Natuur en Milieu

Waarom je al die onzinberichten over de alarmerende stijging van de zeespiegel niet moet geloven

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt geknoeid met gegevens over de stijging van de zeespiegel. Waarden waar onder meer de VN zich op baseert, zijn naar boven bijgesteld, zo blijkt uit Australisch onderzoek.

De onderzoekers analyseerden metingen van de zeespiegel op drie plekken in de Indische Oceaan die teruggingen tot de jaren 1800 en kwamen tot de ontdekking dat er geen sprake is van een duidelijke zeespiegelstijging.

Hun studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Earth Systems and Environment, zet vraagtekens bij officiële gegevens over de zeespiegelstijging.

Bevooroordeeld

De aanpassingen zijn gedaan door de Permanent Service for Mean Sea Level (PSMSL), die wordt gefinancierd door de Britse overheid. De politiek dus.

De wetenschappers zeggen dat PSMSL bevooroordeeld is. Door het geknoei met de cijfers lijkt het alsof de zeespiegel alarmerend snel stijgt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Aanpassen

“Als de ruwe data geen alarmerende stijging laten zien en je wilt alarmerend overkomen, dan moet je de ruwe data aanpassen,” zei geoloog Clifford Ollier van de University of Western Australia.

De VN, die zich deels baseert op gegevens van PSMSL, meldde dat de zeespiegel de afgelopen twee eeuwen ongeveer 30 centimeter per eeuw is gestegen.

De organisatie voegde echter toe dat de zeespiegel in sommige delen van de wereld, zoals in Californië, juist daalt.

Twijfels

De onderzoekers hebben zo hun twijfels over de nauwkeurigheid van de schattingen over de zeespiegelstijging.

Ollier is het eens met de VN dat de zeespiegel wereldwijd stijgt, maar denkt dat het veel minder snel gaat en dat het niet te maken heeft met klimaatverandering.

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
oeboema
oeboema
4 jaren geleden

Heeft de VN geschreven dat de zeespiegel de afgelopen 2 eeuwen met 60 centimeter is gedaald? Grote flauwekul. Zal wel 60 millimeter zijn, en dat is beslist geen onwaarschijnlijk verhaal. 60 centimeter daarentegen, dat hadden we hier al lang aan den lijve ondervonden, dan hadden we de zeedijken moeten verhogen en het NAP (Nieuw Amsterdams Peil) flink moeten bijstellen. Quod non.
In Scandinavië stijgt de bodem overigens ook nog steeds. Dat komt doordat de aarde nog steeds terugveert, nadat er tijdens de ijstijd 3 kilometer ijs lag. Maar dat verhaal zal ook wel weer niet kloppen, want toen kon je blijkbaar op de bodem van de Noordzee lopen, en dat is natuurlijk ook een verzinsel van de VN, die al die botten daar vast zelf heeft neergelegd.
Of ben ik nu te cynisch?

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
jeff
jeff
4 jaren geleden

ja, misschien wordt het land wel lager… het pays bas effect zullen we maar zeggen

rob
rob
4 jaren geleden

Daarom wil Donald Trump ook uit klimaat akkoord stappen…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x