Universum

Natuurkundige: “Zwarte gaten zuigen je niet op, het zijn kopieermachines”

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je op het oppervlak van een zwart gat staat wordt er een vrijwel exacte kopie van jezelf gemaakt, zo stelt een natuurkundige. Volgens de theorie van dr. Samir Mathur van de Ohio State University vernietigen zwarte gaten niet alles waar ze mee in contact komen.

Sterker nog: we zouden het niet eens merken als we door een zwart gat zouden worden opgeslokt. De meeste astronomen zeggen dat zwarte gaten ‘firewalls’ hebben die alles op hun pad vernietigen.

Volgens dr. Mathur zal materiaal dat een zwart gat aanraakt een kopie van zichzelf worden en blijven bestaan. “Zij zien zwarte gaten niet als moordenaars, maar als kopieermachines,” zei Pam Gorder over het werk van dr. Mathur en zijn collega’s.

Hologram

Natuurkundige: "Zwarte gaten zuigt je niet op, maar is een kopieermachine"
Samir Mathur (OSU)

In 2003 stelde hij dat zwarte gaten een oppervlak hebben en dat materiaal niet in een zwart gat valt, maar er bovenop. En als materiaal het oppervlak raakt, wordt het een hologram, een vrijwel exacte kopie van zichzelf.

Sinds 2003 probeert hij zijn theorie te verbeteren. Natuurkundigen zetten indertijd vraagtekens bij de theorie omdat perfecte ‘kopieën’ of hologrammen onmogelijk zouden zijn. Dr. Mathur heeft zijn theorie aangepast in een paper op de website van Arxiv.org en zegt nu dat de kopieën imperfect zijn, net als het universum.

Deze imperfectie is de sleutel: op die manier kunnen kopieën worden gevormd en wordt rekening gehouden met het feit dat niet alle zwarte gaten hetzelfde zijn. “Er bestaat niet zoiets als een perfect zwart gat omdat elk zwart gat anders is,” legde hij uit.

[OSU]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Lijkt me zeer onaannemelijk of z’n theorie is gewoon ontzettend slecht uitgelegd hier.

riek
riek
7 jaren geleden

hij ziet er uit als een kopie van zichzelf

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Dit valt simpelweg in de category van: Het zou best kunnen. We gaan er vanzelf achter komen. Totdat we verkennings robots een Zwart gat in sturen blijft het allemaal toekomst muziek.

huisheks
huisheks
7 jaren geleden

Vindt het knap, dat je iets kunt beweren, zonder het zelf eerst te hebben uitgetest.
Ik bedoel, hoe weet je dat, was je er bij, dat t gebeurde, of wat. Vage sh*t dit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x