Buitenland

Nieuw-Zeeland voert gedeeltelijke vaccinatieplicht in: ‘Doodeng’

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw-Zeeland heeft grenspersoneel tot het einde van de maand gegeven om zich te laten inenten tegen corona. Daarbij gaat het vooral om mensen die werkzaam zijn op vliegvelden en in havens. Weigeraars riskeren overgeplaatst te worden, aldus premier Jacinda Ardern.

Het land heeft de grenzen gesloten voor veel reizigers. Wie naar Nieuw-Zeeland wil, moet eerst een negatieve coronatest laten zien en vervolgens in quarantaine.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We willen dat iedereen op onze frontlinie gevaccineerd is,” zei Ardern. Daaronder vallen ook beveiligers, zorgmedewerkers en hotelpersoneel. Nieuw-Zeeland vaccineert al enkele maanden met het Pfizer-vaccin.

Ardern implementeert hiermee eigenlijk het ‘geen prik, geen geld’-beleid. Ze maakt zich niet populair. “Deze heks is zo gevaarlijk,” schrijft ondernemer Jorn Luka in een reactie op Twitter.

“In Nieuw-Zeeland wordt het werkelijkheid: de staat die je rechten inperkt als je na afweging hebt besloten je níét te willen laten vaccineren. Dit is niet alleen doodeng, maar druist direct in tegen de bescherming van lichamelijke integriteit, een fundamenteel grondrecht,” schrijft jurist Raisa Blommestijn.

4.9 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
3 jaren geleden

En dat met een prik in de testface. Dat mens behoort ook tot de nieuwe Mengele.

Hans (New Zealand)
Hans (New Zealand)
3 jaren geleden

Laat de Nederlandse media de Nedrelanders angst aan jagen en stoppen met die onzin verhalen. Jullie hebben open grenzen dus
“kom maar binnen besmet of onbesmet” . We kregen hier uit India besmetten gasten en het is logisch dat de mensen van de grensbewaking immuun moeten zijn voor de virus. Europa kan dat niet. Jullie moeten eens ophouden met de boel verdraaien en opblazen zoals ik gewend ben te zien op NPO.

Hans (New Zealand)
Hans (New Zealand)
3 jaren geleden

O ja dit nog. We zijn pas enkele WEKEN geleden met vacineren begonnen en jullie schrijven enkele maanden. Dit is een promotion voor de Nederlanders om ze te stimuleren om te vaccineren. Wat een zooitje. Zoek eerst een reliable regering. Hier worden we dagelijks op de hoogte gehouden. Ik weer naar NL….aan me nooit niet.

Hans
Hans
3 jaren geleden

Wat wil je anders met zo’n nutteloze linkse rat

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x