Homepagina » Buitenland » Siemens stopt met bouw kerncentrales
loscher139878934793

Siemens stopt met bouw kerncentrales

De Duitse industrieel gigant Siemens zet een streep onder de productie van kerncentrales en legt zich enkel nog toe op thermische centrales. Dat meldt persbureau AFP.

De maatregel is in lijn met de beslissing van de Duitse regering om een einde te maken aan kernenergie, aldus directeur Peter Löscher op zondag.

“We zullen niet langer betrokken zijn bij de bouw of financiering van kerncentrales,” zei Löscher tegenover Der Spiegel. “Dit hoofdstuk is voor ons afgesloten.”

Na de kernramp in Fukushima is in Duitsland een verhit debat ontstaan over de veiligheid van kernenergie. Het land sloot verschillende reactoren en stapt per 2022 geheel uit de kernenergie.

Ook alle activiteiten in kernenergie in het buitenland worden geschrapt. Zo is de lang verwachte joint-venture met het Russische staatsbedrijf Rosatom nu van de baan. Bovendien stapt Siemens uit een samenwerking met het Franse Areva.

Löscher voegde toe dat de beslissing om zich geheel terug te trekken uit de atoomindustrie een reflectie is van het standpunt van de Duitse bevolking en het politiek leiderschap.

Elders in Europa is tegen de plannen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi gestemd om het nucleaire programma van dat land voort te zetten. Het is een afspiegeling van het gevoel van onbehagen bij de bevolking na Fukushima.

In mei adviseerde de Zwitserse regering alle kerncentrales van dat land te sluiten. Onlangs maakte de Japanse minister van Handel en Industrie bekend dat alle kerncentrales van dat land gesloten zullen worden.

Opvallend genoeg volgt Nederland de wereldwijde trend nog niet. Zo zei directeur van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) Maria van der Hoeven dat kernenergie een plaats zal hebben in de toekomst. Van der Hoeven, oud-minister van Economische Zaken, zei: “Er zal in de toekomst ruimte zijn voor kernenergie.”

Bron: PressTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

opvliegers

Last van irritante opvliegers, of andere overgangsklachten?

Als je een vrouw tussen ca. begin ...

soros

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x