Buitenland

Scott Ritter over raketaanval op drukbezocht strand: ‘Dit is een Amerikaanse terreurdaad tegen Rusland’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Zondag ontplofte een Amerikaanse ATACMS-raket met clustermunitie boven een drukbezocht strand van Sevastopol op de Krim. Daarbij kwamen meerdere mensen om het leven en raakten zeker 150 mensen gewond.

De Oekraïners hebben doelbewust een raket met clustermunitie afgevuurd op een stad, een burgerdoel, zegt voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter in een vlog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Dit is een terreurdaad,” benadrukt Ritter, die eraan herinnert dat Oekraïne al sinds 2014 Russische burgerdoelen bombardeert, met als enige doel om dood en verderf te zaaien.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dagestan

Aangezien een ATACSM-raket niet kan worden afgevuurd zonder de hulp van de Verenigde Staten, is dit een Amerikaanse terreurdaad tegen Rusland, stelt Ritter.

Tegelijkertijd werden er aanslagen uitgevoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan, waarbij zeker 15 politieagenten omkwamen. De autonome republiek grenst aan Tsjetsjenië.

Ritter merkt op dat de CIA en Europese inlichtingendiensten eerder probeerden om Tsjetsjenië los te weken van Rusland, wat niet lukte. Ook in Dagestan zullen ze falen, zegt hij.

We leven in gevaarlijke tijden

De vraag is nu wat Rusland gaat doen. Ritter verwacht niet dat Rusland zich laat afleiden door deze provocaties. De Russen blijven zich focussen op het bereiken van hun doelen: de demilitarisering en denazificering van Oekraïne.

Maar vroeg of laat kan het Westen een reactie verwachten, zegt Ritter. “We leven in gevaarlijke tijden. We stevenen af op een nucleaire oorlog als we deze waanzin niet stoppen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 maand geleden

Respect voor het geduld vanPoetin.

C N
C N
1 maand geleden

Dat kan je mijn inziens niet anders uitleggen, Het geld is op de oorlogsindustrie ,de elite wil deze oorlog, die hebben ze nodig voor meer geld. in een woord Satanisch.ik doe niet mee niet in mijn naam.

Monica
Monica
1 maand geleden

Is dit de zgn fals flag aanval?? Of komt er een groter gebeuren?
Ze zijn in ieder geval Rusland flink uit de tent aan het lokken. Ik vertrouw erop dat Poetin zijn hersens bij elkaar houdt, dat verwacht ik niet van Europa en de NAVO. Onze levens interesseert hun niks, zeker straks niet met Rutte aan het roer, die al luidkeels riep dat het ook onze oorlog is!

Joyce
Joyce
1 maand geleden

Het wordt tijd dat het slagveld zich verplaatst naar Amerika!

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x