Gezondheid

Blootstelling aan elektromagnetische velden gelinkt aan dodelijke spierziekte ALS

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die blootgesteld worden aan elektromagnetische velden meer kans hebben om de dodelijke spierziekte ALS te krijgen.

Blootstelling aan laagfrequente magnetische velden verdubbelt het risico op de ziekte, zo blijkt uit een nieuwe studie.

De ziekte was in 2014 veel in het nieuws vanwege de Ice Bucket Challenge, waarbij mensen emmers ijswater over hun hoofd goten en geld doneerden aan ALS-organisaties.

Twee keer zoveel

De ziekte leidt uiteindelijk tot de dood van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren. Onder andere natuurkundige Stephen Hawking lijdt aan ALS.

“Mensen die een baan hebben waarbij ze vaak aan extreem laagfrequente elektromagnetische velden worden blootgesteld, hebben twee keer zoveel kans om ALS te krijgen dan mensen die er nooit aan zijn blootgesteld,” aldus de wetenschappers.

Onder meer elektriciens, kabelmonteurs, lassers en piloten worden vaak blootgesteld aan elektromagnetische velden.

Meer onderzoek

Onderzoekers van de universiteiten van Maastricht en Utrecht analyseerden medische gegevens van zo’n 58.000 mannen en 6500 vrouwen.

Ze ontdekten dat er een verband is tussen ALS en elektromagnetische velden. Hoe de velden ertoe leiden dat iemand de ziekte kan krijgen weten de wetenschappers niet.

“Als we die processen begrijpen, kunnen we er wat aan doen,” zei onderzoeker Roel Vermeulen. “Maar daar is meer onderzoek voor nodig.”

Veel betere informatie

“Deze studie biedt veel betere informatie over blootstelling aan elektromagnetische velden dan eerdere studies,” zei professor Neil Pearce.

De ziekte begint meestal op volwassen leeftijd (gemiddeld 40 tot 60 jaar). Wereldwijd hebben meer dan 300.000 mensen ALS. Een behandeling van de ziekte bestaat nog niet.

Bronnen van elektromagnetische velden zijn: hoogspanningslijnen, elektromotoren, lasapparatuur, inductieverwarmers en zendinstallaties voor mobiele telecommunicatie.

Het onderzoek is verschenen in Occupational & Environmental Medicine.

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sientje
Sientje
5 jaren geleden

Dus zal men gedwongen worden speciale pakken te kopen om zich te weren tegen die straling. En zo brengt de technologie weer een kostenpost erbij.
Sinds de ontwikkeling van de technologie in sneltreinvaart is het leven alleen maar duurder geworden. De ene kostenpost na de andere komt erbij: gsm, internet, bankpassen, ov-passen, magnetron enz. Waar houdt het op? Dan niet gesproken over de ziektes die ze veroorzaken.
De overheid heeft ook geen goede adviseurs die aandringen op een diepgaande onderzoek op de gezondheid voordat een nieuwe technologie wordt ingevoerd, m.n. waar het gaat om straling.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Reductie is de enige oplossing. Voorlopig. Vandaar de piramides/dezelfde werking als huidige technologie. Volgens de geschriften is dit de enige manier om Planeet x/energie van buitenaf/nemenis/rode stier/rode planeet/hunab ku=planeet 9/hubes kelubus etc tegen te gaan. Hiermee redt men de aarde zelf.
Liever: alle stekkers eruit als het kan.
Deze site heet: nine=9 for news. Verwijst naar planeet 9. Eindtijd gebeurtenissen.
De top van een piramide bestond uit een mengsel van koper en andere edelmetalen. Men kon hiermee energie opslokken, maar ook uitzenden. Door de vorm kon men de energie reduceren naar het nulpunt, maar ook weer opwekken naar hoogtepunt/lucht. Zo werken de zendmasten/satellieten/cern etc. ook. Cern wordt overigens gezien als de nieuwe jacobsladder. Shiva(beeld) staat er niet voor niks.
Eeuwen oude kennis gebruikt men nu niet zomaar. De elite had de mensheid ook vanaf het begin huidig tijdperk al kunnen reduceren/opruimen. Geloven(gebaseerd op vrede) hebben ervoor gezorgd, dat de mensheid een eenheid ging vormen en zo kon de mensheid/populatie groeien. Dus moet er een reden zijn waarom men drastische maatregelingen neemt/ook ten koste van.

henk
henk
5 jaren geleden

Aan het je druk maken over dit soort zaken is ook nooit onderzoek gedaan, toch doet iedereen het zonder stil te staan bij de consequenties.
Het druk maken, heeft een enorme magnetische werking, iedereen voelt er zich tot aangetrokken.

Mensen maken zich soms zo druk over bepaalde zaken dat ze zich zelf compleet verliezen.
Dan doen ze de krankzinnigste dingen, zo als elkaar afmaken en zo.

Gelukkig weten we hier beter en zien we dat al deze ellende voort komt uit het ego bewustzijn en denken we wel 3 keer na voor we ons druk maken. Maken we ons dan toch druk dan tellen we even tot 10.
We zijn ons immers bewust dat wij die drukte in ons systeem niet zijn.

En we doen ook aan meditatie en zo zodat we goed verankert raken in het zijn, zo voorkomen we dat we ons druk maken als er iets moeilijkers gebeurd dan een pannetje melk dat over kookt, of dat de buurman ons niet gedag zegt.

trackback
Spierziekte en elektromagnetische velden | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x