Binnenland

Spoeddebat met minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag: ‘Schoffering van de Kamer’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

De BoerBurgerBeweging nam maandag met verbazing kennis van het bericht van demissionair minister Dijkstra (D66) dat het kabinet, tegen de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid in, toch zal instemmen met het WHO-pandemieverdrag.

Hiermee legt Dijkstra de aangenomen motie van BBB-Kamerlid Mona Keijzer, Jansen (NSC) en Agema (PVV) naast zich neer. Een schoffering van de Kamer, vindt BBB. De partij vroeg daarop een spoeddebat aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Hoe bestaat het? Een verdrag dat de directeur-generaal Tedros de bevoegdheid geeft om te zeggen dat er een noodsituatie is en dan vervolgens te bepalen wat er in landen gebeurt,” zei Keijzer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Haar antwoorden beloofden weinig goeds

Keijzer: “Tijdens het debat over de WHO-verdragen waarschuwden wij voor de grote gevolgen die dit verdrag voor Nederland en de zeggenschap over eigen volksgezondheidsbeleid kan hebben. We hebben in coronatijd allemaal kunnen zien hoe het mis kan gaan wanneer de World Health Organization zeggenschap krijgt over het Nederlandse volksgezondheidsbeleid. Weet de minister zelf wel waar ze eind mei ‘ja’ tegen gaat zeggen, vroegen wij haar. Haar antwoorden beloofden weinig goeds. Het demissionair kabinet kiest ervoor om een duidelijke uitspraak van de Kamer te negeren. Ik vind dit getuigen van weinig respect voor de volksvertegenwoordiging. Daarom wil ik zo snel mogelijk een debat met deze D66-minister. Het argument van deze minister dat Nederland toonaangevend wil zijn, is wat ons betreft niet het argument waarmee je instemt met verdragen die soevereiniteit weggeven.”

Het debatverzoek hierover is dinsdag aangenomen. Het debat moet uiterlijk volgende week woensdag plaatsvinden, voor de WHO-vergadering over het pandemieverdrag.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 201 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

180 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 dagen geleden

Wat zij doet is zo verschrikkelijk ondemocratisch, met geen pen te beschrijven.

ikke zelf Jeroen
ikke zelf Jeroen
4 dagen geleden

pia is t smerigste vrouwtje van t land

Theo
Theo
4 dagen geleden

Ja waar je mee geïnjecteerd bent word je mee besmet “stelletje zombies”

Ron
Ron
4 dagen geleden

Het getuigt niet van respect zegt Mona Keijzer. Tja, het zal. Zo zal Dijkstra denken. Wat kan het haar schelen of zij beticht wordt van onrespectvol gedrag. Hoogstwaarschijnlijk zal Pia Dijkstra luisteren naar de grootste machten. Domme vrouw, die een land mag regeren. Het kan.

Back to top button
180
0
We lezen graag je reactie!x