Mens en Dier

Hoogleraar schrikt van vonnis David Icke: ‘Het hek is nu van de dam’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

De Britse ‘complotdenker’ David Icke heeft terecht een inreisverbod voor Nederland gekregen, zo heeft de rechtbank beslist. Hij zou op 6 november spreken op een demonstratie op de Dam in Amsterdam, maar enkele dagen ervoor werd hem de toegang tot het hele Schengengebied ontzegd.

Volgens de rechtbank waren er ‘concrete aanwijzingen’ dat zijn komst een ‘potentiële dreiging voor de openbare orde’ zou betekenen. De rechters stelden dat het belang van de openbare orde zwaarder weegt dan zijn eigen belang.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoogleraar Jan Brouwer vindt dit een gevaarlijke ontwikkeling. “Als we voortaan een smakeloze mening gaan scharen onder de verstoring van de openbare orde, dan mogen heel wat mensen zich zorgen gaan maken,” zegt hij.

Tegendeel is gebeurd

“Gaan we nu ook allerlei FVD’ers vervolgen? Ik houd mijn hart vast voor wat er komen gaat. Je gooit hiermee de deur wagenwijd open,” aldus Brouwer.

Ook universitair hoofddocent Berend Roorda en hoogleraar Jon Schilder vinden dat mensen als Icke gebruik mogen maken van hun vrijheid van meningsuiting en demonstratievrijheid. Volgens de staatssecretaris was de maatregel nodig om de democratische rechtsorde te beschermen, maar het tegendeel is gebeurd, zeggen zij.

“Dan kunnen we in principe miljoenen mensen gaan vervolgen omdat we hun mening niet leuk vinden. Hoe democratisch is dat?” vraagt FVD-fractievertegenwoordiger Tanay Bilgin.

Heel gevaarlijke ontwikkeling

“De mensen die zo hard staan te juichen bij dit inreisverbod hebben niet door dat dit vroeg of laat tegen ze zal worden gebruikt. Een beperking van de vrijheid raakt uiteindelijk iedereen,” voegt hij toe.

Privacy-expert Bas Filippini stelt: “Bananenrepubliek Nederland. Hoe komen we van dit soort rechters af? Die als bron de illegale NCTV gebruiken? Wat een aanfluiting voor onze rechtsstaat. Heel gevaarlijke ontwikkeling.”

Volgens freelance journalist Djamila le Pair bevestigt het vonnis de boodschap van Icke, namelijk ‘dat de huidige politici en beleidsmakers systematisch misdrijven plegen door de rechtsstaat uit te hollen en een pandemie fingeerden om een agenda door te drukken en de bevolking te onderwerpen aan medische experimenten’.

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

D66 verbieden.

Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

D66 verbieden is de enige manier om van die rechters af te komen.

Mart
Mart
1 jaar geleden

Corrupt d666 rechters 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Egon
Egon
1 jaar geleden

Ja ach, verwacht niet anders eigenlijk. Zolang corrupte regering + corrupte rechters + corrupte politie hoofd + liegende media + dom gevaccineerd volk (de schaapjes), kun je eigenlijk niet verwachten dat het beter wordt, hooguit nog erger.

En helaas aan de andere kant had je ook genoeg leugenaars zitten, die er een puinhoop van gemaakt hebben met mensen als Charlie Ward, Simon Parkes, RealRawNews, en dan dus ook Dutch Digger, etc, omdat ie klakkeloos overnam wat Charlie Ward en vriendjes zeiden. Natuurlijk niets tegen Dutch Digger, ik had zelf ook de hoop destijds dat er iets zou gebeuren. Maar goed, we zitten in deze situatie, en voorlopig zie ik nog geen uitweg.

Het enige wat we op dit moment open hebben staan is de verkiezingsbedrog in Brazilie, VS, en Arizona. En zolang dat niet opgelost wordt, verwacht ik van de rest ook niet veel.

Zo goed of slecht als FvD ook is, de schaapjes denken dat Baudet een gevaarlijke komplotdenker is. Met nadruk op ‘gevaarlijk’, omdat de leugenpers het hun dagelijks zegt. Zie ook dat gedoe met Elon Musk, aan hem maar blijven aanvallen, het is gewoon niet leuk meer.

Dus maak je handjes maar nat, het gaat nog veel erger worden.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x