Homepagina » Binnenland » Behandeling Drentse huisartsen goedgekeurd: ‘Dit betekent dat de experimenten moeten stoppen’
corona
Foto: Banc de Sang i Teixits CC BY 2.0

Behandeling Drentse huisartsen goedgekeurd: ‘Dit betekent dat de experimenten moeten stoppen’

Een commissie heeft een behandeling van Drentse huisartsen goedgekeurd. Jan Scherpenisse en Marcel de Vijlder behandelen hun patiënten met dexamethason. Veertien huisartsenpraktijken gaan de behandeling nu voorschrijven.

De huisartsen stellen dat coronapatiënten in een vroeg stadium behandeld moeten worden met dexamethason om zo de druk op de ziekenhuizen te verminderen. “Dit is echt een dolk in het hart van de coronacrisis,” zegt Scherpenisse tegen RTV Drenthe. “Hopelijk leidt dit tot een doorbraak.”

Het probleem is volgens de artsen niet zozeer het virus zelf. “Dat is precies waar de plank momenteel misgeslagen wordt. Het gros van de mensen knapt vanzelf weer op na even flink grieperig te zijn geweest.” Sommigen worden na de griepverschijnselen ook benauwd, en dan is het eigenlijk al te laat.

Als deze patiënten in het ziekenhuis terechtkomen, is dexamethason namelijk geen optie meer omdat ze zich al in een later stadium bevinden. Er waren nog geen richtlijnen voor behandeling door de huisarts. Patiënten moesten dus wachten tot de klachten erger werden. Daar komt nu verandering in.

In overtreding

Hoogleraar Bob de Wit van Neyenrode is blij met het bericht. “Dit is goed nieuws want het betekent dat de experimenten met coronavaccins moeten stoppen,” schrijft hij op LinkedIn. “De huidige vaccins mogen tot 2023 – het einde van de testfase – juridisch alleen worden toegediend als er geen alternatieven zijn. Wie dat wel doet, of daartoe toestemming geeft – zoals Hugo – is in overtreding.”

De Amerikaanse arts Simone Gold legde eerder al uit dat alternatieve behandelingen werden verboden omdat je geen spoedprocedure kunt aanvragen voor bijvoorbeeld een vaccin als er al een medicijn beschikbaar is.

“Je kunt zo’n noodtraject niet doorlopen als er al een behandeling is. Dan zou het vaccin het normale traject moeten doorlopen en dat zou jaren kunnen duren. Door de concurrentie uit te schakelen, heb je dat probleem niet,” zei Gold.

4.7 133 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pierreo
Pierreo
8 maanden geleden

ja Klasse!!!! pure klasse!

Dirk
Dirk
8 maanden geleden

Dit kan de doorbraak zijn en die vaccinatiegekte stoppen en geen vaccinatiepaspoort o.i.d.

Lucky
Lucky
8 maanden geleden

Dst is nu weer eens goed nieuws. Dus Hugo Mengele goed in de gaten houden, want hij is minstens zo gewetenloos als die smeerlap Rutte met zijn ouwehoerverhalen.

Exegese
Exegese
8 maanden geleden

Wel lullig voor de mensen die zich al over hebben laten halen en al gevaccineerd zijn. Er is immers geen weg terug.

x

Check Also

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

kroes

Doutzen Kroes deelt preek van dominee Paul Visser: ‘De Great Reset is er niet voor ons!’

Topmodel Doutzen Kroes heeft de preek van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

133
0
We lezen graag je reactie!x