Wetenschap

Auto’s kunnen over 5 jaar op kraanwater rijden: tanken goedkoper dan de afwas doen

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Wetenschappers van het Illinois Institute of Technology en Massachusetts Institute of Technology hebben een baanbrekende ontdekking gedaan. Auto’s kunnen over vijf jaar ‘lopen op kraanwater’.

De wetenschappers hebben een goedkope manier ontdekt om water om te zetten in waterstof. Je kunt dat zelfs thuis doen. En als je vervolgens je auto voltankt, is dat nog goedkoper dan de afwas doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Alleen water

Waterstof kun je maken met behulp van een katalysator, die vaak wordt gemaakt van schaarse materialen zoals platina en iridium. De katalysator die de wetenschappers hebben ontworpen, bestaat uit nikkel, kobalt en ijzer, en gaat veel langer mee.

Als het apparaat van het team van Illinois Tech en MIT wordt ingebouwd in een brandstofcelauto, hoef je er alleen maar water in te gooien. De katalysator zet het water vervolgens om in waterstof en zuurstof. Er zijn dan geen grote waterstoftanks meer nodig, waarin waterstof onder extreem hoge druk moet worden opgeslagen.

Een jaar of vijf

Als je toegang hebt tot kraanwater, heb je alle benodigde infrastructuur om over een jaar of vijf in de brandstofcelauto van de toekomst te rijden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roze panter
Roze panter
14 dagen geleden

Gaat de regering niet toestaan want daar word niks aan verdient

King of light
King of light
14 dagen geleden

Dit is echt om de slappe lach van te krijgen, Jaren geleden is dit allang uitgevonden gewoon water uit de kraan en nu doen of ze een wereldontdekking hebben gedaan. VARA of VPRO met een Renault 4 zeker ongeveer 30 jaar geleden.
Echt komisch weer!!!

Andre
Andre
14 dagen geleden

Altijd die droeftoeters die het wel weten te vertellen over 5 jaar of over 10 jaar. Waterstof moet je meer energie instoppen dan dat het oplevert en dat is ook over 5 jaar. Waar halen ze dan de energie/kwh vandaan om te splitsen? Zal wel weer zo een krom verzinsel zijn van Blackrock Larry Fink. Net als zn fantastische warmtepomp voor in huis met zn wamrtepomp verkoper Hugo de Jonge.

Annette
Annette
14 dagen geleden

Eigenlijk moet ik hier wel keihard om lachen.

Op zich is dit natuurlijk méér dan fantastisch nieuws, maar ik vraag mij werkelijk af, of dit OOIT echt van de grond zal komen.

Als ik het goed begrepen heb, is dit verhaal van auto’s, die op water kunnen rijden, al, ik dacht, zo’n 50 jaar geleden ontdekt.

TOEN is het direct in de kiem gesmoord, want de toen al zéér machtige rijken der aarde moesten daar uiteraard NIETS van hebben.

Zij waren de bazen van de complete olie-industrie en verdienden daar goud aan. En het idee, dat dat dikke, vette verdienmodel zou worden opgeblazen…. Nee dat kon en mocht niet gebeuren.

Inmiddels zijn wij beland in het jaar 2024, waar de zogenaamde klimaathoax een grote rol speelt en wij binnen een aantal jaren überhaupt niet meer in een benzineauto mogen rijden en alleen maar elektrisch. Wat in feite betekent, dat er nog maar weinig mensen in een auto zullen kunnen rijden.

En NU ineens zouden wij binnenkort allemaal in een auto kunnen gaan rijden, die alleen maar water nodig heeft?

Ik zeg absoluut niet, dat het niet mogelijk is. Maar ik weet bijna 100% zeker, dat hier zonder meer een stokje voor gestoken gaat worden.

Als je bedenkt, wat het zootje scum, dat momenteel de dienst uitmaakt, voor ons in petto heeft met hun 15 minuten steden en natuurlijk de 100% controle over ieder mens, dan past dit natuurlijk helemaal niet in hun straatje.

Zoals met alles wat er gebeurt, ligt ook dit in de schoot van de toekomst verborgen.

Wij wachten het maar weer geduldig af.

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x