Universum

Spectaculaire explosie op de zon (video)

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteravond om 18.45 uur Nederlandse tijd brachten de magnetische velden op de zon één van de meest spectaculaire explosies in jaren voort.

De eruptie werd vastgelegd door de Solar Dynamics Observatory (SDO) van NASA. De explosie noteerde daarnaast een waarde van M1,7 op de schaal van Richter voor zonnevlammen.

Een coronale massa-ejectie die de ruimte in werd geslingerd lijkt niet op de aarde gericht te zijn. Analisten die de plasmawolk volgen denken wel dat STEREO-B, ruimtetelescoop Spitzer en het Mars Science Laboratory (MSL) geraakt zullen worden. Wellicht dat ook de planeten Venus en Mars nog worden geschampt.

Op basis van de data van de SDO stelde Steele Hill van het Goddard Space Flight Center de onderstaande videobeelden van de gebeurtenis samen. De eruptie werd niet alleen gezien door ruimtetelescopen. Ook amateurastronomen waren getuige van de gebeurtenis. Jim Lafferty maakte onderstaande foto vanuit zijn observatorium in Redlands in de staat Californië.

zon9837983379334

Hij merkte op dat het ging om één van de grootste zichtbare uitbarstingen in jaren. Binnen enkele uren was het schouwspel echter weer voorbij. Het was een prachtig gezicht, aldus Lafferty.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x