Buitenland

Nederlandse overheid overtrad meerdere keren de regels bij steun aan Syrische jihadisten, blijkt uit deze documenten

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse overheid heeft bij de steun aan Syrische jihadisten de regels overtreden. Hierdoor wist de Tweede Kamer niet wat er allemaal naar Syrië ging, meldt EenVandaag.

De Nederlandse regering stuurde in het geheim legeruniformen, AK-47-vesten en pick-ups naar Syrië, in strijd met de Nederlandse exportregels.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er werd nooit een exportvergunning aangevraagd voor de goederen.

Geïnformeerd

Toen bij de grens vermoedens waren van wapensmokkel, omzeilde de Nederlandse overheid nog een keer de wet, zo onthullen documenten van het ministerie van Defensie.

De goederen werden verdeeld over kleinere transporteren om exportrestricties te vermijden.

De stukken laten verder zien dat de regering is geïnformeerd dat er wel degelijk restricties waren.

Ontvoering, moord en verkrachting

Nederland betaalde de jihadisten bovendien cash. Zo werd er bijna 18.000 dollar overhandigd om achterstallig salaris te betalen van strijders, die zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer ontvoering, moord en verkrachting.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een reactie weten dat de geleverde goederen ‘civiel en niet-vergunningsplichtig waren volgens het EU-wapenexportbeleid’.

Er was bovendien een EU-verordening uit 2013 die expliciet toestemming gaf voor dit soort leveringen aan Syrische oppositie, aldus het ministerie.

Hypocriet

Advocaat Geert-Jan Knoops, die een bedrijf vertegenwoordigde dat de exportregels had overtreden en zwaar werd gestraft, had geen goed woord over voor de handelswijze van de Nederlandse overheid.

Hij noemde het omzeilen van de regels door de regering ‘hypocriet’.

[EenVandaag]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel Koningen
marcel Koningen
5 jaren geleden

Als er geen mandaat van de u.n. is met meerderheid van stemmen. Maar alleen van nato was en is elke bom een oorlogs misdaad en elke levering van spullen die in oorlog gebruikt kunnen worden. Het zelfde geld voor andere landen waar Nederland actief is met ondersteuning van terreur groepen of bommen opgooit.En op deze manier iedereen in Nederland medeplichtig maakt aan oorlogsmisdaden tegen de arme bevolking daar waar bij als extra risico gigantische schade claims uit kunnen voorkomen wat wij dan ook net als de oorzaken mogen financieren van ons belasting geld.Er is geen verzekering die dit dekt.
Mvrg,Marcel

Defixiones
Defixiones
5 jaren geleden

Het feit dat er “leger uniformen” werden geleverd zegt eigenlijk al alles. Welke rebellen lopen er nou in leger uniformen? Precies, geen enkele.. wel zagen we ISIS in leger uniformen.
Het grote voordeel van opstandeling of rebellen groep zijn, is nou juist dat je kan opgaan tussen de bevolking. Denk maar aan de Afghaanse rebellen. In uniform ben je een leger zonder luchtmacht en artillerie en ben je makkelijk op te sporen en heel eenvoudig te verslaan. Zeker in een zandbak.
En dan weten die zogenaamde IS rebellen zonder gevechtservaring het jaren vol te houden in strijd met de beste legers van de wereld zoals Amerika, Rusland, Israël, GB, Frankrijk en Syrië met alleen met Ak 47’s in Toyota’s en in uniform ?? Laat me niet lachen. Alles wat we horen over IS en Syrië is kletskoek. ONMOGELIJK!

Ron
Ron
5 jaren geleden

Gewoon platte steun aan misdadigers of zitten de westerse landen mee in het komplot om de maatschappij te ontwrichten en zijn de politici marionetten van de Rotschilds?

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Nederlandse politici behoren achter slot en grendel voor het steunen en financieren van moordenaars in Syrië en zijn medeplichtig voor moord en doodslag van onschuldige burgers.

Door pedo affaires hadden ze al bloed aan hun geslachtsdelen, maar nu ook bloed aan de handen. Politici worden uitgezocht op hun psychopatische aard en daarmee hun chantabiliteit, maar ook op hun moordlustigheid. Poltici, de pionnen van de werkelijke macht, zijn door en door verdorven en verrot tot op het bot, net zoals het grootste deel van de topambtenaren.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x