Gezondheid

Tientallen kinderen verlamd na meningitisprik

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 20 december jongstleden werden 400 kinderen uit het plaatsje Gouro in Tsjaad ingeënt tegen meningitis. Tientallen van hen zijn inmiddels verlamd. Ook hadden ze last van hallucinaties en stuiptrekkingen.

De plaatselijke autoriteiten reageerden ontzet terwijl burgers uit frustratie een voertuig van de hulpverleners in brand staken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De kinderen kregen het MenAfriVac-vaccin toegediend. Het vaccin is ontworpen door SynCo Bio Partners, een Nederlands biotechbedrijf, en het Center for Biologics Evaluation and Research van de Amerikaanse overheid. MenAfriVac wordt gemaakt door het Serum Institute of India. Het Meningitis Vaccin Project (MVP) in Tsjaad wordt onder andere gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation.

Hoofdpijn

Volgens het MVP mag het vaccin maximaal 4 dagen lang bij een temperatuur tot 40 graden Celsius worden bewaard. Op de website van het Serum Institute of India staat echter dat MenAfriVac koel en donker moet worden bewaard (tussen de 2 en 8 graden Celsius).

De neef van één van de zieke kinderen zei dat de slachtoffers eerst begonnen over te geven en last kregen van hoofdpijn. Vervolgens vielen ze op de grond en kwam er speeksel uit hun mond.

Wanhopige poging

Het ministerie van Volksgezondheid van Tsjaad bracht een bezoek aan Gouro en besloot 50 verlamde kinderen voor onderzoek mee te nemen naar een ziekenhuis in de hoofdstad Ndjamena. In een wanhopige poging de bevolking stil te houden heeft de overheid de ouders van de slachtoffers geld gegeven.

President Idriss Déby zei aan het begin van de campagne dat het vaccin veilig was en de burgers tien jaar zou beschermen tegen meningitis. Gavi Alliance, één van de financiers van het project met een prijskaartje van 571 miljoen dollar (434 miljoen euro), zei vooraf goede hoop te hebben dat het vaccin de ziekte zou uitroeien.

Bron: Vactruth.com

Gerelateerd:

 

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Ja en dan is die bill Gates nog boos ook als men hem niet meer aanvaard .

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Weer zo’n rotprik die kinderen van de wal in de sloot helpt. Ik ben er zeker van dat die prikken in de ontwikkelingslanden nog beroerder zijn dan die hier in Nederland verstrekt worden. Maar ook die prikken die hier verstrekt worden zijn niet goed. Meninggitis (hersenvliesontsteking) waar hebben we het over ?? Komt zeer weingi voor en vroeger heb ik er geen rotspuit voor gekregen en toen kwam het ook al heel weinig voor.

Santiago
Santiago
11 jaren geleden

De Gavi Alliance wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.

blup
blup
11 jaren geleden

Meningitis is zeker een ziekte die er voor zorgt dat iemand een eigen mening krijgt? En dat vaccin moet dat voorkomen?
Lukt aardig, als ik dit zo lees. Test geslaagd, binnenkort verplicht inenten in Nederland.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x