, Trancewerk, HypnoSlank]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
3 maanden geleden

Voedingsleer op school geven, en de voedingsindustrie keihard aanpakken. Er zit veel te veel suiker in ons eten, en suiker is o.a. de voedingsbodem voor het krijgen van kanker.

Margie
Margie
Reactie op  John
3 maanden geleden

MSG is ook n grote boosdoener

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Kortom gewoon alles vers van het land eten.
Nu heeft viruswaanzin een oproep gedaan om voedselmarkten te houden (geen vee). Direct tussen de boer en de consument.
Natuurlijk cash betalen vanwege de privacy.

Win, win, win.

Gladiator
Gladiator
3 maanden geleden

Dat de mensen welke zich onze regering durven te noemen en vervolgens niet eens zien dat DIT een ECHT probleem vormt geeft aan hoe ze denken en handelen!!

Het interesseert hun dus met zekerheid werkelijk geen ene bal.

Maar dit probleem is zoals alle andere “medische problemen” gemaakt en wel door hetzelfde tuig wat verantwoordelijk is voor deze coronahoax wat natuurlijk een totale leugen is en complete bullshit!!

Dit probleem van “dikke kinderen” zou geen probleem zijn als moeder thuis zou zijn als ze van school kwamen en tijd genoeg had om deze “dikke kinderen” OP TE VOEDEN en niet alleen maar TE VOEDEN!!!

En meestal wordt dit probleem doorverwezen naar de oma’s welke de kindertjes hun zinnetje geven als ze van school komen, door oma worden opgevangen en om stil te houden (want omaatjes zijn meestal wat ouder) omdat ze “honger hebben” en anders “vervelend” worden en daar hebben veel omaatjes geen zin in of zijn er niet of minder toe in staat!!

Deze maatschappij moet op de schop en wel vanaf de basis.

“Vroeger” toen ik nog op school zat (en dat is echt al veel vroeger!!) waren er wel een paar welke wat flinker waren maar het merendeel had een normaal figuur.

Ook was er wel een plaatselijke frituur maar overal verse frites!! Wat heet trouwens verse frites…..

Als voorbeeld met wat ik bedoel zijn de frites en “hamburgers” oh sorry, ik bedoel natuurlijk het VULMIDDEL van Mc D. want dit is net als het bedrijf zelf……kunststof en namaak!!!~

De E nummers en de toegevoegde suikers………moet ik nog verder vertellen…..

Kinderen hebben OPVOEDING nodig en niet alleen VOEDING en dáár ligt de basis van dit “probleem” wat geen probleem is of hoeft te [email protected]!!

Ben ik nu ouwerwets!!!??

Ik hoop het toch…

Gladiator

Tony
Tony
3 maanden geleden

Waar het hier op neer komt beslaat vele onderwerpen.

De meeste generaties van de laatste 40 jaar zijn opgegroeid met vaker buiten de deur eten. Het liefst op zijn Amerikaans, want daar wist de voedingsindustrie heel goed om het voor elkaar te krijgen om succesvol te zijn. Stop suikers en smaakstoffen in zoveel mogelijk eten en drinken en dan gaat de rest vanzelf. Maak mensen verslaafd.

1 Keer uit eten gaan bij de Amerikaanse Fastfood Restaurants is al genoeg. M.a.w. dan is het kwaad al geschied. Als ouder heb je geen rust meer wanneer je in de auto zit en de kinderen je de kop gek maken wanneer er weer zo’n groot reclamebord langs de snelweg opduikt. Cola, een hamburger en natuurlijk nog een ijsje. Het is niet meer dan maagvulling en absoluut geen voedingswaarde. Maar je kind is weer gelukkig en er is geen gezeur meer.

Daaraan toegeven is de oorzaak van veel ellende m.b.t. de gezondheid van mensen. De meeste jonge ouders zelf weten zelf niet wat verantwoord eten en drinken is, dus kunnen zij zelf ook niet het goede voorbeeld geven. Vaak kunnen zij zelf niet eens goed en gezond eten koken. Dat gaat weer terug naar hun ouders, die daar ook zijn ingetrapt. Zo blijft dit ongezonde eet spektakel zich herhalen.

Vroeger had je nog zo iets als de huishoudschool, waar geleerd werd om eten te koken. Die tijd is voorbij.

