Archeologie

“Sensationele resultaten”: Dit oudste houten standbeeld ter wereld verandert onze kijk op oude beschavingen

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een ‘sensationele’ nieuwe analyse is gebleken dat het Russische houten standbeeld Shigir Idol 11.000 jaar oud is. Het standbeeld, dat bedekt is met cryptische boodschappen, is daarmee veruit het oudste houten beeld ter wereld.

Eerder was het beeld gedateerd op 9500 jaar oud. Duitse wetenschappers hebben echter bepaald dat Shigir Idol nog eens 1500 jaar ouder is. Het Russische standbeeld zou twee keer zo oud zijn als de Egyptische piramides.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We mogen wel zeggen dat de resultaten sensationeel zijn,” vertelde een medewerker van het museum waar het beeld wordt bewaard. Shigir Idol is in 1890 gevonden in het Oeralgebergte.

Om twijfels over de ouderdom van het standbeeld weg te nemen, werd in het Duitse Mannheim een analyse uitgevoerd in één van de meest geavanceerde laboratoria ter wereld. “De resultaten zijn verbluffend, aangezien de monsters dateren uit het begin van het holoceen,” aldus de medewerker. “We zijn ook te weten gekomen dat het beeld is gemaakt van een lariksboom die tenminste 157 jaar oud was.”

Het monument is 2,8 meter hoog, hoewel het oorspronkelijk liefst 5,3 meter hoog was. Een deel van het artefact ging in het Sovjettijdperk verloren, maar er zijn gedetailleerde tekeningen van gemaakt door archeoloog Vladimir Tolmachev.

Professor Mikhail Zhilin zei over het standbeeld: “Dit is een meesterwerk, dat een gigantische emotionele waarde heeft. Het is een uniek beeld. Nergens ter wereld is er ooit iets gevonden wat erop lijkt. Het ornament bevat gecodeerde informatie. Mensen gaven met behulp van Shigir Idol kennis door.”

De makers van het standbeeld, die in harmonie met de wereld leefden, gaven het zeven gezichten, waarvan slechts één driedimensionaal is. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Siberian Times]

4.8 17 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x