Mens en Dier

Sneer naar Marion Koopmans: ‘Wat doen we met zulke zeer schadelijke virologen?’

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Op social media is een oude tweet van viroloog Marion Koopmans uit 2021 opgediept waarin ze de aanval opent op het Artsen Collectief, een organisatie waar ruim 2700 medische professionals aan verbonden zijn.

“Heel goed: de argumentatie van ‘het bezorgde artsen collectief’ onder de loep,” schreef Koopmans op 7 augustus 2021, waarbij ze verwees naar een artikel op de website van Zorgvisie. “Vraag van mij: wat doet de medische beroepsgroep met collega’s die dergelijke onzorgvuldige en onwetenschappelijke uitlatingen doen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Neuroloog Jan Bonte kaatst de bal terug. “Heel goed: de argumentatie van viroloog Marion Koopmans onder de loep. Wat doen we met virologen die onzorgvuldige en onwetenschappelijke uitspraken doen?” vraagt hij.

Nul wetenschappelijk bewijs

Hij doelt daarbij op uitspraken over het nut van mondkapjes en het adviseren van lockdowns en avondklokken om een pandemie te beteugelen, terwijl hier nul wetenschappelijk bewijs voor bestond.

De neuroloog doelt ook op het aanbevelen van een massaal testbeleid met testen die daarvoor niet geschikt zijn en die geen onderscheid kunnen maken tussen ‘besmet’ of besmettelijk, niet in staat zijn gebleken om de transmissie te beteugelen en enorm veel geld hebben gekost.

Daarnaast wilde de viroloog doen geloven dat de mogelijkheid van een lableak een complottheorie was. Ze durfde dat breed uit te meten tijdens een congres van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, aldus Bonte.

Haar tijd komt ook

Hij beschuldigt Koopmans ervan mee te hebben gewerkt aan pseudowetenschappelijke artikelen die in de lekenpers breed uitgemeten worden door het ‘schoothondje’ Maarten Keulemans als zijnde ‘definitief en onweerlegbaar bewijs’, maar bij nadere beoordeling niets meer zijn dan gebakken lucht en fabeltjes over markten en wasbeerhonden.

Bonte vraagt: “Wat doen we met zulke voor de maatschappij zo ontzettend arrogante, zelfingenomen maar bovenal zeer schadelijke virologen? Iemand een idee?”

De neuroloog krijgt bijval van huisarts Els van Veen. “Na drie jaren mag Marion Koopmans van mij verantwoording af gaan leggen voor alle materiële en immateriële schade die is aangericht door de coronamaatregelen. Er komt nu zoveel waarheid boven in Amerika. Haar tijd komt ook, ook al houden de Nederlandse media zich stil,” reageert Van Veen.

4.8 230 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

stilte voor de (stront)storm

Geen schaap
Geen schaap
10 maanden geleden

De zogenaamde viro loog over alles. In de beklaagdenbank ermee !

Charles Bronson
Charles Bronson
10 maanden geleden

Het grote verschil is natuurlijk dat Marion Koopmans in #Team Overheid/WEF zit en Jan Bonte in #Team Wappies. Jan had gelijk maar Marion kreeg gelijk. Zo rolt de wereld.

Gus
Gus
10 maanden geleden

Aanpakken die dierenarts

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x