Homepagina » Natuur en Milieu » “In 2019 begint een nieuwe ijstijd”
"In 2019 begint een nieuwe ijstijd"

“In 2019 begint een nieuwe ijstijd”

Uit NASA-beelden blijkt dat er afgelopen week geen donkere vlekken op de zon waren. Normaal gesproken wemelt het van de zonnevlekken aan het oppervlak van onze ster.

Voor de vierde keer dit jaar was er sprake van een ‘vlekkeloze’ zon. Dit zou kunnen betekenen dat er een lange koude periode aan zit te komen. Zonnevlekactiviteit is als een pendel, die in een periode van 11 tot 12 jaar heen en weer beweegt, aldus SpaceWeather.

Sneller dan ooit

Experts zeggen dat de zonneactiviteit sneller afneemt dan ooit. De laatste keer dat zonnevlekken zo snel verdwenen was tijdens een lange ijstijd die in de 15e eeuw begon. In die ijstijd, waarin de Theems in Londen bevroor, viel ook het Maunderminimum, een periode waarin buitengewoon weinig zonnevlekken waren te zien.

Aangezien de zonnevlekcyclus in 2019 het laagste punt bereikt, verwachten sommige onderzoekers dat er een nieuwe ijstijd aan zit te komen. Meteoroloog Paul Dorian merkt op dat er in juni ook al twee keer geen zonnevlekken waren te zien.

Nieuwe ijstijd

De komende jaren zullen we volgens hem meer van die dagen zonder zonnevlekken zien. Ook andere experts stellen dat we opnieuw voor het Maunderminimum staan. Dorian ziet in de geschiedenis argumenten om te beweren dat een zwakke zonneactiviteit gedurende een langere periode de temperatuur doet dalen in de troposfeer.

Zijn bevindingen sluiten aan op de resultaten van het onderzoek van professor Valentina Zharkova van de Universiteit van Northumbria. Haar studie waarschuwde in 2012 dat de voorspelde afname van de zonneactiviteit tussen 2020 en 2050 een teken was voor een nieuwe ijstijd.

[Daily Star]


Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

56 reacties

 1. Wat een onzin. Hoe minder zonnevlekken hoe krachtiger de zon. Ik wil trouwens wel eens weten hoe ze in de 14e eeuw het aantal zonnevlekken telden.

  25 likes
  • Sorry Joop, je weet niet waar je het over hebt.
   Zonnevlekken zijn wel degelijk een directe indicator van zonneactiviteit. Google het eens en lees.
   Voorbeeld: https://www.scientias.nl/verdwijnen-de-zonnevlekken-op-de-zon/

   Cyd

   9 likes
   • Ik zeg toch hoe minder zonnevlekken hoe krachtiger de zon. Kun jij niet lezen?

    3 likes
    • Toch is het echt andersom pannenkoek, dus hoe meer vlekken, hoe krachtiger de zon

     8 likes
     • Zelfs Joe Bastardi zegt dit, en die heeft er meer verstand van dan jij. Waarom scheld jij eigenlijk anoniem op andere mensen?

      3 likes
     • Onzin, zelfs Joe Bastardi zegt dit, en die heeft er meer verstand van dan jij. Waarom scheld jij eigenlijk anoniem op andere mensen?

      1 likes
     • Van Joe Bastardi kan ik alleen vinden dat hij opmerkt, dat de kwaliteit van het observeren van de zon sterk is verbeterd in de loop van de laatste 200 jaar. Dit betekent dus dat zelfs de kleinste zonnevlek meegeteld wordt, waar deze blijkbaar 1 of 2 eeuwen geleden niet waarneembaar was, maar ik betwijfel of dat inderdaad het geval is, want de telescopen van 2 en vooral 1 eeuw geleden waren ook geen kleine jongens…

      1 likes
  • Toen der tijd keek men lang in de zon, en na verloop van tijd zag je witte vlekken zo konden ze zien of er vlekken waren.

   Als het zwart voor je ogen werd waren er geen vlekken…

   5 likes
  • Oh en vroeger ging het tellen bijvoorbeeld door een stukje glas met roet van een kaars erop (om het donker te maken) en daar doorheen te kijken. Je creeërt zo een soort lasbril waarmee je naar een fel object als de zon kan kijken en bijvoorbeeld zonnevlekken kan zien, én tellen.

   Met die methode keek ik in de jaren zeventig al naar een zonsverduistering bij gebrek aan beter. Het is maar een voorbeeld want waar een wil is, is een weg.

   4 likes
 2. de financiële ijstijd zal hij bedoelen. Dat zie je aan de vlekken van de Deutsche Bank.

  26 likes
 3. Ben het met zijn laatste woorden eens, wat ze ons ook vertellen hoe belachelijk het ook is men geloofd het.
  NASA Lies About the Sun
  https://www.youtube.com/watch?v=MlfBC4A4Rik

  7 likes
 4. Opwarmen of afkoelen van de aarde maakt de gevestigde orde feitelijk niets uit, zolang ze maar milieubelastingen kunnen roven en onder welke leugenachtige noemer dat gaat zal ze in het geheel worst zijn.

