Het Complot

Avaaz: propagandamachine vermomd als campagnegroep

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Avaaz betekent in diverse landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië ‘stem’ en werd in 2007 opgericht om de kloof te dichten tussen de wereld die we hebben en de wereld die we wensen.

Volgens de website van campagnegroep Avaaz zijn er wereldwijd ruim 15 miljoen leden in 194 verschillende landen.

Avaaz staat te boek als niet-gouvernementele organisatie in de Amerikaanse staat Delaware. Het contactadres is 857 Broadway in New York. Op hetzelfde adres is Res Publica gevestigd.

Darfur

Res Publica werkt onder 24 Hours for Darfur aan Darfurian Voices, een project dat werd gestart om het conflict in het Soedanese Darfur in beeld te brengen. Naast Avaaz steunt ook Genocide Intervention het project.

In de bestuursraad van Genocide Intervention vinden we rabbi Steve Gutow, president en bestuursvoorzitter van de Joodse Raad voor Openbare Zaken (JCPA). De raad is van mening dat de Soedanese regering Israël moet steunen. Hij richtte daarnaast ook de Nationale Joodse Democratische Raad op.

In de raad van bestuur zit ook Ruth Messinger, voorzitter van de Amerikaanse Joodse Dienst van de Wereld (AJWS) en lid van de taakgroep Wereldwijde Armoede en Ontwikkeling onder Obama.

Naast Gutow en Messinger vinden we Joan Platt. Zij zit ook in de bestuursraad van Human Rights Watch, een propagandamolen die wordt gefinancierd door zakenman en filantroop George Soros. Hij investeerde in 2010 100 miljoen dollar in de mensenrechtenorganisatie. Het Open Society Institute van Soros staat ook vermeld als één van de partners van Res Publica.

Rockefeller Foundation

National Endowment for Democracy, in verband gebracht met de wandaden tegen Moammar Gaddafi in Libië, wordt ook genoemd, evenals het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat geen verdere uitleg behoeft.

Mede-oprichter van Avaaz Ricken Patel (foto) was adviseur voor onder meer de International Crisis Group (ICG), een pro-oorlog denktank, de Verenigde Naties, de Rockefeller Foundation, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Harvard-universiteit.

Belangrijke adviseurs voor de ICG zijn onder meer Zbigniew Brzeziński, voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur onder Jimmy Carter, de Israëlische premier Shimon Peres, de Belgische oud-premier Leo Tindemans en de voormalige Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Ed van Thijn. George Soros zit in de raad van bestuur.

Hoge Commissaris voor Mensenrechten

In de International Crisis Group vinden we verder onder meer de Israëlische oud-minister van Buitenlandse Zaken Shlomo Ben-Ami terug, evenals de gouverneur van de Bank of Israel Matthew McHugh, de voormalige secretaris-generaal van de NAVO Lord Robertson of Port Ellen en voormalig Supreme Allied Commander (Europe) van de NAVO Wesley Clark.

Voorzitter van de ICG is Thomas R. Pickering, voormalig Amerikaans ambassadeur voor de VN, Rusland, India, Israël, Jordanië, El Salvador en Nigeria en vicevoorzitter van Hills & Company.

President en bestuursvoorzitter van de ICG is Louise Arbour, de voormalige Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN en voormalige rechter van het Hooggerechtshof van Canada. Als openbaar aanklager van het Joegoslavië-tribunaal en het Rwanda-tribunaal klaagde ze Milosevic aan.

Humanitaire interventie

Wat hebben al deze mensen te maken met de preventie van crises? Het antwoord, zoals altijd, is niets. De ICG is in het leven geroepen om de doelen van haar weldoeners na te streven, waaronder met name die van de VS en de NAVO.

Het frauduleuze concept ‘humanitaire interventie’ is gebaseerd op leugens en propaganda door de netwerken van nauw verweven groepen die gericht zijn op ‘mensenrechten’, de ‘bevordering van democratie’ en ‘de preventie van crises’.

Al Gore

Orwelliaanse ‘mensenrechtenorganisaties’ als Avaaz zijn met de hulp van de elites erachter bedreven geworden in het manipuleren van activisten en liberalen met goede bedoelingen die enkel gevangen worden gehouden in het net van de neoconservatieven.

De illusie tussen links en rechts wordt duidelijker dan ooit tevoren terwijl de opmars van de NAVO en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten onverminderd doorgaat.

Wie de actiegroep ondanks dit alles het voordeel van de twijfel geeft: op zijn website is te lezen dat Avaaz in 2007 werd verkozen tot de officiële campagnepartner van niemand minder dan Al Gore en zijn Live Earth-concerten.

Bron: Alethonews

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

De laatste tijd lees ik steeds meer berichten over Avaaz, en dat het dus niet deugd. Dit is erg goed gedocumenteerd. Af en toe vraag ik me af wat ik moet geloven, ik kan het moeilijk allemaal zelf gaan uitzoeken…
In ieder geval was ik er wel goed ingestonken en deed ik mee aan die petities.
Dat geeft toch wel een gek gevoel want ik wil niks met Al Gore en consorten te maken hebben.
Dan ga ik iets geks zeggen. Ik zeg’: Godverdomme daar ben ik goed ingetuind!’
mag ik dat zeggen?

JA dat mag ik zeggen

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

oeps en ik heb er handtekening gezet boga en nu heeft die al goor er weer iets mee te maken jeetje ik heb dit ook al eens hier gelezen van de andere mensen .

Kim
Kim
11 jaren geleden

Om te kotsen! Bah… Dan denk je dat je nog iets goeds steunt.. Is het alweer illusie…

San
San
11 jaren geleden

Mag ik eeN teiltje, ik geloof dat mijn maaginhoud nu naar boven komt.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x