Homepagina » Buitenland » Turkse vicepremier: “Buitenlandse inlichtingendiensten betrokken bij aanslag Istanbul”
Turkse vicepremier: "Buitenlandse inlichtingendiensten betrokken bij aanslag Istanbul"

Turkse vicepremier: “Buitenlandse inlichtingendiensten betrokken bij aanslag Istanbul”

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus acht het goed mogelijk dat buitenlandse inlichtingendiensten betrokken waren bij de terreuraanval in Istanbul op nieuwjaarsnacht.

“Ik ben van mening dat het voor een enkele dader niet mogelijk is een dergelijke aanval zonder enige vorm van hulp uit te voeren,” zei Kurtulmus in de Hürriyet Daily News.

“Het lijkt wel het werk van een geheime dienst,” ging hij verder. “Al die zaken worden momenteel onderzocht.”

Uit het zicht

Met de hulp van een inlichtingendienst kunnen potentiële daders uit het zicht van de Turkse veiligheidsdiensten blijven, merkte hij op.

“Omdat ze worden gesteund door inlichtingendiensten kunnen ze terreurdaden uitvoeren zonder dat je veiligheidssysteem daar erg in heeft,” zei hij.

Kurtulmus wilde niet zeggen welke inlichtingendienst hij voor ogen had, schreef de krant. Bij de aanval op de nachtclub Reina werden tijdens nieuwjaarsnacht 39 mensen doodgeschoten.

Identiteit

Van de dader, die na de moordpartij op de vlucht sloeg, ontbreekt elk spoor. Wel is de identiteit van de vermoedelijke schutter achterhaald.

Er zijn volgens het Turkse persbureau Anadolu ongeveer 20 mensen opgepakt na het bloedbad. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

[Hürriyet Daily News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kees Loodtviool schreef:

  Je kunt wel denken dat de Illuminati overal verantwoordelijk voor zijn en dat de Turken zielig zijn. Maar laat ik je uit de droom helpen. Nee. Gewoon nee.

 • Richard schreef:

  Gladio 2.
  En dat weet ie best wel.
  De stoute jokkebrok…

 • J. Hofmans schreef:

  Turkije krijgt het wel erg heet onder de voeten zeg. Dat krijg je ervan als je denkt slim te zijn door met een ieder mee te hoppen op politiek gebied.

  Als de Turken nu per direct laten zien dat zij met de Russen en de Iraniërs samen kunnen werken, dan vind ik het persoonlijk wel weer goed. Ik ben benieuwd.

 • Quasimodo schreef:

  Het is altijd het buitenland die het doet. Dat ze zelf hun eigen mensen oppakken en in de gevangenis gooien, dat zal natuurlijk geen rol spelen.

  • J. Hofmans schreef:

   Quasi, ik geloof dat je er erg weinig van begrijpt. Dat kan ik zo uit 1 zinnetje opmaken. Zeg dan beter niets… of onderbouw het

   • Quasimodo schreef:

    Ik denk dat ook jij door hebt dat de Turkse regering de helft van z’n bevolking als terrorist en buitenlandse agenten probeert af te schilderen en de gevangenis in gooit, ontslaat of zwart maakt. Dat dat tegenreacties zal oproepen zul jij ook wel begrijpen, denk ik.
    Of probeer je alles in de schoenen van de Amerikanen (NAVO) te schuiven zonder bewijs? Het is de laatste tijd de trend. Russen zijn engelen en Amerikanen demonen. Zoals altijd zal de waarheid ergens in het midden liggen. Behalve voor de Obamahaters.

    • J. Hofmans schreef:

     Oh ja, ik twijfel er niet over dat Erdogan ook een vies spelletje speelt en dat hij de Koerden de schuld van alles wil geven. Dus is de kans goed mogelijk dat hij (naast de VS en de EU) ook nep aanslagen laat plegen.

     Maar vergis je niet in de rol van de VS (en EU) in veel landen, waar nu oorlog heerst. Ook staat Gulen niet zomaar klaar in de VS. Pupet Gulen zou Turkije moeten gaan leiden. Dat plannetje is nu dus mislukt. Dit spelletje hebben ze dus veel vaker gespeeld, en dat is ze ook gelukt.

    • xkees schreef:

     Totale onzin, chrck de facts

 • Elise49 schreef:

  Istanbul=plaats van de stier. Reina=maagd. Beide aardetekens. Is dit de aankondiging van Niburu(bulls eye/rood(planet X/rode kachina)/Turkse rode vlag met wassende maan en witte ster)? De ster is een symbool, dat overal dezelfde betekenis heeft. De ster(energie) die 1 keer in de zoveel tijd langs komt. De zuiveraar. Daarom zijn/waren er piramides zonder kop(zendmasten), zaadbunkers, zendmasten, satellieten enz.
  Wat heb je nodig voor elektrum: een mengsel van goud, zilver, koper en andere metalen.(vandaar de huidige grondstoffen oorlogen) Of te wel wat er in Barnsteen(ook wel benbensteen genoemd) zit.(onder andere waar de Friezen in handelde.) Een staande steen met een puntig uitsteeksel/later als obelisk(zonneklok) uitgebeeld.
  De god Atoem vestigde zich op de benben berg. Symbolen: ram, slang, scarabee. Associatie: ondergaande zon(vernietiger) en de schepper.(niburu).
  Wat betekenen de vijf punten van een ster? Aarde, water, vuur, hout(al het levende) en metaal(oerijzer). Via technologie(element ijzer) neemt men al het levende(element hout) over. Als het wifi netwerk ervoor moet zorgen dat de energie(alle vormen) vanaf buiten aarde tegen gehouden moet worden, dan kan ik daar nog mee leven/begrijpen, maar als alles puur is om ons/het leven via het systeem op te ruimen dan niet. Deze vraag/mysterie moet snel opgelost worden! Vrijheid staat op het spel en de manier van invulling van leven. Afvalrace moet stoppen bv. Onderste laag(vierde wereld) moet op een waardige manier geholpen worden.(dit zijn de mensen die het verrotte systeem door en door kennen).

 • frans schreef:

  Er is altijd een intensieve begeleiding bij aanslagen. En je hebt daarbij inlichtingen nodig.
  en daarvan is er een dat een aanslagpleger in de psychiatrie is geholpen. “geholpen”!
  DE vrachtwagen in de kerstkraam, De aanslager in istanboel,,
  De psychiatrie geeft dus een soort van hulp waardoor hij aanslagen kan plegen.

 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  advocaat

  Advocaat Adèle van der Plas over pedo’s bij justitie: ‘Dit is iets wat heel Nederland moet horen’

  Deze week was er vooral aandacht voor ...

  >