  12 likes
 5. Dus stook veel CO2 zodat we geen kou effecten krijgen. Dat compenseert mooi.
  Logisch toch.

  11 likes
 6. Wetenschappers moet je niet altijd geloven. Een stelling die je op deze site regelmatig tegenkomt.

  3 likes
 7. Nou, dit is dus gelogen.. Als zendamateur houd ik me ook bezig met het aantal zonnevlekken want dit beinvloed de kwaliteit van de banden waarop ik uitzend.
  Afgelopen zondag bijvoorbeeld waren er 63 zonnevlekken… dus hoezo GEEN zonnevlekken ?

  3 likes
 8. Er is geen enkel echt bewijs voor en de natuur regelt zichzelf wel.
  Net als het meeste wat ons verteld wordt is dit zeker een Hoax en luister maar naar de goede vragen waar geen fatsoenlijk antwoord op wordt gegeven in het debat.

  https://www.youtube.com/watch?v=FaQBSlUrWZ8

  6 likes
  • De natuur stoor CO2 uit en neemt het ook weer op. De mens stoot “alleen” maar CO2 uit, en daar gaat het fout. De vraag is alleen of dat “kleine” beetje erbij, alleen de klimaatverandering veroorzaakt, of er aan bijdraagt…

   3 likes
 9. Een reeks te verwachten en natuurrampen de komende jaren , schrik niet zéér betrouwbaar . Of deze met de zon te maken hebben , alles heeft te maken me tde kosmos , nie talleen de zon ook maan en andere planeten beinvloeden de aarde .

  “Door de stijgingen van de jaarlijke gemiddelde temperaturen zal de golfstroom geleidelijk stilvallen en van richting veranderen en veel zoet water komt daarin vrij . Verwoestende droogt zal het zuiden van USA teisteren en overstromingen in China zijn het gevolg . Scandinavië verandert helemaal in een land van ijs . De kustgebieden van Nederland zullen overstromen en verwoest worden door stormen .Dit gebeurt allemaal vanaf 2029 tot 2035.
  Vanaf 2035 komt er ineens een intense afkoeling van de atmosfeer omwille van het ijs van Noord-Amerika en Scandinavië , en daardoor begint opnieuw de golfstroom zijn cyclus aan te trekken , en komt er tijdelijke stabilisatie , meer oogsten enz …

  Het hoogtepunt echter van al deze natuurrampen wordt rond najaar van 2046 . Dan zal er een planetoïde van heel ver naar de aarde toekomen ( is reeds waargenomen ) Echter zal haar baan tussen die van de maan en de aarde lopen ,en doordat het zo dichtbij is zullen grote aarde en zeebevingen plaatsvinden . Delen van Californië , Oost kus van N Amerika , Japan ,China ,England , De Noord en Oostzee en kustgebieden , en middellandse zeegebieden zullen allemaal deels overstromen en door deze bevingen getroffen worden. Ook vulkaanuitbarstingen zullen plaatshebben in Duitsland, in Bohemen en daar vele verwoestingen aanrichten. Vele gebouwen en steden zullen instorten en er zullen miljoenen mensen sterven . Het klimaat zal na deze gebeurtenis meer overhevelen naar een Middellandse zeeklimaat en sneeuw zal hier niet meer voorkomen. , behalve nog in de bergen ; verder zal er ook nieuw continent zal oprijzen on de Atlantische Oceaan . “

  5 likes
 10. Michael: bron graag.

  3 likes
 11. Zijn we gelijk van het CO2 probleem af. Bij extreme koude wordt het gas zwaarder en zal het zich in de aardboden verbergen. Onze Moeder weet heel goed hoe voor haar zelf te zorgen.

  5 likes
 12. Zonnevlekken zijn juist koelere plekken op de zon.

  5 likes
 13. Sjonge jonge, vermoeiend hoor al die ‘doem scenario’s. ?
  We zitten eenmaal midden in een Shift en daar hoort al deze chaos bij, ofwel uitzuivering, het is niet anders en daar moeten wij allemaal doorheen..opweg naar een hogere bewustwording.
  Túúrlijk is deze tijd een geworstel, een méga chaos, oorlogen, geweld, honger etc,etc, maar hier komen wij doorheen mensen, héus!

  Blijf in je hart, dan werk je mee aan een nieuwe toekomst voor ons allemaal en..onze prachtge aarde! ?

  4 likes
 14. Check the facts zou ik zeggen:

  http://arctic-news.blogspot.nl/

  die ijstijd komt er niet dat kan ik je verzereren !!

  3 likes
 15. Kijk hier bij 15:50 en verder op deze link: http://bambuser.com/v/6450203

  Deze spreekbeurt ging door in London begin september, op de London Klimaat Conferentie.

  De rest is te vinden hier:

  For conference information (under updating), visit:
  https://geoethic.com/london-conference-2016/

  The Conference Volume (124 pages) is available on:
  https://www.researchgate.net/publication/306013278

  Klimaat, en onze Zon, hebben veel indruk op onze arde. Het is tijd voor een wetenschappelijks onderzoek ZONDER invloed van een belasting geurig EU en VN!!!

