Buitenland

Turkse vicepremier: “Buitenlandse inlichtingendiensten betrokken bij aanslag Istanbul”

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus acht het goed mogelijk dat buitenlandse inlichtingendiensten betrokken waren bij de terreuraanval in Istanbul op nieuwjaarsnacht.

“Ik ben van mening dat het voor een enkele dader niet mogelijk is een dergelijke aanval zonder enige vorm van hulp uit te voeren,” zei Kurtulmus in de Hürriyet Daily News.

“Het lijkt wel het werk van een geheime dienst,” ging hij verder. “Al die zaken worden momenteel onderzocht.”

Uit het zicht

Met de hulp van een inlichtingendienst kunnen potentiële daders uit het zicht van de Turkse veiligheidsdiensten blijven, merkte hij op.

“Omdat ze worden gesteund door inlichtingendiensten kunnen ze terreurdaden uitvoeren zonder dat je veiligheidssysteem daar erg in heeft,” zei hij.

Kurtulmus wilde niet zeggen welke inlichtingendienst hij voor ogen had, schreef de krant. Bij de aanval op de nachtclub Reina werden tijdens nieuwjaarsnacht 39 mensen doodgeschoten.

Identiteit

Van de dader, die na de moordpartij op de vlucht sloeg, ontbreekt elk spoor. Wel is de identiteit van de vermoedelijke schutter achterhaald.

Er zijn volgens het Turkse persbureau Anadolu ongeveer 20 mensen opgepakt na het bloedbad. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

[Hürriyet Daily News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees Loodtviool
Kees Loodtviool
5 jaren geleden

Je kunt wel denken dat de Illuminati overal verantwoordelijk voor zijn en dat de Turken zielig zijn. Maar laat ik je uit de droom helpen. Nee. Gewoon nee.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Gladio 2.
En dat weet ie best wel.
De stoute jokkebrok…

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Turkije krijgt het wel erg heet onder de voeten zeg. Dat krijg je ervan als je denkt slim te zijn door met een ieder mee te hoppen op politiek gebied.

Als de Turken nu per direct laten zien dat zij met de Russen en de Iraniërs samen kunnen werken, dan vind ik het persoonlijk wel weer goed. Ik ben benieuwd.

Quasimodo
Quasimodo
5 jaren geleden

Het is altijd het buitenland die het doet. Dat ze zelf hun eigen mensen oppakken en in de gevangenis gooien, dat zal natuurlijk geen rol spelen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x