Homepagina » Buitenland » ‘Kerngezonde’ verpleegster verlamd na tweede dosis coronavaccin: ‘Er is een verband, zeker weten’
verpleegster
Foto: Phil Roeder CC BY 2.0

‘Kerngezonde’ verpleegster verlamd na tweede dosis coronavaccin: ‘Er is een verband, zeker weten’

Een 42-jarige Griekse verpleegster kon haar benen niet meer bewegen nadat ze de tweede dosis van het coronavaccin toegediend had gekregen. De klachten van de verpleegster, die werkzaam is in het ziekenhuis op het eiland Korfoe, komen overeen met het syndroom van Guillain-Barré, een auto-immuunaandoening die gepaard gaat met toenemende spierzwakte en -verlamming.

De moeder van twee kinderen, die nu in een rolstoel zit, had voor zover bekend geen onderliggende aandoeningen. Gezondheidsdeskundigen proberen te achterhalen of de verlamming gelinkt is aan het vaccin, schrijft de Greek City Times.

“Ze was kerngezond. Dit is een bijwerking van het vaccin, zeker weten,” zei Michalis Giannakos, voorzitter van de vakbond voor ziekenhuismedewerkers (Poedin). “Deze collega had verder geen problemen. Ik weet wat ik zeg.”

Hij voegde toe dat ook andere artsen zeggen dat er een verband is. Giannakos zei dat de verpleegster beide doses van het vaccin heeft gehad en dat ze kort na de tweede dosis koorts kreeg, ondraaglijke pijn had, verlamd raakte in haar benen en naar het ziekenhuis is gebracht. Hij zei dat ze contact met hem heeft opgenomen en nu ‘in een rolstoel zit’.

Ze kan niet lopen

Het ziekenhuis bevestigde op Open TV wat er is gebeurd. “De verpleegster die al 17 jaar in het ziekenhuis werkt, is onder behandeling en wordt momenteel gemonitord door artsen. Ze kan niet lopen,” zei N. Ioannou, hoofd personeelszaken.

Iannou zei verder dat ‘dit een ernstige bijwerking van het vaccin is’ en dat ‘de fabrikant het probleem moet aanpakken en de kosten moet dragen’.

Het Griekse ministerie van Volksgezondheid heeft volgens de Greek City Times nog niet op de zaak gereageerd.

[Greek City Times]
5 49 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

De lijst wordt onderhand angstwekkend lang

Jacob
Jacob
7 maanden geleden

Nee, die regering van Griekenland zal het wel weer afdoen als niet-corona gerelateerd verschijnsel. Schurken zijn het, die wereldleiders. Laat u NIET vaccineren.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Verhalen volgen elkaar op.

Bijzonder vervelend.

Maar als mensen het verdommen om zich beter te laten informeren dan via de overheidspropaganda, oftewel het houdt een keer op.
Wij zijn bijna een jaar verder. Gij heeft een jaar de tijd gehad om zichzelf te informeren d.m.v. het vrije internet. Nogmaals het houdt gewoon een keer op.

Hard: wie zich niet laat informeren, moet maar voelen.

R W
R W
7 maanden geleden

Verrassend…. Wie vol in het leven staat met alle social media etc en zich nu nog laat ‘vaccineren’ komt echt uit een ei… Dat ouderen vaak niet beter weten kunnen ze niks aan doen, maar relatief jonge mensen met een smartphone… dan leef je bewust in een bubbel en ben je zo eigenwijs als de pest. Maar triest is het wel.

x

Check Also

begrafenisondernemer

Begrafenisondernemer slaat alarm: ‘Er sterven vrijwel uitsluitend geprikte mensen’

Tijdens de coronapandemie nam de sterfte niet ...

verpleegster

Verpleegster legt gruwel bloot: mijn collega’s sterven na de prik

De Amerikaanse verpleegster Tamra heeft besloten om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

59
0
We lezen graag je reactie!x