Homepagina » Buitenland » Journalist: Poetin schoot Italië als eerste te hulp na de aardbevingen, niet de bureaucratische EU
Journalist: Poetin schoot Italië als eerste te hulp na de aardbevingen, niet de bureaucratische EU

Journalist: Poetin schoot Italië als eerste te hulp na de aardbevingen, niet de bureaucratische EU

Rusland schoot Italië als eerste te hulp na de verwoestende aardbevingen die het land onlangs teisterden. Dat zegt journalist Gian Micalessin van de Italiaanse krant Il Giorno.

In een column haalt hij fel uit naar de bureaucratische Europese Unie, die in zijn ogen niet genoeg doet om Italië te helpen.

Rusland was het eerste land dat ‘praktische hulp’ bood, aldus Micalessin. Afgelopen zomer werd het hart van Italië getroffen door een reeks aardbevingen, waarna 15.000 mensen zonder elektriciteit en drinkwater kwamen te zitten.

Enige

Duizenden huizen werden verwoest en ook raakte de infrastructuur beschadigd, waardoor de hulpverlening moeizaam op gang kwam.

“Enkele weken geleden kondigde Italië aan soldaten naar de grens met Rusland te sturen,” zei de journalist. “Italië ziet Rusland dus als potentiële vijand.”

“Maar de enige die de Italiaanse premier Matteo Renzi na de recente aardbevingen gelijk opbelde en zei dat hij wilde helpen, was de Russische president Vladimir Poetin,” voegde hij toe.

Andere benadering

Rusland bood aan reddingsteams te sturen die getraind zijn om in moeilijk te bereiken gebieden te opereren.

“Onze zogenaamde Europese vrienden kozen voor een hele andere benadering,” zei Micalessin. “Ze zeiden dat we geen geld mochten uitgeven om onze mensen te helpen omdat zij het budget beheren.”

Micalessin merkte op dat de meeste Italianen Rusland zien als een Europees land. “We moeten goede banden onderhouden met Rusland,” zei hij.

De Italiaanse overheid volgt volgens hem braaf de NAVO.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arnold schreef:

  Wie bemoeilijkt de samenwerking met de Russen? Juist ja, de Amerikanen met in hun kielzog Brussel.

  25 likes
 • Wim schreef:

  Rusland moet meer initiatief nemen, dan alleen maar zichzelf te verdedigen tegenover zijn vijanden.

  4 likes
  • Nel Molenbeek schreef:

   @Wim Dat doet hij al maar dat hoor je niet. Paar jaren terug haalde hij uit Turkijen LET OP 50.000 Cristenen op die gevlucht waren uit Syrieen. Puur omdat ze niet geen goede opvang kregen in Turkijen omdat ze Cristenen waren. Toen zei hij tegen de EU; de moslims mogen jullie houden. Nee ik vergis me gene 1 nulletje van die 50.000 Cristenen.

   4 likes
  • weg met ons schreef:

   ….”verdedigen tegenover zijn vijanden”??….. Een vijand zoals jij omschrijft impliceert dat Rusland vijanden zou hebben gemaakt, maar dat is juist andersom, het nazi Westen en de NAVO maakt van Rusland wat het niet is, een vijand, en keert zich als een ongeleid projectiel tegen Rusland en neemt het gehele westerse en Russische volk ongevraagd daarin mee. Het Westen en de NAVO zijn geschiften, smeerlappen en gangsters van de bovenste plank en niet meer dan het verlengstuk van de VS en het gehele militaire industrieel complex geworden. Rusland wil juist vriendschappelijke samenwerking tegen het geesteszieke VS monster wat wereldwijd landen en mensen kapot maakt en leeg rooft. De VS machtsgeile elite is te ziek voor woorden!!…

   4 likes
 • Richard schreef:

  Stoppen met CERN.
  Wie durft?

  11 likes
 • frans schreef:

  Eu is een ziek kindje, dat aan kinderziekten overlijden zal.

  9 likes
 • sara schreef:

  Het grote voordeel van een dictatoriaal land met een dictator is dat zijn wil wet is.
  kuch kuch.
  Het heet zijn praktische kanten beslissingen zijn er zonder overleg door.

  laten we allemaal net zo dom zijn als de amerikanen, en een blonde precedent kiezen.
  met simpele oplossingen.

  Hoe heet hij ook al weer? o ja Wilders

  6 likes
  • Elise49 schreef:

   Als Wilders aan de macht komt, dan is het om strategie. Niet, omdat hij dat zelf wil of gewone mensen dat willen. Het/hij komt dan uit voor de agenda. bv. Als de boel in Europa uit de hand loopt of daarbuiten of men wil vrij reizen beperken, dan moeten de grenzen dicht. Dan kunnen ze Wilders ervoor gebruiken. Dan lijkt het of de meerderheid van de gewone mens er zelf voor gekozen heeft.

