
Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa hebben te kampen met bittere kou en enorme hoeveelheden sneeuw. Duitsland en Nederland werden zondag getroffen door ‘enorme sneeuwstormen’ die het openbare leven in delen van de twee landen platlegde. In Nederland was voor het eerst sinds 2010 officieel sprake van een sneeuwstorm.
It seems the Netherlands is getting completely covered in ice and snow this year pic.twitter.com/q6cM8Qf6Ni
— Nic (@nicolec42) February 8, 2021
Schiphol is covered in snow. We are working day and night to make air traffic possible. Looking at the forecast, flights may be delayed or cancelled tomorrow, Monday February 8th. For questions about your flight please contact your airline. pic.twitter.com/9hryHRu15C
— Schiphol (@Schiphol) February 7, 2021
In de Duitse stad Münster lag zo’n grote berg dat er voor ambulances geen doorkomen aan was. Op sommige plekken viel in het weekend meer dan een meter sneeuw.
The snow is about one metre high ? I’ve never seen this before in Germany pic.twitter.com/oC38voz9rx
— fabs²⁸ ❀ (@habitlylou) February 8, 2021
My brother in Germany is snowed in? id love us to get that much snow!❄❄⛄ pic.twitter.com/xmntYYCZkV
— lily (@lilythepink2013) February 8, 2021
Ook Groot-Brittannië bleef niet gevrijwaard. In Schotland houdt de sensationele winter aan, schrijft InTheSnow. Daar vriest het al zo’n twee maanden bijna onafgebroken. Het magazine spreekt van ‘één van de langste sneeuwperiodes van de eeuw’. In de vijf commerciële skigebieden van het land viel een enorme hoeveelheid sneeuw. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor lawines.
Pictures from closed @CairngormMtn in Scotland today – the base buildings and clearing the access road. pic.twitter.com/L3qWgiuLpP
— Snow Forecast.com (@SnowForecast) February 6, 2021
Klimaatopwarming?
Ironisch genoeg meldde de Britse meteorologische dienst in december dat Britse sneeuw als gevolg van de door mensen veroorzaakte global warming rond 2040-2060 tot het verleden zal behoren.
Als het opeens erg warm is, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Is het echter opeens erg koud, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. En als voorspellingen over het verdwijnen van ijs en het uitblijven van sneeuw niet uitkomen, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Je mag wel zeggen dat het warmer wordt, maar als je zegt dat het kouder wordt, dan is dat nepnieuws en ben je een klimaatontkenner.
Nou zo extreem is dit nu ook weer niet hoor. Dat is het enkel voor wie het nog nooit heeft meegemaakt. Maar genoeg oudere onder ons weten wel hoe het kan zijn. End at geldt ook voor storm en onweer. Wat we de laatste decennia hebben stelt amper wat voor vergeleken met vroeger( 30/ 50 jaar geleden en langer)
Tja komt dat de leiders van de landen goed uit straks weer andere cijfers en meer leugens dus nog meer restricties voor de gewone burger ??
Zal ook wel met de grote reset te maken hebben, zowel in de natuur als in het systeem komen er grote veranderingen, maar elk verandering wil niet zeggen dat het verkeert is?
Trump heeft gelijk de aarde koeld af!