Buitenland

Hallucinante beelden uit Australië: ‘In rap tempo is hier een burgeroorlog aan het ontstaan’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het blijft onrustig in Australië, met name in en rond Melbourne. Op social media komen talloze filmpjes voorbij waarop te zien is hoe zwaarbewapende politieagenten met rubberen kogels op demonstranten schieten.

De politie gebruikte onder meer traangas en rubberen kogels om betogers weg te jagen bij de Shrine of Remembrance in Melbourne, een oorlogsmonument.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


Het ministerie van Volksgezondheid in Victoria heeft bouwprojecten in de deelstaat twee weken stilgelegd vanwege het ‘grote aantal coronabesmettingen’. Premier Daniel Andrews heeft bovendien aangekondigd dat bouwvakkers zich moeten laten vaccineren voordat ze weer aan de slag mogen.

In Melbourne demonstreren duizenden bouwlieden tegen de vaccinatieplicht, wat op sommige plekken leidt tot aanvaringen met de politie. Woensdag was er een enorme politiemacht op de been in de stad.


“Vrouwen, kinderen en andere demonstranten worden inmiddels beschoten met rubberen kogels bij een bekend oorlogsmonument in Melbourne,” reageert journalist Annelies Strikkers. “In rap tempo is hier een burgeroorlog aan het ontstaan. Al iets vernomen van de NOS, Amnesty of het kabinet?”

“Ik hoor enkel krekels. Waarom is dit de moeite van het vermelden niet waard?” vraagt ze aan de mainstream media.


Zanger Tim Douwsma zegt: “What the hell is going on?!!”

“Dit heeft toch niks meer met een democratische rechtsstaat te maken. Australië is met een vingerknip veranderd in een politiestaat, die de vergelijking met de verschrikkelijkste communistische regimes met glans kan doorstaan. Wat in Australië gebeurt, kan ook zo in Nederland gebeuren,” twittert Percolator.

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
2 jaren geleden

Doet me denken aan de serie La Valla, gezien op Netflix.
Is dit onze toekomst ?

Weetniet
Weetniet
2 jaren geleden

Duurt niet zo lang meer voordat het volk ook naar de wapens grijpt en er van beide kanten met scherp geschoten gaat worden. Allemaal in het kader van de volksopruiming gezondheid.

Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

Australie heeft zo een beetje de laagste besmettingsgraad van de hele wereld, en toch “om de veiligheid en gezondheid van de burgers te beschermen” worden ze nu opgesloten, in elkaar geslagen en met rubberen kogels beschoten.

De wereld is gek geworden!

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Nog even en de rubberekogels worden vervangen door koperenkogels, en dat alleen maar om de pandemie te bestrijden….

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x