Het Complot

‘Seismische golven tonen aan dat planeten hol zijn’ (video)

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beroemde Britse astronoom Sir Edmund Halley suggereerde dat de aarde hol is. Later kreeg hij bijval van de wiskundige Leonhard Euler en natuurkundige Sir John Leslie.

De klassieker ‘Journey to the Center of the Earth’ van Jules Verne is gebaseerd op de ideeën van Leslie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wetenschappers zeggen dat de kern van de aarde grotendeels uit nikkelijzer bestaat. Zit de wetenschap ernaast? Jan Lamprecht analyseerde een groot aantal wetenschappelijke studies uit vooraanstaande tijdschriften over de mogelijkheid van holle planeten. Hij interviewde topwetenschappers op het gebied van seismologie en astronomie.

Zijn de planeten Mercurius, Venus en de aarde hol van binnen? Leven we in een zonnestelsel met holle planeten? Is alles wat je hebt geleerd onjuist?

Jan Lamprecht is geboren in Zimbabwe en werkte 19 jaar als computerprogrammeur. Al op jonge leeftijd kreeg hij interesse in ongebruikelijke onderwerpen. Zijn boek ‘Hollow Planets’ werd in 1999 gepubliceerd.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
10 jaren geleden

Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.

hmm
hmm
10 jaren geleden

[quote name=”Sander”]Kunnen die seismische golven niet op de hersens van de desbetreffende personen gericht worden? Ik word toch wel benieuwd hoe het daarmee zit.[/quote]
Alsof het zoooooo’n raar idee zou zijn dat planeten misschien ook wel eens hol kunnen zijn.

Alleen omdat ’t je door een ‘autoritair’ (vader/moeder/leraar/etc) is verteld dat die niet hol is… is dat een vaststaand feit ofzo? Of ben je zelf al in de kern van onze planeet geweest om vast te stellen dat ‘ie helemaal gevuld is met een gesmolten kern, stenen en zand?

Nexus
Nexus
10 jaren geleden

Da’s makkelijk scoren Sander. Was dat alles of heb je ook echt wat te melden.

Lamprecht heeft gelijk. Dat de kern van de Aarde hol is is niets meer dan een aanname die zo vaak verteld is dat mensen het als waarheid gaan zien. Er zijn momenteel echter veel meer factoren die wijzen naar holle planeten dan naar massieve planeten. Hoe vaak hebben ze de maan al gebombardeerd om te luisteren naar het geluid ervan. Een rinkelend hol geluid geeft het.

Als wij verder gaan kijken naar onze grondstoffen, hoe manifesteren die zich in de Aarde? Olie zit in pockets, kolen zit in lagen ( brede pockets ) w water en gas zit ook in pockets, maar lava, dat komt uit de kern? Waarom kan lava niet ook in pockets zitten, net als alle andere zaken. Ook dat hebben ze nog nooit uitgezocht.
Feitelijk weet de wetenschap nog maar heel weinig over onze mooie planeet, ze roepen een hoop maar zijn ook voortdurend bezig zichzelf te corrigeren.

In mijn optiek is de Aarde ook hol, zoals alles hol is, zelfs een atoom is hol.

Groet,

Nexus

science friction
science friction
10 jaren geleden

De wetenschap zit er wel vaker naast. Zelfs de theorie van het uitdijende heelal ligt onder vuur omdat dan ook op micro niveau de materie zich zou moeten uitdijen. Laat nu zijn vastgesteld dat dit helemaal niet het geval is. Het is bijna angstaanjagend hoe steeds vaker blijkt dat zogenaamde wetenschap op drijfzand theorien is gebaseerd. En dat geldt op alle fronten. Van natuurkunde tot economie. Om over de bewezen fraudeurs nog maar te zwijgen.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x