Buitenland

VS heeft Raqqa volledig van de kaart geveegd. Kijk hoe de Amerikanen hebben huisgehouden

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben de Syrische stad Raqqa compleet van de kaart geveegd. De Amerikaanse coalitie heeft een tapijtbombardement uitgevoerd dat doet denken aan de manier waarop Dresden werd gebombardeerd in 1945.

Het Russische ministerie van Defensie liet in een verklaring weten dat het Westen met spoed hulpdiensten naar Raqqa heeft gestuurd om zijn eigen misdaden te verdoezelen.

“Raqqa trof hetzelfde lot als Dresden in 1945 en is van de kaart geveegd als gevolg van Britse en Amerikaanse bombardementen,” aldus generaal-majoor Igor Konasjenkov.

Afgewezen

IS-terroristen hebben Raqqa onlangs verlaten nadat een overeenkomst was gesloten met de Amerikaanse coalitie en de Syrische Democratische Strijdkrachten.

Konasjenkov klaagde dat het Westen Russische verzoeken om humanitaire hulp te bieden aan Syrische burgers herhaaldelijk heeft afgewezen.

“Waarom biedt het Westen zo snel financiële hulp aan Raqqa?” vroeg hij. “Daar is maar één verklaring voor: bewijs van de barbaarse bombardementen door de Amerikaanse luchtmacht zo snel mogelijk verdoezelen en de duizenden burgers die ‘bevrijd’ zijn van IS begraven.”

Verbaasd

Hij is bovendien verbaasd dat de Amerikaanse overheid spreekt van een ‘klinkende overwinning’ op IS in Raqqa.

Konasjenkov zei dat er voor de crisis in Syrië zo’n 200.000 mensen woonden in de stad, maar dat er nu nog maar 45.000 over zijn.

Zonder toestemming

De VS en zijn bondgenoten voeren al sinds september 2014 bombardementen uit in Syrië, zonder toestemming van de regering in Damascus en zonder VN-mandaat.

De Amerikaanse luchtaanvallen leiden tot vele burgerdoden en dragen niet bij aan de bestrijding van terrorisme.

In onderstaand filmpje is goed te zien hoe Raqqa is veranderd in een ruïne:

Foto: Applodion Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
4 jaren geleden

Beste medemensen dit zegt toch voldoende waar het momenteel heen gaat met Amerika en hun zogenaamde bondgenoten waaronder Nederland. Niemand kan hier iets aan doen momenteel zolang de oogkleppen op blijven. Kan echt niet bevatten waarom dit zo gaat. Het is liegen en bedriegen en kapot maken wat hun uitkomt. Op de 1 of andere manier moet dit stoppen. Amerika en bondgenoten moeten is echt een koekje van eigen deeg krijgen en is geen fals flag zelf opzetten om zo hun eigen goedkeuring te geven tot het overgaan van dit soort bombardementen. Wat wij niet beseffen is dat Amerika het slim aanpakt. Ze hopen dat het uitdraait op een ww3 die dan in Europa uitgevochten kan worden want denk dat er meer militairen in Europa gestationeerd zijn dan in Amerika zelf. Als Rusland het echt zat is dan zullen we wat beleven. Ik weet wel dat ik aan de zijde van de Russen sta!!! Het is in en in triest wat er momenteel gebeurd… Amerika en bondgenoten zijn de terroristen en niemand minder

Richard
Richard
4 jaren geleden

En ze komen er al sinds 1492 mee weg.

Derek
Derek
4 jaren geleden

Wat is dit triest zeg allemaal. Amerika moet nu maar eens met harde hand worden aangepakt. Dit is echt een schande, overal wordt een genocide gepleegd want het is niets minder dan dat.

Peter de Groot
Peter de Groot
4 jaren geleden

Van 1 kant belicht dit verhaal , prima maar vertel dan ook wat voor barbaarse moordenaars hier rondliepen die onschuldige mensen de koppen afsneden en martelden of doodschoten alsof het de gewoonste zaak was . Een stel rapalje van de eerste orde , duivels in eigen persoon en totale willekeur . Dat kon absoluut niet langer getolereerd worden . Dus een paradijs was het al absoluut niet en daar moest een eind aan gemaakt worden .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x