Homepagina » Het Complot » ‘Seismische golven tonen aan dat planeten hol zijn’ (video)
Seismische golven tonen aan dat planeten hol zijn

‘Seismische golven tonen aan dat planeten hol zijn’ (video)

De beroemde Britse astronoom Sir Edmund Halley suggereerde dat de aarde hol is. Later kreeg hij bijval van de wiskundige Leonhard Euler en natuurkundige Sir John Leslie.

De klassieker ‘Journey to the Center of the Earth’ van Jules Verne is gebaseerd op de ideeën van Leslie.

Wetenschappers zeggen dat de kern van de aarde grotendeels uit nikkelijzer bestaat. Zit de wetenschap ernaast? Jan Lamprecht analyseerde een groot aantal wetenschappelijke studies uit vooraanstaande tijdschriften over de mogelijkheid van holle planeten. Hij interviewde topwetenschappers op het gebied van seismologie en astronomie.

Zijn de planeten Mercurius, Venus en de aarde hol van binnen? Leven we in een zonnestelsel met holle planeten? Is alles wat je hebt geleerd onjuist?

Jan Lamprecht is geboren in Zimbabwe en werkte 19 jaar als computerprogrammeur. Al op jonge leeftijd kreeg hij interesse in ongebruikelijke onderwerpen. Zijn boek ‘Hollow Planets’ werd in 1999 gepubliceerd.

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.

  0 likes
 2. [quote name=”Sander”]Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.[/quote]
  Alsof het zoooooo’n raar idee zou zijn dat planeten misschien ook wel eens hol kunnen zijn.

  Alleen omdat ‘t je door een ‘autoritair’ (vader/moeder/leraar/etc) is verteld dat die niet hol is… is dat een vaststaand feit ofzo? Of ben je zelf al in de kern van onze planeet geweest om vast te stellen dat ‘ie helemaal gevuld is met een gesmolten kern, stenen en zand?

  0 likes
 3. Da’s makkelijk scoren Sander. Was dat alles of heb je ook echt wat te melden.

  Lamprecht heeft gelijk. Dat de kern van de Aarde hol is is niets meer dan een aanname die zo vaak verteld is dat mensen het als waarheid gaan zien. Er zijn momenteel echter veel meer factoren die wijzen naar holle planeten dan naar massieve planeten. Hoe vaak hebben ze de maan al gebombardeerd om te luisteren naar het geluid ervan. Een rinkelend hol geluid geeft het.

  Als wij verder gaan kijken naar onze grondstoffen, hoe manifesteren die zich in de Aarde? Olie zit in pockets, kolen zit in lagen ( brede pockets ) w water en gas zit ook in pockets, maar lava, dat komt uit de kern? Waarom kan lava niet ook in pockets zitten, net als alle andere zaken. Ook dat hebben ze nog nooit uitgezocht.
  Feitelijk weet de wetenschap nog maar heel weinig over onze mooie planeet, ze roepen een hoop maar zijn ook voortdurend bezig zichzelf te corrigeren.

  In mijn optiek is de Aarde ook hol, zoals alles hol is, zelfs een atoom is hol.

  Groet,

  Nexus

  0 likes
 4. De wetenschap zit er wel vaker naast. Zelfs de theorie van het uitdijende heelal ligt onder vuur omdat dan ook op micro niveau de materie zich zou moeten uitdijen. Laat nu zijn vastgesteld dat dit helemaal niet het geval is. Het is bijna angstaanjagend hoe steeds vaker blijkt dat zogenaamde wetenschap op drijfzand theorien is gebaseerd. En dat geldt op alle fronten. Van natuurkunde tot economie. Om over de bewezen fraudeurs nog maar te zwijgen.

  0 likes
 5. prachtverhaal: ‘journey to the center’. wanneer wordt daar eens mooie remake film van gemaakt?

  0 likes
 6. “The Roman Catholic church is at the bottom.. of the dirt.” – Jordan Maxwell

  0 likes
 7. Zou Niburu ook hol zijn?

