Buitenland

‘Profetie van KGB-agent wordt voor onze ogen vervuld’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen hebben een zwakheid: we kunnen gemakkelijk de problemen van anderen zien, maar niet die van onszelf. De meesten van ons staren zich er blind op. Als we onderzoeken hoe onze vijanden ons zien, kan dat inzichten verschaffen. Om de huidige gebeurtenissen op aarde te begrijpen, kan het handig zijn om door de ogen van een vijand te kijken waarvan velen dachten dat hij overwonnen was: de Sovjet-Unie.

De profetie van een KGB-agent

Op YouTube staat een interview uit 1985 met Joeri Bezmenov, een KGB-agent die in 1970 naar het Westen overliep. Het interview gaat over de strategie van de Sovjet-Unie om de Verenigde Staten te onderwerpen. Wat Bezmenov 35 jaar geleden beschreef, voltrekt zich op dit moment onder onze ogen, schrijft Jean Chen voor The Epoch Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Marxistisch-leninistische ideologie wordt in de tere hoofdjes van minstens drie generaties Amerikaanse scholieren gepompt. Het demoraliseringsproces in de Verenigde Staten is bijna afgerond. Blootstelling aan echte informatie doet er niet meer toe. Een persoon die gedemoraliseerd is, kan echte informatie niet langer op waarde schatten. De feiten zeggen hem niets. Zelfs als ik hem overspoel met informatie, met authentiek bewijs, met documenten, met foto’s. Zelfs als ik hem onder dwang meeneem naar de Sovjet-Unie en hem een concentratiekamp laat zien, zal hij het niet geloven tot hij een schop onder zijn dikke kont krijgt,” zei de ex-KGB-agent. “Pas als er een legerlaars in zijn nek staat, begrijpt hij het.”

Vier stadia

Naast ‘demoraliseren’ zijn er nog drie stadia: destabiliseren, crisis en vervolgens ‘normaliseren’. Het eerste stadium duurt ongeveer 15 tot 20 jaar, de periode die nodig is om een generatie op te voeden en het volk te hersenspoelen met de communistische ideologie. Om dit te bereiken moeten de media en wetenschap gemanipuleerd worden.

Het tweede stadium is gericht op het veroorzaken van chaos in de samenleving. Dat duurt gemiddeld 2 tot 5 jaar. Het establishment belooft van alles om met de steun van het volk een enorme overheid te kunnen creëren die de privacy van mensen schendt. Ook hierbij spelen media en wetenschap een sleutelrol.

Het derde stadium behelst een crisis die leidt tot een burgeroorlog, revolutie of invasie. Dit stadium duurt slechts 2 tot 6 maanden. Dit is het stadium waarin de linkse idealisten, of ‘nuttige idioten’, niet langer nodig zijn aangezien ze gedesillusioneerd zijn en obstakels zijn geworden. Ze worden uitgeschakeld, verbannen of vastgezet, zoals in Grenada, Afghanistan, Bangladesh en China is gebeurd. “Het patroon is overal hetzelfde,” zei de KGB-agent.

Grote Reset

Het vierde en laatste stadium is ‘normaliseren’: het volk begint communisme te accepteren en in zich op te nemen. Dit laatste stadium kan tot wel 20 jaar duren.

De beklemmende profetie van KGB-agent Bezmenov is 35 jaar na het interview nog steeds relevant. Uit peilingen blijkt dat niet alleen in de VS, maar in alle westerse landen de steun voor socialisme en marxisme onder de jeugd steeds meer toeneemt. Ambitieuze voorstellen zoals de ‘Grote Reset’ van het World Economic Forum klinken als het tweede stadium; destabiliseren, stelt Chen.

[Zero Hedge via The Epoch Times]

4.9 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Ook in Nederland !!!

Edward
Edward
3 jaren geleden

Inderdaad, daar gaan we, dag vrijheid, leuk je “min of meer” te hebben gekend.

Nun führt auch Polen einen digitalen Corona-Impfpass ein, der dem Besitzer exklusive Rechte verschafft, darunter das Reisen und Kontakte mit anderen Menschen. Die Idee wird weltweit Teil der neuen Normalität.

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/508888/Polen-fuehrt-verpflichtende-digitale-Corona-Impfpaesse-ein?src=rec-newsboxes

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Het zit niet alleen in de zg nieuwe socialisten.
Bijna alle landen in de wereld hebben zoveel schulden dat die nooit meer terug betaald kunnen worden . Maar ze moeten betaald worden. Daarvoor krijgen we de Reset. Alle eigendom wordt ons afgenomen, dus huis, auto, aandelen, goud, zilver enz. Voor dat wat we nog tekort komen verkopen we onszelf als slaven voor een eerlijk basisloon van bv 600 euro, voor ieder gelijk, dus ook voor klaplopers, gepensioneerden, weduwen, alleenstaande moeders/vrouwen met of zonder kinderen noem maar op. Willen we dan ergens nog wonen, dan kan dat met 5 mensen samen op een flatje.

rop
rop
3 jaren geleden

Wat voor ideologie een staat creëert of een vorm daarnaar, elk ideologie is gevormd door een gedachten, en als de gedachten aansluit bij een zeer grote aantal mensen en deze ideologie past in dat plaatje dat zal de mensenwereld het aannemen als een ideologie, maar men moet goed beseffen dat elk ideologie gepaard gaat met grote onrust wat het men zich mee brengt, en het zal ook vele levens gaan kosten, elk ideologie is gelijk een dualistische ideologie naar een idee ontworpen, en elk idee ontwerp zal het zeker niet het volmaakte idee zijn ,zolang dat ontbreekt kan men mensen wijs maken wat men maar wilt aannemen als een idee en elk idee zal zo zijn eigen ontwerp en zijn eigenaardigheden hebben. De mensenwereld zoekt naar vrede, maar creëert juist daardoor de oorlog, en zolang de oorlog niet uit de menselijke geest is onderworpen zal elk poging van welk idee ook maar word gevormd falen, omdat elk ideologie gefundameert is op het oude idee, zal het met een dualistische andere vorm weer worden opgebouwd, en daardoor gevangen blijven omdat de weg naar vrede geblokkeerd word, juist door vrede een naaste vijand te creëren.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x