Homepagina » Het Complot » Avaaz: propagandamachine vermomd als campagnegroep
Ricken Pattel

Avaaz: propagandamachine vermomd als campagnegroep

Avaaz betekent in diverse landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië ‘stem’ en werd in 2007 opgericht om de kloof te dichten tussen de wereld die we hebben en de wereld die we wensen.

Volgens de website van campagnegroep Avaaz zijn er wereldwijd ruim 15 miljoen leden in 194 verschillende landen.

Avaaz staat te boek als niet-gouvernementele organisatie in de Amerikaanse staat Delaware. Het contactadres is 857 Broadway in New York. Op hetzelfde adres is Res Publica gevestigd.

Darfur

Res Publica werkt onder 24 Hours for Darfur aan Darfurian Voices, een project dat werd gestart om het conflict in het Soedanese Darfur in beeld te brengen. Naast Avaaz steunt ook Genocide Intervention het project.

In de bestuursraad van Genocide Intervention vinden we rabbi Steve Gutow, president en bestuursvoorzitter van de Joodse Raad voor Openbare Zaken (JCPA). De raad is van mening dat de Soedanese regering Israël moet steunen. Hij richtte daarnaast ook de Nationale Joodse Democratische Raad op.

In de raad van bestuur zit ook Ruth Messinger, voorzitter van de Amerikaanse Joodse Dienst van de Wereld (AJWS) en lid van de taakgroep Wereldwijde Armoede en Ontwikkeling onder Obama.

Naast Gutow en Messinger vinden we Joan Platt. Zij zit ook in de bestuursraad van Human Rights Watch, een propagandamolen die wordt gefinancierd door zakenman en filantroop George Soros. Hij investeerde in 2010 100 miljoen dollar in de mensenrechtenorganisatie. Het Open Society Institute van Soros staat ook vermeld als één van de partners van Res Publica.

Rockefeller Foundation

National Endowment for Democracy, in verband gebracht met de wandaden tegen Moammar Gaddafi in Libië, wordt ook genoemd, evenals het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat geen verdere uitleg behoeft.

Mede-oprichter van Avaaz Ricken Patel (foto) was adviseur voor onder meer de International Crisis Group (ICG), een pro-oorlog denktank, de Verenigde Naties, de Rockefeller Foundation, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Harvard-universiteit.

Belangrijke adviseurs voor de ICG zijn onder meer Zbigniew Brzeziński, voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur onder Jimmy Carter, de Israëlische premier Shimon Peres, de Belgische oud-premier Leo Tindemans en de voormalige Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Ed van Thijn. George Soros zit in de raad van bestuur.

Hoge Commissaris voor Mensenrechten

In de International Crisis Group vinden we verder onder meer de Israëlische oud-minister van Buitenlandse Zaken Shlomo Ben-Ami terug, evenals de gouverneur van de Bank of Israel Matthew McHugh, de voormalige secretaris-generaal van de NAVO Lord Robertson of Port Ellen en voormalig Supreme Allied Commander (Europe) van de NAVO Wesley Clark.

Voorzitter van de ICG is Thomas R. Pickering, voormalig Amerikaans ambassadeur voor de VN, Rusland, India, Israël, Jordanië, El Salvador en Nigeria en vicevoorzitter van Hills & Company.

President en bestuursvoorzitter van de ICG is Louise Arbour, de voormalige Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN en voormalige rechter van het Hooggerechtshof van Canada. Als openbaar aanklager van het Joegoslavië-tribunaal en het Rwanda-tribunaal klaagde ze Milosevic aan.

Humanitaire interventie

Wat hebben al deze mensen te maken met de preventie van crises? Het antwoord, zoals altijd, is niets. De ICG is in het leven geroepen om de doelen van haar weldoeners na te streven, waaronder met name die van de VS en de NAVO.

Het frauduleuze concept ‘humanitaire interventie’ is gebaseerd op leugens en propaganda door de netwerken van nauw verweven groepen die gericht zijn op ‘mensenrechten’, de ‘bevordering van democratie’ en ‘de preventie van crises’.

Al Gore

Orwelliaanse ‘mensenrechtenorganisaties’ als Avaaz zijn met de hulp van de elites erachter bedreven geworden in het manipuleren van activisten en liberalen met goede bedoelingen die enkel gevangen worden gehouden in het net van de neoconservatieven.

De illusie tussen links en rechts wordt duidelijker dan ooit tevoren terwijl de opmars van de NAVO en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten onverminderd doorgaat.