  0 likes
 8. Er is inderdaad wat hol, daar ben je die seismische golven echt niet voor nodig…

  0 likes
 9. [quote name=”wolfje”]prachtverhaal: ‘journey to the center’. wanneer wordt daar eens mooie remake film van gemaakt?[/quote]
  Wat ook een heel mooi boek is over de holle aarde:
  Etidorpha (Aphrodite andersom)
  http://digitalseance.files.wordpress.com/2008/04/editorhpa.pdf

  0 likes
 10. Ik volg dit al Een tijd maar wanneer komt nu eindelijk een die vermeende expeditie..
  Ik hoor elk jaar weer nee volgendjaar volgend jaar
  ik weet niet wat ik nu moet geloven het klinkt allemaal logies !!!!!!

  0 likes
 11. De Aarde is toch plat !

  0 likes
 12. [quote name=”hmm”][quote name=”Sander”]Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.[/quote]
  Alsof het zoooooo’n raar idee zou zijn dat planeten misschien ook wel eens hol kunnen zijn.

  Alleen omdat ‘t je door een ‘autoritair’ (vader/moeder/leraar/etc) is verteld dat die niet hol is… is dat een vaststaand feit ofzo? Of ben je zelf al in de kern van onze planeet geweest om vast te stellen dat ‘ie helemaal gevuld is met een gesmolten kern, stenen en zand?[/quote]
  [quote name=”hmm”][quote name=”Sander”]Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.[/quote]
  Alsof het zoooooo’n raar idee zou zijn dat planeten misschien ook wel eens hol kunnen zijn.

  Alleen omdat ‘t je door een ‘autoritair’ (vader/moeder/leraar/etc) is verteld dat die niet hol is… is dat een vaststaand feit ofzo? Of ben je zelf al in de kern van onze planeet geweest om vast te stellen dat ‘ie helemaal gevuld is met een gesmolten kern, stenen en zand?[/quote]

  Ik ben er niet geweest, evenmin als dat de mensen die beweren dat planeten hol zijn er geweest zijn. Maar juist dat is waarom ik er geen uitspraak over doe (behalve meningen)

  @Nexus
  ”, zoals alles hol is, zelfs een atoom is hol.”

  Tenzij je definitie van ”alles” zich beperkt tot (vreemd genoeg) alleen de onderwerpen die jou het beste uitkomen moet ik je teleurstellen. Tenzij je uiteraard zoals gezegd heel specifiek je theorie toepast, en simpelweg resultaten die anders suggereren weg laat uit je theorie.
  Kortom: Wat bedoel je met ”alles”?

  0 likes
 13. Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.

  0 likes
 14. Weet zo wel wat pockets met Lava te vinden hoor, Yellowstone Park USA schijnt toch een erg leuke te zitten.

  0 likes
 15. Om dit als wetenschapper te lezen is werkelijk waar lachwekkend. Mensen denk even aan seismische activiteit, het principe van het ontstaan van sterren en planeten.

  0 likes
 16. [quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]

  Gravitatie buddy.

  0 likes
 17. [quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Daarentegen is er ook zwaartekracht die juist alles weer naar binnen trekt.

  0 likes
 18. ipv dat ze zitten te strijden wel of niet hol, dat ze een officiële expeditie organiseren naar de polen om die zogezegde ingangen dan te zoeken hé.

  maar een holle aarde, misschien is er wel een holte ergens in het midden maar toch niet zo groot dat er een hele wereld in schuil kan gaan mét een zon op de koop toe??
  hoe gek kan het nog worden misschien??

  0 likes
 19. Wie heeft ooit beweerd dat de aarde massief is???

