BinnenlandCorona

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin Kompanje schreven samen een vlijmscherp artikel over de effecten van het coronabeleid. “Juist de mensen die we wilden beschermen, hebben we met dit beleid verzwakt.”

Ze leggen in onderstaande Studio Erasmus Podcast uit waarom de coronamaatregelen veel erger zijn dan de kwaal. “De maatregelen waren draconisch. Ik denk dat de maatregelen zo snel mogelijk moeten worden afgebouwd. We weten allang wat werkt: rigoureus aan je immuunsysteem werken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In hun artikel kijken ze kritisch naar de coronamaatregelen. Kompanje: “Als je zegt dat het schandalig is dat er 15 mensen zijn doodgegaan in Nederland aan corona in de leeftijdscategorie tot 40 jaar, realiseer je dan dat er elk jaar 2700 mensen in dezelfde leeftijdscategorie doodgaan aan verkeersongevallen, aan kanker, aan weet ik wat allemaal. Daar zijn die 15 niet veel van.”

Eén koers

Schippers merkt in een interview met Erasmus Magazine op dat er in het begin nog wel een beetje tegengeluid was, zelfs in de mainstream media. Dat Covid-19 niet veel ernstiger was dan een gemiddelde griepgolf. “Maar dat verstomde al snel. Blijkbaar moest er één koers gevaren worden. De hoofdredacteur van de Volkskrant bevestigde in een radio-interview letterlijk dat sommige informatie niet in de krant terechtkwam.”

Volgens de hoogleraar hebben de media een zeer kwalijke rol gespeeld in dit geheel. Kompanje denkt dat heel veel schade juist is veroorzaakt door de media.

Schippers houdt de mogelijkheid open dat er kwade opzet in het spel is. “Ik kan het niet uitsluiten.”

Bekijk de podcast hieronder:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Casper
Casper
4 jaren geleden

We hebben meer slagkracht als we met z’n allen gewoon in één gaan demonstreren.
Boeren, waar ik sowieso voor ben, kermis families, horeca, maar ook de middenstanders die met de weinige financiële hulp alsnog ten onder gaan. Burgers in het algemeen die door deze casus heen prikken die het fake corona virus is. Een burger tribunaal, en het oprichten van een burger recht-systeem is nodig. Dit politieke systeem faalt aan alle fronten. Een nieuw systeem is nodig om te zorgen dat we als Nederland verder kunnen.
Europa redt zichzelf wel zonder ons. Een nieuw systeem zou voor het grootste gedeelte, niet uit politieke partijen bestaan, maar uit project groepen. Deze groepen krijgen dan van de stemming van burgers een go om een project uit te voeren, met een transparant te volgen budget. Doe je het goed als project groep, dan wordt je vanzelf de volgende keer weer uitgekozen door de burger. Een kabinet is niet meer nodig. Denk er over na. Projecten en groepen die deze uitvoeren. Wij stemmen voor projecten die we van belang vinden. Daarnaast zou je een hele kleine vaste groep kunnen aanwenden om de standaard belangrijke dingen te waarborgen. Eveneens met een standaard budget, en achteraf controleerbare resultaten. Zoiets kan een nieuwe start zijn van Nederland. Een nieuwe manier om samen zaken gedaan te krijgen, in ons inzicht, in onze belangen, en het belangrijkst, met ons goedkeuren!

salvar
salvar
4 jaren geleden

kwade opzet is nogal zachtjes uitgedrukt.
dood door schuld reken ik het hele kabinet en eerste en tweede kamer aan.
het wordt nu werkelijk tijd dat ze opkrassen.

Johanna
Johanna
4 jaren geleden

https://opendebat.info/

Een brandbrief van NL artsen tegen de Coronamaatregelen die je kunt ondertekenen.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 jaren geleden

Maar ja, volgens het AD een peiling https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-onderzoek-naar-corona-aanpak-franse-oud-premier-corendon-tot-22-juli-niet-naar-turkije~a32aa801/ tijdstip 10:00
“En 82,5 procent van de deelnemers staat nog achter de 1,5 meterregel, terwijl dat begin mei voor 94 procent gold.”
Is wel aan het afzwakken maar 82.5% is nog een hele hele flinke meerderheid.
VVD 41 tot 45 zetels in de peilingen.

Tja, dan wordt het achterlijke beleid gewoon voortgezet.
Simpel zat.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x