Binnenland

Behandeling Drentse huisartsen goedgekeurd: ‘Dit betekent dat de experimenten moeten stoppen’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een commissie heeft een behandeling van Drentse huisartsen goedgekeurd. Jan Scherpenisse en Marcel de Vijlder behandelen hun patiënten met dexamethason. Veertien huisartsenpraktijken gaan de behandeling nu voorschrijven.

De huisartsen stellen dat coronapatiënten in een vroeg stadium behandeld moeten worden met dexamethason om zo de druk op de ziekenhuizen te verminderen. “Dit is echt een dolk in het hart van de coronacrisis,” zegt Scherpenisse tegen RTV Drenthe. “Hopelijk leidt dit tot een doorbraak.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het probleem is volgens de artsen niet zozeer het virus zelf. “Dat is precies waar de plank momenteel misgeslagen wordt. Het gros van de mensen knapt vanzelf weer op na even flink grieperig te zijn geweest.” Sommigen worden na de griepverschijnselen ook benauwd, en dan is het eigenlijk al te laat.

Als deze patiënten in het ziekenhuis terechtkomen, is dexamethason namelijk geen optie meer omdat ze zich al in een later stadium bevinden. Er waren nog geen richtlijnen voor behandeling door de huisarts. Patiënten moesten dus wachten tot de klachten erger werden. Daar komt nu verandering in.

In overtreding

Hoogleraar Bob de Wit van Neyenrode is blij met het bericht. “Dit is goed nieuws want het betekent dat de experimenten met coronavaccins moeten stoppen,” schrijft hij op LinkedIn. “De huidige vaccins mogen tot 2023 – het einde van de testfase – juridisch alleen worden toegediend als er geen alternatieven zijn. Wie dat wel doet, of daartoe toestemming geeft – zoals Hugo – is in overtreding.”

De Amerikaanse arts Simone Gold legde eerder al uit dat alternatieve behandelingen werden verboden omdat je geen spoedprocedure kunt aanvragen voor bijvoorbeeld een vaccin als er al een medicijn beschikbaar is.

“Je kunt zo’n noodtraject niet doorlopen als er al een behandeling is. Dan zou het vaccin het normale traject moeten doorlopen en dat zou jaren kunnen duren. Door de concurrentie uit te schakelen, heb je dat probleem niet,” zei Gold.

4.7 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pierreo
Pierreo
3 jaren geleden

ja Klasse!!!! pure klasse!

Dirk
Dirk
3 jaren geleden

Dit kan de doorbraak zijn en die vaccinatiegekte stoppen en geen vaccinatiepaspoort o.i.d.

Lucky
Lucky
3 jaren geleden

Dst is nu weer eens goed nieuws. Dus Hugo Mengele goed in de gaten houden, want hij is minstens zo gewetenloos als die smeerlap Rutte met zijn ouwehoerverhalen.

Exegese
Exegese
3 jaren geleden

Wel lullig voor de mensen die zich al over hebben laten halen en al gevaccineerd zijn. Er is immers geen weg terug.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x