  0 likes
 20. in de bijbel wordt al aangegeven dat er onder de aarde en zee iets is (zie 2e gebod van de 10 geboden, OUDE STATENVERTALING)volgens de bijbel bevindt de hel zich in de aarde, ook de schoot van Abraham(paradijs) bevindt zich daar, dit paradijs is echter nu leeg, aangezien Jezus de bewoners (zielen) van dit paradijs heeft meegenomen toen Hij ter hemel voer.
  Onze wetenschap doet God lachen want we zitten er op natuurkundig gebied compleet naast, wetenschap zal altijd een “gok” blijven daar hun uitgangspunt van al hun THEORIEEN een verkeerd startpunt hebben

  0 likes
 21. [quote name=”Doom”]De Aarde is toch plat ![/quote]
  Als een dubbeltje

  0 likes
 22. [quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Totdat alles tot rust is gekomen. Dan flikkert de boel weer naar beneden en draait de trommel nog enkele malen langzaam om (zoals de aarde ook draait) dan wordt het 1 grote gevulde ruimte. Tadaaaa

  0 likes
 23. [quote name=”arie”]in de bijbel wordt al aangegeven dat er onder de aarde en zee iets is (zie 2e gebod van de 10 geboden, OUDE STATENVERTALING)volgens de bijbel bevindt de hel zich in de aarde, ook de schoot van Abraham(paradijs) bevindt zich daar, dit paradijs is echter nu leeg, aangezien Jezus de bewoners (zielen) van dit paradijs heeft meegenomen toen Hij ter hemel voer.
  Onze wetenschap doet God lachen want we zitten er op natuurkundig gebied compleet naast, wetenschap zal altijd een “gok” blijven daar hun uitgangspunt van al hun THEORIEEN een verkeerd startpunt hebben[/quote]
  Ik moet altijd een beetje lachen om mensen die menen te kunnen spreken voor god. Wat god ergens van vindt, waar god om moet lachen etc. Terwijl iedereen die zich er echt in heeft verdiept natuurlijk al lang weet dat god helemaal niet bestaat.

  0 likes
 24. [quote name=”redice”]ipv dat ze zitten te strijden wel of niet hol, dat ze een officiële expeditie organiseren naar de polen om die zogezegde ingangen dan te zoeken hé.

  maar een holle aarde, misschien is er wel een holte ergens in het midden maar toch niet zo groot dat er een hele wereld in schuil kan gaan mét een zon op de koop toe??
  hoe gek kan het nog worden misschien??[/quote]
  Wat dacht je van een doorsnede van 17.900 Mijl.Waarom een expeditie.Aria 51 is gebouwd op een opening naar de hollow earth.(Inmiddels hermetisch afgesloten door de agarthanen_. en dat vanwege de dagboeken van admiraal byrd.Laat de regeringen maar met de waarheid komen.Maar ja dan heb je de de massa ineens wakker en dat willen ze absoluut voorkomen.Gelukkig staat in de linker collom hier een link naar hollowearth network.com.Misschien dat et dan ogen open gaan?monden van verbazing zeker.

  0 likes
 25. Wesley

  toch raar he, ik geloofde nooit in God, tot ik mij er in ging verdiepen en toen kwam ik er achter dat Hij bestaat, wist je trouwens dat ik gewoon uit de bijbel citeerde, want daar staat namelijk dat Hij om onze “wijsheid”lacht, b.t.w. kun je mij even de formule geven die de zwaartekracht bewijst en dan bedoel ik niet de THEORETISCHE formule maar het echte bewijs van de zwaartekracht, als je die voor me hebt, dan ga ik die claimen en delen we samen de ontdekking en de opbrengst van dit fenomeen, ik garandeer je we worden beiden schatrijk.