Volgens mij kloppen de genoemde cijfers niet. ik heb onlangs gelezen dat er alleen al India rond de 300 miljoen mensen zijn of gaan komen met gezondheidsproblemen veroorzaakt door verkeerd voedsel. Voedsel dat dus niet bij hun metabolisme past.
Wat las ik onlangs: toen de fastfood restaurants in India weer na de lockdown open gingen, stonden er lange rijen voor de betreffende fastfood restaurants. Ik neem aan dat dit dan ook wereldwijd was.

In Nederland is het ook niet beter. Ik ga regelmatig wandelen en fietsen en telkens weer zie ik lege blikjes van diverse merken, o.a. ook die Max Verstappen van geld voorziet, en dat zegt genoeg. De voedsel en drankenindustrie is een verslavingsindustrie geworden, waar belangen om geld te verdienen het hebben gewonnen van gezond verstand gebruiken m.b.t. eten en drinken. Maar ik zie ook de vervaging van zowel discipline en mentaliteit.

De andere grote oorzaak is het tekort aan lichaamsbeweging. Dit is wereldwijd door het gebruik van computers en al die onzinnige en verslavende computerspelletjes wereldwijd afgenomen. In combinatie met gemakzucht, van zowel ouders als kinderen, zal dit mede hebben bijgedragen aan het dik worden van de wereldbevolking. Wij gingen vroeger elke dag buiten voetballen, zwemmen, fietsen of hardlopen.

Ik heb het met mijn schoonzus in Australie van dichtbij meegemaakt. Haar zoon kwam van school thuis, 20 jaar geleden, tas in de hoek gepleurd, computer aan zetten, koelkast ingedoken om Cola te pakken en een zak chips erbij. Ik denk dat deze taferelen wereldwijd heel normaal zijn geworden.

Gezond eten en drinken begint bij de ouders. Gaat dat al niet goed, dan moet je geen wonderen verwachten.

jtprf
jtprf
Reactie op  Tony
3 maanden geleden

Tony, die k#t Ami’s he. Veel van die troep komt vandaar met wereldwijde marketing. Ik weet van
mijn moeder dat het huidige zachte sponzige brood iets van de amerikanen is die het introduceerden toen ze
in oorlog hier waren. Voorheen kenden wij dat niet, en hadden ons eigen brood, vaak zelf gemaakt.
Ze gingen vroeger vaak met de brood deeg naar de bakker die het voor een paar cent voor hun
afbakken deden, omdat we niet de ovens hadden om dat te doen. Zo was het bij ons in de dorpen.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Tony
3 maanden geleden

Dan te bedenken dat de Indiase cultuur ontzettend veel kennis had/heeft op het gebied van voeding. Zoals Ayurvedische kennis.

Sinds de wereld een dorp is geworden neemt men elkaars slechte gewoonten snel over. Vooral wanneer er een enorme reclamecampagne aan vast zit. Democratie en mensenrechten en WTO regels worden gebruikt om bedrijven zoals MacDonalds in alle landen te krijgen. De tot verslaving leidende stoffen die ze in hun producten stoppen, maakt wereldwijd slachtoffers.
But WHO cares?

jtprf
jtprf
Reactie op  Sjazon
3 maanden geleden

Ja, en dat dit ongezonde fastfood ook tot in India en zelfs tot op eilandjes in
de stille zuidzee zoals Samoa rijkt is bekend. Overvette mensen ( eigen schuld ook )
maar arm en ook net als een hondje zeverend op die “heerlijke” snacks happen.

jtprf
jtprf
3 maanden geleden

Ik zie dit om mij heen goed, met mensen. De ene dikke na de andere, in Duitsland nog erger.
Het heeft weinig met de etenswaren in de schappen te doen, maar met gezond verstand van de
consument. De fysieke arbeid is minder en veel gemakkelijker geworden. In sommige opzichten
ook goed, vanwege je slijtage in bepaalde beroepen.
Maar men beweegt te weinig. Vroeger moest men vaak een uur en langer naar werk te voet, of
20 km met de fiets naar de Mijn, door weer en wind.
Armeren onder ons die vaker genoodzaakt zijn de goedkope vullende “troep’ te kopen, maar
ook daar is beleid in te voeren. Ik zie ze dan bij een dure luxe supermarkt inkopen doen.
waarom dan niet naar bv de Aldi ( althans in mijn buurt )
Jongeren zijn luier geworden, geen sport en velen aan de game console. De ouders hebben de
taak om er iets van te maken, maar die “patat generatie” zijn zelf te gemoedelijk.
Voorbeeld doet volgen nietwaar?

