Homepagina » Binnenland » Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’
sneeuw
Foto: ☼☼Jo Zimny Photos☼☼ CC BY-NC-ND 2.0

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa hebben te kampen met bittere kou en enorme hoeveelheden sneeuw. Duitsland en Nederland werden zondag getroffen door ‘enorme sneeuwstormen’ die het openbare leven in delen van de twee landen platlegde. In Nederland was voor het eerst sinds 2010 officieel sprake van een sneeuwstorm.


In de Duitse stad Münster lag zo’n grote berg dat er voor ambulances geen doorkomen aan was. Op sommige plekken viel in het weekend meer dan een meter sneeuw.


Ook Groot-Brittannië bleef niet gevrijwaard. In Schotland houdt de sensationele winter aan, schrijft InTheSnow. Daar vriest het al zo’n twee maanden bijna onafgebroken. Het magazine spreekt van ‘één van de langste sneeuwperiodes van de eeuw’. In de vijf commerciële skigebieden van het land viel een enorme hoeveelheid sneeuw. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor lawines.

Klimaatopwarming?

Ironisch genoeg meldde de Britse meteorologische dienst in december dat Britse sneeuw als gevolg van de door mensen veroorzaakte global warming rond 2040-2060 tot het verleden zal behoren.

Als het opeens erg warm is, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Is het echter opeens erg koud, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. En als voorspellingen over het verdwijnen van ijs en het uitblijven van sneeuw niet uitkomen, dan heeft dat te maken met de klimaatopwarming. Je mag wel zeggen dat het warmer wordt, maar als je zegt dat het kouder wordt, dan is dat nepnieuws en ben je een klimaatontkenner.

[Electroverse]
4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pipojipo
Pipojipo
8 maanden geleden

Nou zo extreem is dit nu ook weer niet hoor. Dat is het enkel voor wie het nog nooit heeft meegemaakt. Maar genoeg oudere onder ons weten wel hoe het kan zijn. End at geldt ook voor storm en onweer. Wat we de laatste decennia hebben stelt amper wat voor vergeleken met vroeger( 30/ 50 jaar geleden en langer)

Walther
Walther
8 maanden geleden

Tja komt dat de leiders van de landen goed uit straks weer andere cijfers en meer leugens dus nog meer restricties voor de gewone burger 🤔🤔

rop
rop
8 maanden geleden

Zal ook wel met de grote reset te maken hebben, zowel in de natuur als in het systeem komen er grote veranderingen, maar elk verandering wil niet zeggen dat het verkeert is?

Peter
Peter
8 maanden geleden

Trump heeft gelijk de aarde koeld af!

x

Check Also

arts

Arts: ‘Wijze waarop de Australische overheid mensen zonder mondkapje behandelt, is mensonterend, misdadig en pervers’

Arts Matthijs Schoemacher ziet met lede ogen ...

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

130
0
We lezen graag je reactie!x