Binnenland

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa hebben te kampen met bittere kou en enorme hoeveelheden sneeuw. Duitsland en Nederland werden zondag getroffen door ‘enorme sneeuwstormen’ die het openbare leven in delen van de twee landen platlegde. In Nederland was voor het eerst sinds 2010 officieel sprake van een sneeuwstorm.


In de Duitse stad Münster lag zo’n grote berg dat er voor ambulances geen doorkomen aan was. Op sommige plekken viel in het weekend meer dan een meter sneeuw.


Ook Groot-Brittannië bleef niet gevrijwaard. In Schotland houdt de sensationele winter aan, schrijft InTheSnow. Daar vriest het al zo’n twee maanden bijna onafgebroken. Het magazine spreekt van ‘één van de langste sneeuwperiodes van de eeuw’. In de vijf commerciële skigebieden van het land viel een enorme hoeveelheid sneeuw. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor lawines.

Klimaatopwarming?

Ironisch genoeg meldde de Britse meteorologische dienst in december dat Britse sneeuw als gevolg van de door mensen veroorzaakte global warming rond 2040-2060 tot het verleden zal behoren.

Als het opeens erg warm is, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Is het echter opeens erg koud, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. En als voorspellingen over het verdwijnen van ijs en het uitblijven van sneeuw niet uitkomen, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Je mag wel zeggen dat het warmer wordt, maar als je zegt dat het kouder wordt, dan is dat nepnieuws en ben je een klimaatontkenner.

[Electroverse]

4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pipojipo
Pipojipo
3 jaren geleden

Nou zo extreem is dit nu ook weer niet hoor. Dat is het enkel voor wie het nog nooit heeft meegemaakt. Maar genoeg oudere onder ons weten wel hoe het kan zijn. End at geldt ook voor storm en onweer. Wat we de laatste decennia hebben stelt amper wat voor vergeleken met vroeger( 30/ 50 jaar geleden en langer)

Walther
Walther
3 jaren geleden

Tja komt dat de leiders van de landen goed uit straks weer andere cijfers en meer leugens dus nog meer restricties voor de gewone burger ??

rop
rop
3 jaren geleden

Zal ook wel met de grote reset te maken hebben, zowel in de natuur als in het systeem komen er grote veranderingen, maar elk verandering wil niet zeggen dat het verkeert is?

Peter
Peter
3 jaren geleden

Trump heeft gelijk de aarde koeld af!

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x