Buitenland

Siemens stopt met bouw kerncentrales

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse industrieel gigant Siemens zet een streep onder de productie van kerncentrales en legt zich enkel nog toe op thermische centrales. Dat meldt persbureau AFP.

De maatregel is in lijn met de beslissing van de Duitse regering om een einde te maken aan kernenergie, aldus directeur Peter Löscher op zondag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“We zullen niet langer betrokken zijn bij de bouw of financiering van kerncentrales,” zei Löscher tegenover Der Spiegel. “Dit hoofdstuk is voor ons afgesloten.”

Na de kernramp in Fukushima is in Duitsland een verhit debat ontstaan over de veiligheid van kernenergie. Het land sloot verschillende reactoren en stapt per 2022 geheel uit de kernenergie.

Ook alle activiteiten in kernenergie in het buitenland worden geschrapt. Zo is de lang verwachte joint-venture met het Russische staatsbedrijf Rosatom nu van de baan. Bovendien stapt Siemens uit een samenwerking met het Franse Areva.

Löscher voegde toe dat de beslissing om zich geheel terug te trekken uit de atoomindustrie een reflectie is van het standpunt van de Duitse bevolking en het politiek leiderschap.

Elders in Europa is tegen de plannen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi gestemd om het nucleaire programma van dat land voort te zetten. Het is een afspiegeling van het gevoel van onbehagen bij de bevolking na Fukushima.

In mei adviseerde de Zwitserse regering alle kerncentrales van dat land te sluiten. Onlangs maakte de Japanse minister van Handel en Industrie bekend dat alle kerncentrales van dat land gesloten zullen worden.

Opvallend genoeg volgt Nederland de wereldwijde trend nog niet. Zo zei directeur van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) Maria van der Hoeven dat kernenergie een plaats zal hebben in de toekomst. Van der Hoeven, oud-minister van Economische Zaken, zei: “Er zal in de toekomst ruimte zijn voor kernenergie.”

Bron: PressTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x