  0 likes
 26. [quote name=”pietje bell”][quote name=”redice”]ipv dat ze zitten te strijden wel of niet hol, dat ze een officiële expeditie organiseren naar de polen om die zogezegde ingangen dan te zoeken hé.

  maar een holle aarde, misschien is er wel een holte ergens in het midden maar toch niet zo groot dat er een hele wereld in schuil kan gaan mét een zon op de koop toe??
  hoe gek kan het nog worden misschien??[/quote]
  Wat dacht je van een doorsnede van 17.900 Mijl.Waarom een expeditie.Aria 51 is gebouwd op een opening naar de hollow earth.(Inmiddels hermetisch afgesloten door de agarthanen_. en dat vanwege de dagboeken van admiraal byrd.Laat de regeringen maar met de waarheid komen.Maar ja dan heb je de de massa ineens wakker en dat willen ze absoluut voorkomen.Gelukkig staat in de linker collom hier een link naar hollowearth network.com.Misschien dat et dan ogen open gaan?monden van verbazing zeker.[/quote]

  hoe komt het dan dat in de goudmijnen in Afrika die maar een paar kilometers diep gaan het al onhoudbaar is door de warmte???
  enne area 51 op ingang gebouwd? bent u er al geweest misschien? zien is geloven!

  0 likes
 27. [quote name=”Wesley”][quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Daarentegen is er ook zwaartekracht die juist alles weer naar binnen trekt.[/quote]

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de aantrekkingskracht niet in de kern zit maar in de korst zodat alles aan de binnenkant naar onze onderkant wordt aangetrokken en wij aan de buitenkant tegen de buitenkant van de aardkorst , The man down-under krijgt dan een hele andere betekenis

  0 likes
 28. [quote name=”pietje bell”][quote name=”redice”]ipv dat ze zitten te strijden wel of niet hol, dat ze een officiële expeditie organiseren naar de polen om die zogezegde ingangen dan te zoeken hé.

  maar een holle aarde, misschien is er wel een holte ergens in het midden maar toch niet zo groot dat er een hele wereld in schuil kan gaan mét een zon op de koop toe??
  hoe gek kan het nog worden misschien??[/quote]
  Wat dacht je van een doorsnede van 17.900 Mijl.Waarom een expeditie.Aria 51 is gebouwd op een opening naar de hollow earth.(Inmiddels hermetisch afgesloten door de agarthanen_. en dat vanwege de dagboeken van admiraal byrd.Laat de regeringen maar met de waarheid komen.Maar ja dan heb je de de massa ineens wakker en dat willen ze absoluut voorkomen.Gelukkig staat in de linker collom hier een link naar hollowearth network.com.Misschien dat et dan ogen open gaan?monden van verbazing zeker.[/quote]

  Kom jij aub éérst met het bewijs, tastbaar bewijs graag, dat de aarde hol. Ga naar de ingang, ga erdoorheen, neem fotos en kom terug. Plemp deze fotos daarna online, en laat dán de regeringen bewijzen dat het niet zo is.
  En aub: gebruik eens leestekens. Na een punt of een komma hoort een spatie. Dat leest een stuk makkelijker weg, of is dat niet 5D genoeg!?

  0 likes
 29. [quote name=”R.A.F”][quote name=”Wesley”][quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Daarentegen is er ook zwaartekracht die juist alles weer naar binnen trekt.[/quote]

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de aantrekkingskracht niet in de kern zit maar in de korst zodat alles aan de binnenkant naar onze onderkant wordt aangetrokken en wij aan de buitenkant tegen de buitenkant van de aardkorst , The man down-under krijgt dan een hele andere betekenis[/quote]Het kenmerk van zwaartekracht is dat dat juist niet kan. Zwaartekracht vangt altijd aan in het zwaartepunt. En bij een min of meer homogeen bolvormig object (zoals een planeet) is dat altijd in het centrum.

  0 likes
 30. [quote name=”arie”]Wesley

  toch raar he, ik geloofde nooit in God, tot ik mij er in ging verdiepen en toen kwam ik er achter dat Hij bestaat, wist je trouwens dat ik gewoon uit de bijbel citeerde, want daar staat namelijk dat Hij om onze “wijsheid”lacht, b.t.w. kun je mij even de formule geven die de zwaartekracht bewijst en dan bedoel ik niet de THEORETISCHE formule maar het echte bewijs van de zwaartekracht, als je die voor me hebt, dan ga ik die claimen en delen we samen de ontdekking en de opbrengst van dit fenomeen, ik garandeer je we worden beiden schatrijk.[/quote]
  Ik vrees dat je er niet rijk van zult worden. Het beste bewijs voor het bestaan van zwaartekracht is dat je altijd omlaag valt en nooit omhoog.