  3 likes
 16. Leuk, het verhaal van de opwarming van de aarde te verbasteren naar een koude golf….lol

  3 likes
 17. Daarmee is de global warming dan ook meteen opgelost. 🙂

  3 likes
 18. Waar gaat men het voedsel dan verbouwen? Gaan de kerncentrales nog werken? Is olie nog te stoken? Gaan de zonnecellen nog goed werken? Bevroren windmolens? Waterkrachtcentrales die het niet meer gaan doen (bevroren water). Gaat de mens in ondergrondse steden leven om aan de bittere kou te ontsnappen? Zullen de satellieten en de ontvangers het allemaal doen? Slechts enkele vragen.

  3 likes
 19. 2019 in juni? op een donderdag? om 12.36.12 uur?

  3 likes
 20. Ik ben blij dat er een ongeschonden, veel grotere natuur is dan de onze en dat ik daar deel van uit maak.

  3 likes
 21. Toch klopt het. Hoe minder zonnevlekken hoe minder activiteit op de zon.
  Het zou maar zo kunnen dat de gemiddelde temperatuur wat naar beneden gaat. Om nu meteen van een ijstijd te spreken is misschien wat voorbarig maar toch.
  Lees dit nog maar eens: https://www.scientias.nl/verdwijnen-de-zonnevlekken-op-de-zon/

  2 likes
 22. Aliens parasiteren op onze zon. Ze zijn juist in ons zonnestelsel gekomen met hun warp-drives en willen een zwart gat maken tussen de aarde en de maan, waardoor aarde en maan opgeslokt worden voordat Trump president wordt.

  2 likes
 23. Dan komt die ijstijd zeker na de passage van Niburu.

  1 likes
 24. Dat geloof ik best dat zal voor 100% gebeuren een nieuwe ijstijd, en GEEN broeikas effect dat kan niet!!! en heb er nog nooit in geloofd allemaal stom geklets en ze papegaaien elkaar allemaal achter na.

  1 likes
 25. uit de bron :

  “In 2017 worden grootschalige stroomstoringen verwacht en dat zij een wereldwijde impact te hebben als gevolg van de activiteit van de zon. In Europa kunnen deze beperkingen enkele dagen duren, in Noord-Amerika en de rest van de wereld veel langer.”

  0 likes
 26. Michael,

  Mijn vermoeden waar je het verhaal over de klimaatverandering vandaan haalt is volgens mij googlen op astronomie en klimaatverandering. Ik kom op deze beredenering omdat de zon centraal staat betreffende de klimaatverandering ook de planeten en de kosmos, oa fotonen.

  0 likes
 27. eigenlijk is het niet eens zo gek, want tijdens de winter schijnt de zon ook veel fveller, God heeft dit zo gemaakt, om vitamine D te geven aan de mensen. aangezien je die keihard nodig hebt, en als het ook nog eens koud is, heb je het harder nodig.

  0 likes
 28. Vol verwachting klopt mijn hart!

  0 likes
 29. slim doch onmachtig

  nou….ik denk dat het best kan gebeuren wij mensen daar draait het tegenwoordig allemaal om en de rest ..dieren planten de lucht die we inademen alles kan stikken …it,s all about the money people en dat voor die korte tijd dat we op deze aarde mogen vertoeven zonde hoor we kunnen toch best wel zonder broodbakmachines waterkokers plastic zakken magnetron enzovoort enzovoort uh de auto daat kunnen veel mensen ook wel zonder toch waarom moet 1 gezin 4 autos hebben?????je kan toch ook fietsen its all about een kleine groep verrijkers dat onze moeder aarde ons eraf wil schudden we zijn ook al met teveel mensen die niks aanbieden aan moedertje aarde Niet meer dan drie kinderen over de hele wereld zou al behoorlijk schelen zeg of niet dan???Waar is de mens in godsnaam mee bezig!!Nou ja ik zeg bekijk het maar ik ben geen twintig meer en hoef ook geen kleinkinderen dus zoek het maar uit mensen ik heb mn best al proberen te doen zonder enig resultaat word alleen maar erger en erger ik gooi alvast de handdoek in de ring en doe niet meer mee met deze razende maatschappij ik ga lekker mn kop in het zand steken en doen alsof er niks aan de hand is net als miljarden andere mensen ga ik me ook geen zorgen meer proberen te maken hallelujah

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

We leven dus nog steeds in een ijstijd. Medeoprichter van Greenpeace onthult in dit filmpje wat ze je niet vertellen over klimaatverandering

Verandering is de enige constante, zei de ...

Superzwaar zwart gat ontdekt dat eigenlijk niet kan bestaan. Astronomen staan voor een raadsel

Reusachtig zwart gat ontdekt dat eigenlijk niet kan bestaan. Astronomen staan voor een raadsel

Chinese astronomen hebben een supermassief zwart gat ontdekt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.