BuitenlandCorona

Schotland: bijna HELFT van coronapatiënten in ziekenhuizen volledig gevaccineerd

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal 60-plussers dat in Schotland in het ziekenhuis wordt opgenomen met corona is de afgelopen maand verdriedubbeld. Twee weken geleden werden er bijna net zoveel volledig gevaccineerde patiënten als ongevaccineerde patiënten opgenomen, blijkt uit cijfers van Public Health Scotland waar de krant The Herald over schrijft.

Tussen 7 en 13 juli belandden er 603 mensen met corona in het ziekenhuis, waarvan 243 (40 procent) ouder dan 60 jaar waren, een leeftijdsgroep die bijna 100 procent volledig gevaccineerd is. De grootste groep patiënten (94) was 80 jaar of ouder. Ter vergelijking: tussen 16 en 22 juni werden in Schotland 237 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Van die patiënten waren 79 (33 procent) ouder dan 60.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Vooral gevaccineerden in het ziekenhuis

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft ondertussen gewaarschuwd dat een achterstand in het vaccineren ervoor kan zorgen dat ‘de terugkeer naar normaal langer duurt’. De Joint Committee on Vaccination and Immunisation heeft daarnaast geadviseerd om kinderen van 12 tot 17 jaar niet te vaccineren tenzij ze een ernstige gezondheidskwaal hebben.

Tussen 10 en 16 juli werden 492 Schotten met corona in het ziekenhuis opgenomen. Daarvan waren 229 (46,5 procent) ongevaccineerd, 44 (9 procent) één keer geprikt en 219 (44,5 procent) volledig gevaccineerd. Het zijn dus vooral gevaccineerden die in het ziekenhuis terechtkomen.

In Groot-Brittannië wordt druk gevaccineerd, maar tegelijkertijd neemt ook het aantal ‘coronabesmettingen’ in rap tempo toe:

[The Herald]

4.9 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
2 jaren geleden

Ze moeten wel een heel groot bord voor hun kop hebben!

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Misschien een speciaal geprikte dashboard ontwikkelen voor landen in de EU en de cijfers hoeveel er dood gaan, bijwerkingen en hoeveel er weer in het ziekenhuis belanden 🙂

Rose
Rose
2 jaren geleden
Lientje
Lientje
2 jaren geleden

De gevaccineerde maakt de ongevaccineerde ziek. Dat blijkt hier wel uit. Normaal leggen er in deze periode bijna niemand in het ziekenhuis met griepverschijnselen. Tenminste niet met een verkoudheidsvirus.Maar dit zal ook wel de bedoeling zijn geweest. Want ze moeten toch alle maatregelen verantwoorden. Want als niemand een vaccinatie had genomen was er bijna niemand ziek.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x