Homepagina » Wetenschap » Baanbrekende ontdekking dwingt tot geheel nieuwe kijk op autisme, Alzheimer en MS
Baanbrekende ontdekking dwingt tot geheel nieuwe kijk op autisme, Alzheimer en MS

Baanbrekende ontdekking dwingt tot geheel nieuwe kijk op autisme, Alzheimer en MS

Baanbrekend onderzoek werpt de vastgeroeste gedachte dat er geen rechtstreekse link bestaat tussen de hersenen en het immuunsysteem overboord. De ontdekking heeft een verstrekkende invloed op het onderzoek naar een groot aantal neurologische ziektes. Er zal op een volstrekt andere manier moeten worden gekeken naar aandoeningen als autisme, Alzheimer en multiple sclerose (MS).

“De ontdekking verandert de manier waarop we de neuro-immuunreactie waarnemen. We hebben het altijd gezien als iets esoterisch dat je niet kunt bestuderen, maar nu kunnen we eindelijk de juiste vragen stellen,” zei professor Jonathan Kipnis van de Universiteit van Virginia (UVA).

De wetenschappers van de UVA zijn verbaasd dat de missing link tussen het immuunsysteem en het brein niet eerder werd ontdekt, vooral omdat ons lymfestelsel al zo gedetailleerd in kaart is gebracht. De ontdekking opent de deur naar betere behandelingen voor een groot aantal neurologische aandoeningen.

De ontbrekende schakel bestaat uit lymfevaten die ontzettend goed verstopt zitten en die een zeer grote invloed op bijvoorbeeld Alzheimer en autisme hebben. Bij Alzheimer ontstaan eiwitophopingen in het brein. Volgens Kipnis is het goed mogelijk dat die ophopingen niet goed worden verwijderd door de lymfevaten.

“We moeten onze kennis over een groot aantal neurologische ziektes dringend herzien,” zei hij. Het onderzoek is gepubliceerd in tijdschrift Nature.

[DeMorgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oeboema
Oeboema
6 jaren geleden

De kop van deze post is nogal een boude conclusie.

De eerste zin klopt sowieso niet. De site schrijft: “”de vastgeroeste gedachte dat er geen rechtstreekse link bestaat tussen de hersenen en het immuunsysteem”.
De samenvatting van het artikel in Nature zegt echter: “it is now accepted that the central nervous system undergoes constant immune surveillance that takes place within the meningeal compartment”.
Dit is dus 180 graden verschillend van wat de kop beweert.

Wat nieuw en belangrijk is, dat is dat de onderzoekers hebben gevonden via welke kanaaltjes afweercellen het centrale zenuwstelsel bereiken. Dat kan inderdaad de poort openen voor succesvolle behandeling van een aantal ziektes. Maar of Alzheimer en autisme ook tot die ziektes behoren, dat moet nog blijken. De oorzaak van die ziektes nog niet helemaal opgehelderd, en van autisme bestaan meerdere vormen.

Misschien kun je deze ziektes straks succesvol behandelen, mede dankzij deze ontdekking, door middel van nieuw ontwikkelde vaccinaties. Dat zou pas ironisch zijn.

Ben wel blij dat deze site weer enig vertrouwen heeft in de reguliere wetenschap. Dat is voor mij de grote opsteker van deze post.

Zatapa
Zatapa
6 jaren geleden

Dit is precies mijn punt – het immuunsysteem van baby’s krijgt een enorme optater van al die vaccins in t eerste levensjaar en dit heeft dus een directe uitwerking op het zenuwstelsel. Maar zelfs bij tieners blijkt dat Gardasil voor enorme problemen kan zorgen. Aangezien de gehele farmaceutische industrie nog bijna geen enkele ziekte heeft doen genezen, maar slechts gefocust is op symptoombestrijding lijkt me de keuze makkelijk: respecteer je lichaam als de tempel van je ziel en zorg er goed voor.

x

Check Also

de jonge

Hugo de Jonge voor de rechter na vaccinatieschade kinderen

De afgelopen maanden heeft Stichting Wij de ...

pro

Professor Amsterdam UMC spreekt zich uit: ‘Ik kan niet meedoen aan een systeem dat leidt tot vaccinatiedwang’

Biomedisch wetenschapper Connie Jimenez heeft besloten dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x