  Of wil je nu echt serieus de zwaartekracht ter discussie stellen?

  0 likes
 31. Ik krijg altijd een beetje jeuk, wanneer mensen met god en de bijbel aan komen zetten. Kijk eens om je heen. God bestaat (helaas|) niet.

  0 likes
 32. [quote name=”MK”][quote name=”pietje bell”][quote name=”redice”]ipv dat ze zitten te strijden wel of niet hol, dat ze een officiële expeditie organiseren naar de polen om die zogezegde ingangen dan te zoeken hé.

  maar een holle aarde, misschien is er wel een holte ergens in het midden maar toch niet zo groot dat er een hele wereld in schuil kan gaan mét een zon op de koop toe??
  hoe gek kan het nog worden misschien??[/quote]
  Wat dacht je van een doorsnede van 17.900 Mijl.Waarom een expeditie.Aria 51 is gebouwd op een opening naar de hollow earth.(Inmiddels hermetisch afgesloten door de agarthanen). en dat vanwege de dagboeken van admiraal byrd.Laat de regeringen maar met de waarheid komen.Maar ja dan heb je de de massa ineens wakker en dat willen ze absoluut voorkomen.Gelukkig staat in de linker collom hier een link naar hollowearth network.com.Misschien dat er dan ogen open gaan?monden van verbazing zeker.[/quote]

  Kom jij aub éérst met het bewijs, tastbaar bewijs graag, dat de aarde hol. Ga naar de ingang, ga erdoorheen, neem fotos en kom terug. Plemp deze fotos daarna online, en laat dán de regeringen bewijzen dat het niet zo is.
  En aub: gebruik eens leestekens. Na een punt of een komma hoort een spatie. Dat leest een stuk makkelijker weg, of is dat niet 5D genoeg!?[/quote]
  Nee maar wel Telepathie,se gedachten overdracht.Taal is uitgevonden om mensen tegen elkaar op te zetten. En het houd je ver van de waarheid vandaan. Het resultaat zie je dagelijks om je heen.Maar zoals je hier stelt, regeringen liegen niet? Maar houden de waarheid voor de massa verborgen.Of is dat hetzelfde.

  0 likes
 33. Je gaat wederom niet in op een vraag die wordt gesteld PB.je hebt het hier over een doorsnee van meer als 30 000 kilometer, ik ga elk jaar naar Mojave dessert in de VS, de hele VS heeft die doorsnee nog niet. En zeker niet het gebied waar Area 51 ligt. Taal is denk ik het hetgeen wat de mensheid tot dusver het verste heeft gebracht, dat er mensen zijn die door de taal te draaien of voor eigen gebruik te misbruiken, wil niet zeggen dat het slecht is.
  Het probleem met telepatisch is lijkt mij op dit moment dat te weinig mensen het nog spreken hehehe

  0 likes
 34. [quote name=”Wesley”][quote name=”R.A.F”][quote name=”Wesley”][quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Daarentegen is er ook zwaartekracht die juist alles weer naar binnen trekt.[/quote]

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de aantrekkingskracht niet in de kern zit maar in de korst zodat alles aan de binnenkant naar onze onderkant wordt aangetrokken en wij aan de buitenkant tegen de buitenkant van de aardkorst , The man down-under krijgt dan een hele andere betekenis[/quote]Het kenmerk van zwaartekracht is dat dat juist niet kan. Zwaartekracht vangt altijd aan in het zwaartepunt. En bij een min of meer homogeen bolvormig object (zoals een planeet) is dat altijd in het centrum.[/quote]

  Misschien moeten we eens anders denken , de natuurwet heeft zoveel verassingen voor ons . Een magneet werkt ook aan twee kanten , als de aardkorst magnetisch is en de aarde hol dan trekt het aan twee kanten .
  Wie weet is het heelal ook wel een bol ???