Medusa
Medusa
3 maanden geleden

Te veel suiker, zout,en verkeerde transvetten.te veel landbouwgif,kleurstoffen en smaakstoffen.te veel medicijnen,drank en sigaretten.te veel vlees met hormonen,genetisch gemanipuleerde groente en fruit.te veel luchtvervuiling, werkdruk en stress. 50 jaar geleden sprak met het woord kanker niet eens helemaal uit……men zei ” ka” Nu krijgt iedereen teminste 1 x kanker in zijn leven, en dan altzheimer als toetje erboven op.Waar we over 50 jaar zijn? Kijk eens naar het vaccinatiebeleid op de site van het r.i.v.m. ze beginnen ongeboren foetussen die in ontwikkeling zijn al te injecteren met alluminium,kwik en andere vreselijke spullen…..autisme gaat gestaag omhoog, lang leve de ritalin, kilt neurotransmitters in het koppie…..maar ja dat doet 5g ook maar heel langzaam aan. Meneer gates onze medicus wil het percentage nog met 10 tot 15 procent verhogen…..je reinste genocide .De oudjes zwakste groep?

Delilah
Delilah
3 maanden geleden

Vitamine D tekort zorgt ook voor overgewicht.
Sinds wij geen levertraan meer krijgen in de wintermaanden en levertraan zit bomvol vitamine d, zijn er meer zieke mensen en mensen met overgewicht. En niet te vergeten de lightproducten, toen in Amerika light in de mode kwam werden de mensen steeds dikker.
Je kunt beter wat suiker tot je nemen dan zoetstoffen.
Tegenwoordig zijn er ook nog maar weinig mensen die elke dag een gezonde verse maaltijd koken.
En daarnaast beweging die velen ook al missen, tel het maar op en zie daar de mens met overgewicht.
Nu las ik ook ergens dat er een darmbacterie zou meespelen?!

Al met al redenen om kinderen op scholen voedingslessen te geven wel de juiste aub, incl. vitamines en gezondheid. En leer ze aub om eten te koken!

jtprf
jtprf
3 maanden geleden

@Medusa, kanker was 50- 60 jaren geleden net zo goed verbreid onder de mensen, alleen de kennis op dat
gebied en het weten onder de bevolking niet dusdanig als nu.
Autisme was vroeger ook, maar men zei eerder “die heb ze niet meer allemaal” De kennis en het begrip
autisme was niet bekent onder het volk.
vroeger was landbouw wel anders, maar ddt een behoorlijk gif werd 70 jaren geleden al gebruikt, De kolenmijnen
die roet uitstoot hadden en de fabrieken ongehinderd de rommel de lucht en in de wateren loosden.
TBC was er nog en zoveel meer. Maar er was onwetendheid, mensen werden vaak niet zo oud als nu.
Echter men was taaier , door zware arbeid en vette hap. balkenbrei en een dik varkesbeen. Zo was het
althans op de landelijke streken, waar ik vandaan kom en nog woon. De mijnen gebieden in Z. Limburg.
Er is meer aan welvaart ziektes tegenwoordig. Ongezonde levens stijl , kinderen spelen nauwelijks buiten.
Kinderen versta ik tot wel 14 jaren oud, Wij deden dat nog. knikkeren, boom klimmen, voetballen, in de bossen
en noem maar op. Nu meestal binnen of s’avonds op hoeken van straat wat staan lamzakken met hun
mobieltje. Eten doen ze slecht, geen groenten lusten ze tegenwoordig niet meer, want mag van pappa
en mamma, dezelfde gasten uit patat generatie. Je vraagt om ziektes.
Ondanks dat, zoals gezegd was het vroeger nier persé een beter milieu, maar men was meer bezig en
kende de begrippen autisme, add of adhd niet, men zei wat een druk mens of die spoort niet.

nou en!
nou en!
3 maanden geleden

afslank industrie????nooit over nagedacht,bizar eigenlijk.

Vailixi
Vailixi
3 maanden geleden

Mooi boekje om te zien hoe schadelijk de e-nummers zijn is Wat zit er in uw eten. Heb hem ook thuis en is zeer handig.

O.a. te bestellen bij bol.com
https://www.bol.com/nl/p/wat-zit-er-in-uw-eten/9200000084586896/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-106159605000-S-862379619802-9200000084586896&gclid=EAIaIQobChMIyLrKxvbR6gIVi6l3Ch375gZqEAQYASABEgJQpPD_BwE

x

Check Also

overgewicht. scaled

Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

Om gezond te vermageren is in de ...

Corona en overgewicht

Bizar: de meeste coronaslachtoffers hebben overgewicht

Nu de coronacrisis ten einde loopt worden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x