Binnenland

Woedende reacties nadat NPO frontale aanval opent op Ongehoord Nederland: ‘Totale waanzin dit’

Help door dit met vrienden op je social media te delen!

De NPO heeft omroep Ongehoord Nederland een derde financiële sanctie opgelegd. Het gaat om een boete van bijna 132.000 euro. ON! vindt de mening van de NPO ‘onterecht en vooringenomen’.

“Het kritisch belichten van de andere zijde, tegen de mainstream in, maakt ON! juist onmisbaar voor de publieke omroep waar alle diverse geluiden gehoord moeten kunnen worden,” schrijft de omroep in een reactie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens ON! meet de NPO ‘met twee maten’ en is de derde boete ‘extra wrang, omdat ook over andere collega-omroepen veel klachten binnenkomen en de NPO jarenlang zwaar grensoverschrijdend gedrag bij hen heeft getolereerd zonder ook maar één cent boeten uit te delen’.

Democratie officieel doodverklaard

De NPO heeft D66-staatssecretaris Gunay Uslu van Media gevraagd om de voorlopige erkenning van de omroep van Arnold Karskens in te trekken.

Volgens de NPO is er ‘geen andere mogelijkheid meer dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend’.

Op social media regent het kritische reacties. “Wederom een keiharde aanval op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Het is duidelijk waar de NPO op uit is: het verbieden van het enige echte oppositiegeluid,” zegt presentatrice van het programma Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn.

“Als de staatssecretaris akkoord gaat met het verzoek van de NPO om de omroeplicentie van Ongehoord Nederland in te trekken, is de democratie in Nederland officieel doodverklaard,” voegt ze toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dictatuur

Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland, vraagt: “Wat bezielt de NPO? Schandalige aanval op de persvrijheid.”

“We leven niet in een democratie. We leven in een dictatuur,” stelt journalist Joost Niemoller.

FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers merkt op: “Dit komt niet als een verrassing. Als je werkelijk een ander, ongehoord geluid laat horen (dus wél voldoet aan die pluriformiteit) dan moet je kop eraf in dit land.”

Gevaarlijke ontwikkeling

“Ik denk dat ik het niet zo’n prettige gedachte vind om in een land te leven waar de overheid de vrije pers probeert uit te schakelen. Waar gaat dit heen?” twittert ondernemer Rutger van den Noort.

PVV-Kamerlid Martin Bosma haalt hard uit: “Totale waanzin dit. Het tegengeluid wordt weer verder ingeperkt. Door de links-activistische staatsomroep. NPO66.”

Journalist Ton F. van Dijk spreekt van een ‘gevaarlijke ontwikkeling’.

4.7 234 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

192 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realist
Realist
11 maanden geleden

Was hier al bang voor toen Arnold de aanval opende op Rutte ….

Dree
Dree
11 maanden geleden

Het is Rutte die hier achter zit.

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
11 maanden geleden

Wat begrijpen al deze mensen niet aan de term ‘STAATSTELEVISIE’? De staat teleporteert hun visie via de staatsomroep de huiskamer in van de mensen. En daar zou het over moeten gaan. Zolang mensen dat niet zien blijven we verloren..

Anne
Anne
11 maanden geleden

SCHANDALIG. Het enige wat ik nog kijk op de Nazi Propaganda Omroep is juist ongehoord Nederland. De NPO moet zich kapot schamen.

Back to top button
192
0
We lezen graag je reactie!x