   1 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Poetin is zooo sneaky.. Alsof iemand uit je vriendenkring met je vriendin aan papt terwijl je net in een dip in een relatie zit.. Zieltjes/landjes winnen en om de hoek geen zier geven om een volk wat uitgemoord woord omdat ze geen belang in je tactisch plan hebben.. Het lijkt oliegeil Amerika wel…
  We zitten vast in een chaotisch slecht opgezet europa, we zitten vast aan de nukken van een onstabiel figuur wat Amerika zou moeten lijden.. en de sluwe vos neemt langzaam het strategobord over..
  Het worden spannende jaren…

  3 likes
  • weg met ons schreef:

   Poetin sneaky? Iemand die zijn praktische hulp aanbiedt is sneaky?…Het is meer dan beschamend dat het überhaupt nodig lijkt te zijn. Tip; laat je kritische denkvermogen nog eens onder de loep nemen, misschien vinden ze de oorzaak van deze idiote stelling in je door de VS/EU pseudo joden gebrainwashte linkse hoofd. En Amerika moet lijden onder een onstabiel figuur? Het land is door Bush in acht jaren tijd compleet op de kop gezet en het antwoord daarop kwam van éne moslim Obama en bleek ook acht jaren lang een losse flodder, behalve bij het verder uitbreiden van de oorlog in het MO, wie gaf dit stuk onmens uiteindelijk het recht om al-Qadhafi om te brengen en in Libië onschuldigen te vermoorden of om te bepalen dat ook Syrië aangevallen dient te worden met proxy huurlegers betaald door rijke oliestaten en de VS, waar wederom onschuldigen zijn vermoord en Assad als een onmens wordt weggezet.

   3 likes
  • Cas schreef:

   En dat doet hij op een democratische manier , en daar is niks verkeerds aan. Als we nu Clinton hadden gehad zaten we in een zeer waarschijnlijk binnenkort op de rand van een derde wereld oorlog .

   0 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Ik zie hier mensen met enorme oogkleppen die graag alleen zien wat ze willen zien.. Poetin doet niets voor niets.
  De eu en vs zijn alles behalve onschuldig maar poetin is zijn imperium aan het vergroten terwijl zijn eigen bevolking gebukt gaat onder armoede…

  De wereld is niet zwart-wit en goed tegen fout… alles is grijs.. maar poetin, evenals trump is een gevaar voor ons allemaal!

  2 likes
 • Cornelianus schreef:

  Veel mensen waaronder ook ( Robbensom) denk ik zijn zonder dat ze het weten behoorlijk gebrainwashed door de VS en EU propaganda machine . Poetin doet het zelfde als de VS alleen minder sneaky de VS spant de EU en de rest van de wereld voor hun karretje en blijven zelf de brave borst uithangen onder het mom van vrijheid en democratie mag ik je herinneren Vincent dat het de VS is die de is en de rebellen in Sirië steunen en eigenlijk het hele midden oosten Destabiliseren .Voor wat betreft volgens jou onstabiel figuur wat America gaat leiden , Dat weet jij niet dat moet eerst nog bewezen worden ik Persoonlijk heb er wel vertrouwen in zeker als je terug kijkt wat Obama er nu van gebakken heeft , is dat dan zo goed ?

  1 likes
 • Quasimodo schreef:

  Was het een oprechte hulpaanbod of een stoot onder de gordel? Zoiets van: jullie hebben jullie soldaten aan onze grens zitten, ik kan ook een paar van ons naar jullie land sturen. Met edelere motieven.

  1 likes
 • wolfjemidas schreef:

  niet te geloven. Er wordt iets positiefs over Poetin gezegd in een artikel dat verder niets met poetin/rusland te maken heeft en direct duiken er legio mensen op om vooral te verkondigen dat poetin slecht is.
  @vincent robbesom: is zijn imperium aan het vergroten? noemt u 1 voorbeeld naast de krim, waarvan de bevolking zelf om ingrijpen van rusland vroeg en wat de enige doorgang naar de zwarte zee is voor rusland, ook nog gegeven ooit wegens goede betrekkingen. Andersom doet de EU het op een andere manier, namelijk met veel geld zwaaien zonder verder iets te eisen. Dat geldt voor geheel oost-europa. U vindt trump en poetin een gevaar, maar blijkbaar heeft u de oogkleppen op, want het populisme woekert al veel langer in europa, en dat komt omdat de bevolking wordt achtergelaten in de race naar een natiestaat europa. Als u niet kunt inzien dat de EU de grootste vijand van europa is, dan bent u diegene met oogkleppen.
  @sara: u noemt amerikanen dom? Tsja, blijkbaar zult u straks ook merken dat waarschijnlijk 1/3 van nederland dom is en in andere landen ook de dommigheid welig tiert. En dan blijkbaar je niet verder verdiepen in wat er aan ten grondslag ligt dat zo veel mensen dom zijn, maar het gewoon af doen als dom. Vindt je het heel erg als ik dat dom noem?

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  Grote fout ontdekt in coronatest: ‘Steeds meer mensen worden wakker’

  Duizenden mensen zijn mogelijk onnodig in lockdown ...

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  >