Homepagina » Natuur en Milieu » Waarom je al die onzinberichten over de alarmerende stijging van de zeespiegel niet moet geloven
Waarom je al die onzinberichten over de alarmerende stijging van de zeespiegel niet moet geloven

Waarom je al die onzinberichten over de alarmerende stijging van de zeespiegel niet moet geloven

Er wordt geknoeid met gegevens over de stijging van de zeespiegel. Waarden waar onder meer de VN zich op baseert, zijn naar boven bijgesteld, zo blijkt uit Australisch onderzoek.

De onderzoekers analyseerden metingen van de zeespiegel op drie plekken in de Indische Oceaan die teruggingen tot de jaren 1800 en kwamen tot de ontdekking dat er geen sprake is van een duidelijke zeespiegelstijging.

Hun studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Earth Systems and Environment, zet vraagtekens bij officiële gegevens over de zeespiegelstijging.

Bevooroordeeld

De aanpassingen zijn gedaan door de Permanent Service for Mean Sea Level (PSMSL), die wordt gefinancierd door de Britse overheid. De politiek dus.

De wetenschappers zeggen dat PSMSL bevooroordeeld is. Door het geknoei met de cijfers lijkt het alsof de zeespiegel alarmerend snel stijgt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Aanpassen

“Als de ruwe data geen alarmerende stijging laten zien en je wilt alarmerend overkomen, dan moet je de ruwe data aanpassen,” zei geoloog Clifford Ollier van de University of Western Australia.

De VN, die zich deels baseert op gegevens van PSMSL, meldde dat de zeespiegel de afgelopen twee eeuwen ongeveer 30 centimeter per eeuw is gestegen.

De organisatie voegde echter toe dat de zeespiegel in sommige delen van de wereld, zoals in Californië, juist daalt.

Twijfels

De onderzoekers hebben zo hun twijfels over de nauwkeurigheid van de schattingen over de zeespiegelstijging.

Ollier is het eens met de VN dat de zeespiegel wereldwijd stijgt, maar denkt dat het veel minder snel gaat en dat het niet te maken heeft met klimaatverandering.

[Fox News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rikk schreef:

  Kom al 10 jaar vrijwel dagelijks even aan strand/Zee in het zuiden van Europa. Er is geen enkele verhoging van de zeepspiegel waarneembaar. Hoe ver had ie inmiddels al gestegen moeten zijn volgens de klimaat klojo´s? En nu ook nog energiebelasting gaan heffen wat totaal onnodig is, zeker als de rente voor de overheid negatief is…..

  Pfff, de domheid neemt hand over hand toe.

  14 likes
 • rob schreef:

  Daarom wil Donald Trump ook uit klimaat akkoord stappen…

  12 likes
 • oeboema schreef:

  Heeft de VN geschreven dat de zeespiegel de afgelopen 2 eeuwen met 60 centimeter is gedaald? Grote flauwekul. Zal wel 60 millimeter zijn, en dat is beslist geen onwaarschijnlijk verhaal. 60 centimeter daarentegen, dat hadden we hier al lang aan den lijve ondervonden, dan hadden we de zeedijken moeten verhogen en het NAP (Nieuw Amsterdams Peil) flink moeten bijstellen. Quod non.
  In Scandinavië stijgt de bodem overigens ook nog steeds. Dat komt doordat de aarde nog steeds terugveert, nadat er tijdens de ijstijd 3 kilometer ijs lag. Maar dat verhaal zal ook wel weer niet kloppen, want toen kon je blijkbaar op de bodem van de Noordzee lopen, en dat is natuurlijk ook een verzinsel van de VN, die al die botten daar vast zelf heeft neergelegd.
  Of ben ik nu te cynisch?

  4 likes
  • oeboema schreef:

   Ik bedoel natuurlijk: “heeft de VN geschreven dat de zeespiegel 60 centimeter is *gestegen* ?”
   En nee, dat heeft de VN nergens beweerd.
   Er zijn wel gebieden waar de bodem daalt, maar dat heeft ofwel met geologische processen te maken, of is het gevolg van inklinking van de aarde vooral bij drassige bodems. Oorzaken zijn: bouw van wolkenkrabbers (Bangkok bijvoorbeeld), oppompen van grondwater (idem) of bemaling van oppervlaktewater (Nederland). Maar dat staat los van zeespiegelstijging.

   2 likes
 • Mike schreef:

  Klimaatverandering gaat niet over weerpatronen, maar over het “klimaat” in de samenleving, met name over de manier waarop de NWO om zal gaan met de burger….

  Het ergste is dat ze niet eens liegen. Ze zeggen het al jaren, wij interpreteren het alleen niet juist. Het heeft allemaal te maken met Agenda 21. Goed dat Trump er niet mee akkoord ging.

  6 likes
 • jeff schreef:

  ja, misschien wordt het land wel lager… het pays bas effect zullen we maar zeggen

  4 likes
 • Jaya schreef:

  Er zijn onderzoekers die zeggen dat Niburi een poolshïft gaat veroorzaken en met als gevolg dat grote stukken land op aarde onder water komt te staan.

  3 likes
 • Ramon schreef:

  De oorzaak van verdwijnende kuststroken…….
  SANDWARS
  https://www.youtube.com/watch?v=CAPfwwb59uY

  2 likes
 • marcelleke schreef:

  Er wordt weer veel “gedacht” vind ik …

  0 likes
 • Ramon schreef:

  Volledige docu Sandwars

  1 likes
 • Jer schreef:

  Wat een grote onzin weer. Als dat zo was, hadden wij allang al onder water gelegen. Net zo goed als alle andere kuststeden overal terwereld

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >