Financieel

JPMorgan manipuleert zilverprijs met hulp van officiële instanties

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al vele jaren manipuleert JPMorgan de prijs van diverse grondstoffen, waaronder olie, goud, maar vooral zilver.

De manipulatie van de zilverprijs kwam in 2008 aan het licht tijdens de financiële crash. In minder dan een jaar tijd werd de prijs van het witte edelmetaal meer dan gehalveerd.

Enkele grote zakenbanken in de VS bewogen de prijs van zilver via gigantische short-posities. Ze profiteerden van de koersdaling. Er was heel veel geld mee te verdienen, maar er kleefden ook grote risico’s aan.

Onaantastbaar

Zakenbanken die in het spel verweven zaten waren beruchte namen als Bear Stearns, Lehman Brothers, JPMorgan en Goldman Sachs. Enkele grote namen faalden in dezelfde periode.

De zilvershorts kwamen allemaal in handen van JPMorgan waardoor de zakebank in één klap onaantastbaar werd op de grondstoffenmarkt. De jaren daarop bewoog de zilverprijs van $9 per ounce tot bijna $50 per ounce, de historische recordprijs van zilver. Ondertussen bleef JPMorgan op zijn short-positie zitten.

Working Group on Financial Markets

Een prijsuitbraak van zilver boven $50 zou desastreus zijn voor de zakenbank. JPMorgan dreigde om te vallen en dat wilden de Amerikaanse autoriteiten niet weer laten gebeuren.

Daarop riep JPMorgan de hulp in van de Working Group on Financial Markets, een werkgroep van de Amerikaanse president voor extreme noodgevallen met in de gelederen onder meer de voorzitter van de Federal Reserve, de minister van Financiën, de voorzitter van de financiële toezichthouder SEC en de voorzitter van de toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

In de tussentijd werd de prijs van zilver dit jaar op dezelfde verwoestende manier als in 2008 gebombardeerd van $50 per ounce tot onder $30 per ounce.

Kantelmoment

Ted Butler, een gerespecteerde zilveranalist, heeft jarenlang het voordeel van de twijfel gegund aan de leidinggevende figuren op de zilvermarkt, maar hij heeft er nu genoeg van.

De overduidelijke manipulatie van JPMorgan op de zilvermarkt wordt door de beleidsmakers opzettelijk stilgezwegen. Men kan zich zelfs niet aan de indruk onttrekken dat JPMorgan de goedkeuring heeft van de officiële instanties.

Een belangrijk kantelmoment in de strijd van marktspelers, handelaars en analisten tegen de heersende manipulatie van de zilverprijs? Vroeg of laat komt de echte prijs van zilver bovendrijven.

Bron: Slimbeleggen.net

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andersom
andersom
10 jaren geleden

Deze dames en heren manipulatoren van de grondstofprijzen en voedselprijzen, van het world economic forum en de bilderberggroep, VSA en EU, bepalen achter de muren, wat Extraterrestrials zogezegd te doen en te laten is met medewerking van de democratische verkozen regeringen?

Ab
Ab
10 jaren geleden

Zilver ook al gemanipuleerd :(…
WIst het van geld, olie etc…

Tevens denk ik dat vele wel bewust zijn dat onze producten minder lang mee gaan als vroeger…
Aangezien er door rente altijd groei genereerd moet worden, is het beter om bijv. een washmachine elke 2 jaar te vernieuwen ipv 1 die gewoon 10 jaar mee gaat…

Gelukkig is het aan het veranderen 😀

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x