Wie de actiegroep ondanks dit alles het voordeel van de twijfel geeft: op zijn website is te lezen dat Avaaz in 2007 werd verkozen tot de officiële campagnepartner van niemand minder dan Al Gore en zijn Live Earth-concerten.

Bron: Alethonews

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
8 jaren geleden

De laatste tijd lees ik steeds meer berichten over Avaaz, en dat het dus niet deugd. Dit is erg goed gedocumenteerd. Af en toe vraag ik me af wat ik moet geloven, ik kan het moeilijk allemaal zelf gaan uitzoeken…
In ieder geval was ik er wel goed ingestonken en deed ik mee aan die petities.
Dat geeft toch wel een gek gevoel want ik wil niks met Al Gore en consorten te maken hebben.
Dan ga ik iets geks zeggen. Ik zeg’: Godverdomme daar ben ik goed ingetuind!’
mag ik dat zeggen?

JA dat mag ik zeggen

Catharina R
Catharina R
8 jaren geleden

oeps en ik heb er handtekening gezet boga en nu heeft die al goor er weer iets mee te maken jeetje ik heb dit ook al eens hier gelezen van de andere mensen .

Kim
Kim
8 jaren geleden

Om te kotsen! Bah… Dan denk je dat je nog iets goeds steunt.. Is het alweer illusie…

San
San
8 jaren geleden

Mag ik eeN teiltje, ik geloof dat mijn maaginhoud nu naar boven komt.

Ano
Ano
8 jaren geleden

Of te wel.. deze groep (die zonder invloed van overheid, bedrijven en sponsoren met 15 miljoen leden die zelf de petities opstellen en ondertekenen) is ook verkeerd bezig? Als deze “organisatie” dan al niet het verschil kan maken, dan is elk initiatief dat een grote onafhankelijke organisatie levert verkeerd.

Niet negatie te klinken maar weinig hoop dus, resultaat wat deze organisatie tot nu toe levert was altijd goed..

Moondust
Moondust
8 jaren geleden

Kan iemand mij uitleggen hoe mijn goedbedoelde support gebruikt kan worden voor de doeleinden van de NWO? Ik zie niet in hoe een organisatie als deze de agenda van de NWO kan dienen?

Gerard Bik
Gerard Bik
Reactie op  Moondust
6 jaren geleden

het verhaal van Al Gore is bedoeld om angst te versterken bij de aardbewoners EN om gebakken lucht te kunnen verkopen. Angst is het universele middel waarmee wij onder controle worden gehouden. Gebakken kucht verkopen is de droom van elke oplichter. Wat is kooldioxide anders dan gebakken lucht?

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

Misschien is het ook handig om deze link even te kopieren en te plakken.http://www.nujij.nl/algemeen/avaaz-ontmaskerd.18306271.lynkx#axzz22wYs9bo0 en deze: http://www.earth-matters.nl/11/5653/verborgen-nieuws/avaaz-empire-propaganda-mill-masquerading-as-grassroots-activism en als je nu nog niet weet wie AVAAZ is??Een behoorlijke groep flessetrekkers en laaielichters.

Ben Rijk
Ben Rijk
8 jaren geleden

Mede dankzij hun en vele miljoenen supporters van deze website (inclusief mijzelf) zijn de wetten ACTA, SOPA, PIPA etc. niet doorgegaan..

Jelle
Jelle
8 jaren geleden

Jammer om dit nieuws te horen, maar in verband met andere ‘goede’ doelen en geheel onverwacht. Weet iemand of Change.org wel te vertrouwen is?
Het zou zo mooi wezen als we een platform zouden kunnen steunen met rechtvaardige mensen aan het roer.

Abel
Abel
8 jaren geleden

[quote name=”Ben Rijk”]Mede dankzij hun en vele miljoenen supporters van deze website (inclusief mijzelf) zijn de wetten ACTA, SOPA, PIPA etc. niet doorgegaan..[/quote]

Die zouden juist een heleboel propaganda hebben tegengehouden…

Vond je het niet gek dat nota bene Wikipedia, één van de grootste propagandamachines, op zwart ging toen deze wetsvoorstellen in de aandacht kwamen?

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

prik

Anesthesieassistent maakt zich zorgen: ‘Deze prik is recept voor auto-immuunellende, meiden doe het niet!’

Enkele weken geleden plaatste anesthesieassistent Lynn Casotti, ...

gouverneur

Gouverneur Florida verleent gratie aan alle corona-overtreders

De staat Florida verleent gratie aan iedereen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x