  0 likes
 35. [quote name=”R.A.F”]
  Misschien moeten we eens anders denken , de natuurwet heeft zoveel verassingen voor ons . [/quote]

  Noem eens zo’n verrassing? Ik heb denk ik wat gemist…

  0 likes
 36. [quote name=”050 Grunn”]Je gaat wederom niet in op een vraag die wordt gesteld PB.je hebt het hier over een doorsnee van meer als 30 000 kilometer, ik ga elk jaar naar Mojave dessert in de VS, de hele VS heeft die doorsnee nog niet. En zeker niet het gebied waar Area 51 ligt. Taal is denk ik het hetgeen wat de mensheid tot dusver het verste heeft gebracht, dat er mensen zijn die door de taal te draaien of voor eigen gebruik te misbruiken, wil niet zeggen dat het slecht is.
  Het probleem met telepatisch is lijkt mij op dit moment dat te weinig mensen het nog spreken hehehe[/quote]
  Ten eerste bedoel ik noord naar zuidpool dus over de gehele as van de planeet.Met een voor ons niet toegankelijke vortex bij allebei de poolen, 2 telepathie is gedachten overbrenging.En liegen of onzin overbrengen lukt dus niet meer.Dus kan alleen de waarheid bestaan.

  0 likes
 37. [quote name=”R.A.F”][quote name=”Wesley”][quote name=”R.A.F”][quote name=”Wesley”][quote name=”StefanZ”]Dat een planeet hol is, is echt niet zo’n rare gedachte. Planeten bestonden in het begin uit vloeibaar gesteenten. Wanneer een vloeibare bol ronddraait, krijg je middelpuntvliedende krachten (net als de was in een wasmachine (centrifuge). Daar zit alle materie ook aan de buitenkant, en is de binnenkant als het ware hol.[/quote]
  Daarentegen is er ook zwaartekracht die juist alles weer naar binnen trekt.[/quote]

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de aantrekkingskracht niet in de kern zit maar in de korst zodat alles aan de binnenkant naar onze onderkant wordt aangetrokken en wij aan de buitenkant tegen de buitenkant van de aardkorst , The man down-under krijgt dan een hele andere betekenis[/quote]Het kenmerk van zwaartekracht is dat dat juist niet kan. Zwaartekracht vangt altijd aan in het zwaartepunt. En bij een min of meer homogeen bolvormig object (zoals een planeet) is dat altijd in het centrum.[/quote]

  Misschien moeten we eens anders denken , de natuurwet heeft zoveel verassingen voor ons . Een magneet werkt ook aan twee kanten , als de aardkorst magnetisch is en de aarde hol dan trekt het aan twee kanten .
  Wie weet is het heelal ook wel een bol ???[/quote]
  Tja, als je al niet eens de basisbeginselen begrijpt van de natuurkunde is deze discussie zinloos.

  Misschien krijgen we morgen wel allemaal vleugels en veranderen we in kippen. Iedereen kan zomaar uit de losse pols van alles veronderstellen.

  0 likes
 38. Ehm, er zíjn pockets met lava, zgh. magma chambers.

  De aarde is niet hol, en verrassing, er zit ook geen lava in de binnenste kern. Die is namelijk vast/massief.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Deze man spioneerde jarenlang voor de overheid. Maar niet op de manier waarop je zou denken

Iets als ADHD bestaat ook helemaal niet. Rapper Lange Frans legt in deze podcast uit hoe we geprogrammeerd worden in de Matrix

De meeste mensen doen helemaal niks. Ze ...

En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

En toen viel het VN-klimaatpanel IPCC eindelijk keihard door de mand. Dit is er aan de hand

Het VN-klimaatpanel IPCC is eindelijk door de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.